Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Taitaja, Vuoden Kokki ja Bocuse d’Or – Metos mukana koko gastronomisessa kilpailupolussa

03.05,2023 Kokkikilpailuja

Kuva: Aino Juselius Prakticumista Taitaja 2022-kilpailussa Porissa. Skills Finland, Mika Stenroos.

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Metos on mukana tänäkin vuonna Espoossa järjestettävässä kilpailussa pääyhteistyökumppanina leipuri-kondiittori-, kokki- sekä tarjoilijalajeissa.

Yhteistyö ravintola-alan kehittämiseksi kilpailutoiminnan kautta on äärimmäisen tärkeää. Alan kehityksen on oltava alati nousujohteista – aivan kuten huippu-urheilussakin.

Kilpailutoiminnassa ensimmäisenä askeleena järjestetään koulutuksen ja opiskelupaikkojen sekä nuorten väliset suomenmestaruustason kilpailut. Seuraavassa vaiheessa ovat sitten varsinaiset SM-kilpailut, ja lopulta huipentumana maailmanmestaruudesta kilpaileminen. Tämä sama polku on esillä myös Suomen gastronomian kehityksessä, ja sen vahvistamista pitää olla mukana voimakkaasti tukemassa, jokaisessa vaiheessa.

Ruoan maailmassa tuo gastronominen kilpailupolku kulkee Taitaja-kisoja pitkin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin, ja lopuksi se huipentuu Bocuse d’Or -maailmanluokan kilpailuun.

Opiskeluajan kilpailutapahtumat ovat erinomainen tapa kannustaa ja tukea nuoria ja innokkaita opiskelijoita sekä tarjota heille mahdollisuus testata taitonsa ja näyttää, mitä he ovat oppineet opiskelujensa aikana. Samalla opiskelijat saavat kilpailujen kautta mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja saada arvokasta kokemusta.

Me ammattikeittiölaitteiden valmistajana haluamme olla mukana kilpailuissa, koska haluamme olla vaikuttamassa alan kehitykseen ja edistää sitä tarjoamalla parhaat mahdolliset ammattikeittiölaitteet kilpailutoimintaan. Tämän päivän opiskelijat ovat tulevia ammattilaisia ja huippuosaajia, ja heillä on suuri vaikutus alan tulevaisuuteen. Kaikessa kilpailutoiminnassa on tärkeää, että laitteet ja välineet ovat yhdenmukaiset – oli sitten kyseessä kansalliset kisat tai maailmanluokan huippukilpailut. Mielestämme on erityisen tärkeää kilpailla huippuluokan laitteilla ja välineillä alusta alkaen. Näin voimme auttaa nuoria opiskelijoita saavuttamaan omat unelmansa.

Me Metoksella olemme varustaneet, suunnitelleet ja toimittaneet kilpailukeittiöt jo vuosien ajan erityyppisiin kilpailuihin. Näin kilpailijoilla on käytettävissään paras mahdollinen teknologinen taso ja ergonomia, joka puolestaan mahdollistaa otolliset olosuhteet parhaalle sijoitukselle, jota tekniikka voi ikinä tarjota.

Metos on ollut mukana ammattilaisten keittiöissä jo yli sadan vuoden ajan ja ollut varustamassa huipputason ammattikeittiöitä. Tarjoamamme kokonaispalvelun ansiosta samasta paikasta saa kaiken, mitä ammattikeittiö tarvitsee. Metoksen valikoimasta löydät kestävät ja pitkäikäiset laitteet ammattikeittiöön, oli keittiösi pieni tai suuri, kahvila, ravintola, myymäläkeittiö tai suurkeittiö. Käytettävissäsi on markkinoiden laajin tuotevalikoima ja kattavin palvelupaketti. Laadukkaat laitteet yhdessä suunnittelu-, koulutus- ja huoltopalveluiden kanssa antavat eväät toimivaan ruokatuotantoon.

Uskomme vahvasti siihen, että tuki kilpailutoiminnalle on tärkeää alan kehitykselle ja tulevaisuudelle, ja siksi olemme ylpeitä siitä, että voimme olla mukana Taitaja-tapahtumassa.

Taitaja-tapahtuma järjestetään 8.-11.5. Espoossa. Tutustu tapahtumaan täällä!