Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Häikäisevän herkullinen JJ’S BBQ

26.10,2021 Referenssit
JJ's BBQ

JJ’s BBQ -ruokavaunu parkkeerattuna Vantaalla Nikinmäen K-Supermarketin pääoven viereiseen terassin edessä.

Salolainen Jari-Jukka Kallunki on savustuksen moniosaaja ja yksi suomalaisen barbecue-kulttuurin tunnetuimpia ja taitavampia osaajia. Seuraajia ja faneja hänellä on somessa jo useita kymmeniä tuhansia. Ainutlaatuiset JJ’S BBQ barbecue-herkut ovat tarjolla viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin vaimo Marin kanssa pitämässä JJ’s BBQ Ravintolassa Salossa Myllyojankadulla. Moni on päässyt myös nauttimaan hänen upeista tuotteistaan herkullisten savunsekaisten tuoksun kera erinäköisissä juhlissa, tapahtumissa ja festareilla, missä hänen catering-palvelunsa on tullut tutuksi suuren pyörillä kulkevan savustimen kera. Menestys perustuu ruoan tuoreuteen, huippu raaka-aineisiin ja parhaisiin barbecue-valmistusmenetelmiin. Lisäksi hän valmistaa kuluttajamyyntiin premium-luokan savustimia tuotemerkillä JJ’S BBQ Smoker. Suurin hänen itse rakentamansa savustin, yli 2000 kg painoinen JJ’S BBQ Smoker MEATY, löytyy Salosta oman ravintolan pihalta.

Kompakti valikoima on helppo ja nopea myydä. Listalla kaksi burgeria ja yksi hodari. Herkulliset täytteet on säädetty kohdalleen, lisukkeita ei myydä erikseen. Kuvassa Jari-Jukka.

Kompakti valikoima on helppo ja nopea myydä vaunusta. Listalla on kaksi burgeria ja yksi hodari. Herkulliset täytteet on säädetty kohdalleen ja lisukkeita ei myydä erikseen. Kuvassa vasemmalla Jari-Jukka.

Metos Uutiset tapasi Jari-Jukan lokakuisena iltapäivänä Vantaan Nikinmäen K-Supermarketin pihamaalta uuden ja suorastaan häikäisevän myyntivaunun kera.

– Mielessä oli pitempään muhinut myyntivaunun hankinta ja olin selaillut tarjontaa netistä. Ja kun tämän bongasin, ostin sen heti pois. Vaunu on nyt runsaan 2 kk ikäinen, kertoo Jari-Jukka uudesta hankinnastaan.

– Catering-toiminnassa vaunu korvaa myyntiteltan. Vaunu on telttaa kompaktimpi ratkaisu, kun kaikki laitteet ovat valmiina paikallaan ja sisätiloihin mahtuu paljon ruokaa ja tarvikkeita mukaan pakattavaksi. Terveystarkastajatkin tykkäävät, kun on allaspöytä ja siinä hanallinen pesupiste lämpimän veden kera. Jos on useamman päivän tapahtuma, niin todennäköisesti otan savustimen kyllä mukaan, jotta sitten voi paikan päällä tehdä jatkuvasti tuoretta myytävää ja saadaan myös herkulliset tuoksut ilmoille.

– Tämä Nikinmäen K-Supermarket oli vaunun ensimmäinen kauppakeikka. Yöllä savustelin lihat valmiiksi ja aamulla lähdettiin Vantaata kohden. Vaunun myyntiluukku saatiin auki varttia vaille 12 ja viimeinen burgeri myytiin vähän yli kuusi ja siihen sitten loppui kaikki myytävä.

– Asiakkaat olivat kuulleet somen kautta vaunun saapumisesta Nikinmäkeen ja tulivat kauempaakin burgeriostoksille. Supermarket Nikinmäen kauppiaan kanssa tehtiin yhteinen Facebook eventti, joka tavoittaa paikallisia asiakkaita ja seuraajia tosi hyvin. Some on hyvä markkinointikanava. Meillä on entuudestaan hyvä tunnettavuus ja paljon seuraajia. Nyt on jo tullut vaunulle paljon vierailupyyntöjä aina Rovaniemeä myöten. Haastava, mutta ehkä sitten jossain vaiheessa sinnekin.

