Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Bistro Elli on Turun uusin Sokos-ravintola

20.01,2021 Referenssit

Original Sokos Hotel Kupittaan ravintola Bistro Ellin keittiöpäällikkönä toimii Mika Aho. Aki Whalman haastattelee Mikaa. Katso myös video.

Bistro Ellin lounas on jotain uutta…

“Lounaskonseptimme on rakennettu uudella ajatuksella. Vaikutteita on saatu Tukholmasta, jossa jo muutaman vuoden ajan on haluttu muuttaa perinteistä lounasruokailukäytäntöä. Lounaskokemuksen tulee muuttua ajankuvan mukana ja tässä muutoksessa haluamme olla mukana. Lounaallamme on tietysti runsas salaattipöytä, mutta pääruoan tarjoamme pieninä pääruoka-annoksia perinteisen buffan sijaan. Lounaan pääruokina on lihaa, kalaa ja kasviksia – erityisesti kasviksen osuus on kasvanut ihan valtavasti. Annoskoot ovat noin 100 gramman pääproteiinilla ja asiakas voi valita vaikka monta pääruokaa omaksi lounaakseen. Bistron ruoka on tietysti reilua, rehellistä ja aitoa, konstailematonta hyvien makujen ruokaa.”

Miksi Metos on Ellin paras kaveri?

“Luotettavuus, toimintavarmuus ja huollot ovat keskeisiä asioita kun kiireessä toimitaan. Nykyruoanlaitto vaatii laitteilta todella paljon. Ruoassa pitää olla aitoja vahvoja savun ja paahtamisen makuja. Toisaalta samaan aikaan tarvitaan matalalämpökypsennystä, asteen tarkkuudella olevaa lämpösäilytystä tai tarkkaan säädettävää kosteutta. Kokin ammattitaito on koetuksella. Yksi keskeinen asia Metos-yhteistyössä on laitteiden käyttökoulutus Keravalla, se on meille suuri apu uusia paikkoja ja konsepteja käynnistäessä.”

Tärkeimmät laitteet Ellissä?

“Ykkönen on ehdottomasti laavakivigrilli, jolla teemme hyviä paahtuneita makuja. Eniten grillaamme siinä kasviksia ja lihaa. Erityisesti burgerpihvit saavat hienon savumaisen maun – ero perinteiseen tasoparilaan on valtava.

Metos SCC-uuni tarkalla sisälämpömittarilla on myös meidän mehukkaan ruokamme salaisuuden taustalla. Meillä menee paljon lihaa ja sen laadun takaamiseksi tarvitaan huippulaatuisia kehälämpöuuneja, joissa tuotteet säilytetään ja pihvien annetaan vetäytyä asteen tarkkuudella.

Vanha kettukin on oppinut uutta. Tämän päivän uunitkin mahdollistavat niin paljon enemmän. Minulle on uutta meidän Metos SCC-uunin monikäyttöisyys jopa laadukkaan pizzan paistamiseen.”

Avokeittiössä ammattitaito on näkyvillä

“Haluamme, että asiakkaat näkevät miten teemme ruokaa. Kokki on keskiössä allekirjoittamassa jokaista annosta. Palvelukonseptiimme kuuluu, että kokki on kertomassa tuotteista ja niiden valmistuksesta. Illalla se on asiakkaille hieno ohjelmanumero, joka lisää ruoan ja kokin arvostusta.”

Me haluamme laitteita, joilla säästää sähköä ja vettä

“Nykykeittiössä puhutaan paljon kestävästä kehityksestä ja halutaan säästää vettä ja sähköä. Meillä esimerkiksi induktioliedet tai nopeasti lämpenevät uunit ovat hyvä esimerkki siitä, millä pystymme vähentämään sähkönkulutusta. Vielä kultaisella 1980-luvulla piti uuneja pitää päällä jatkuvasti, koska tavoitelämpöön pääsy kesti niin pitkään. Nyt aika on toinen. Hieno ja todella käytännöllinen esimerkki esillepanossa on myös Metoksen kombilevyt, joita voidaan tarpeen ja tilanteen mukaan käyttää kuuman tai kylmän ruoan tarjoiluun. Aikanaan oli vesihauteita ja jääpetejä, vettä kului aivan erilaisia määriä kuin modernilla nykytekniikalla.”

Tervetuloa uuteen Elliin. Täällä kohtaat kokin työnsä ääressä!

Bistro Ellin avokeittiö. Kombilevyt antavat lisää mahdollisuuksia tarjoilun järjestämiseen. Sama kombilevy voi esim. lounaalla olla lämpimän ruoan tarjoilussa ja illan kattauksessa se voi olla kylmänä.

Bistro Ellissä halutaan, että asiakkaat näkevät miten teemme ruokaa. Kokki on keskiössä allekirjoittamassa jokaista annosta. Palvelukonseptiin kuuluu, että kokki on kertomassa tuotteista ja niiden valmistuksesta. Illalla se on asiakkaille hieno ohjelmanumero, joka lisää ruoan ja kokin arvostusta.

Metos Induktioliesi

Nykykeittiössä puhutaan paljon kestävästä kehityksestä ja halutaan säästää vettä ja sähköä. Bistro Ellissä esimerkiksi induktioliedet tai nopeasti lämpenevät uunit ovat hyvä esimerkki siitä, millä pystytään vähentämään sähkönkulutusta. Vielä kultaisella 1980-luvulla piti uuneja pitää päällä jatkuvasti, koska tavoitelämpöön pääsy kesti niin pitkään.

Nykyruoanlaitto vaatii laitteilta todella paljon. Ruoassa pitää olla aitoja vahvoja savun ja paahtamisen makuja. Toisaalta samaan aikaan tarvitaan matalalämpökypsennystä, asteen tarkkuudella olevaa lämpösäilytystä tai tarkkaan säädettävää kosteutta. Kokin ammattitaito on koetuksella. Yksi keskeinen asia Metos-yhteistyössä on laitteiden käyttökoulutus Keravalla, se on meille suuri apu uusia paikkoja ja konsepteja käynnistäessä, kertoo Ellin keittiöpäällikkö Mika Aho.