Asiakkaita riittää. Vaunussa on oltava riittävästi tekeviä käsiä, että tilauksen valmistumisaika ei liiallisesti pääse venymään. Tuote maksetaan vasemmalla ensimmäisenä olevaan kassaan ja tilaukselle saadaan henkilökohtainen numero. Tilausta odotellaan vaunun lähistöllä ja kokki huutaa numeron annoksen ollessa valmiina. Mukaan lähtevät paketoidaan paremmin ja laitetaan tyylikkääseen JJ'S BBQ -paperikassiin.

Asiakkaita riittää. Vaunussa on oltava riittävästi tekeviä käsiä, että tilauksen valmistumisaika ei liiallisesti pääse venymään. Tilaukselle saadaan kassalla henkilökohtainen numero. Tilausta odotellaan vaunun lähistöllä ja kokki huutaa numeron annoksen ollessa valmiina. Mukaan lähtevät paketoidaan paremmin ja laitetaan tyylikkääseen JJ’S BBQ -paperikassiin. Kuvassa vasemmalta lähtien Jari-Jukka, vaimo Mari sekä Sami ja Jesse.

– Perinteisillä Salon syysmarkkinoilla oltiin nyt teltan sijasta tällä vaunulla. Monipäiväiseen markkinatapahtumaan oli helppo hakea lisää tuotteita omasta ravintolasta. Turussa oltiin Ahsellin asiakastilaisuudessa, jossa jaettiin heidän asiakkailleen vaunusta kolmisensataa burgeria ja tyytyväisiä olivat kaikki sekä vaunu toimi hyvin. Pirkkalan K-Citymaket on seuraava vaunun kauppavierailu. Meillä on Tampereen suunnalla laaja asiakaskunta ja paljon faneja.
Jari-Jukka kertoo, että kun vaunun keittiölaitteistusta suunniteltiin paperilla, ei kokemusta vielä vaunun kanssa toimimisesta ollut, mutta nyt kokemusta vaunutyöskentelystä on sen verran takana, että joitakin käytännössä havaittuja parannuksia voi jo toteuttaa. Laitteita lisätään uunilla ja parilalla sekä yhdellä bankettivaunulla.

– Isommat tapahtumat toki vaativat enemmän kuljetuskapasiteettia ja suoritankin parhaillaan ajokortin päivitystä isompaa vetopeliä varten, johon sitten mahtuu enemmän myytävää mukaan, ettei tarvitse edestakaisin ajella, koska itse tapahtumissa riittää kyllä tekemistä.

Myös vaunu on kaupan

Tekemistä Jari-Jukalla riittää moneen lähtöön, koska nyt vaunun hankinnan myötä hänestä kertomansa mukaan vähän kuin sattuman kaupalla tuli myös kyseisen vaunuvalmistajan maahantuoja. Sisustuksen räätälöintejä ei omaan vaunuun tarvinnut tehdä, mutta toki erilaisia sisustusversiointeja olisi ollut tarjolla. Vaunun keittiövarustuksen hän suunnitteli itse, Metoksen avustaessa laitevalinnoissa ja kalusteiden mitoituksessa. Kokemusta maahantuontiyrittämisestä Jari-Jukalla riittää ravintoloisijaa edeltävältä uralta öljysäiliötarvikkeiden maahantuojana. Ravintolakokin koulutus ja kokemus on Jari-Jukalla vankkana kivijalkana, josta hän ammentaa osaamista yrityksensä ruokatuotteen kehittämiseen ja toiminnan skaalaamiseen yhä uusiin yhteistyökuvioihin. Ja tähän väliin hän myös muistuttaa, että pitää myös huolehtia omasta ja työntekijöiden jaksamisesta!

Talven tullessa

– Periaatteessa nytkin lokakuussa tarkeni oikein hyvin. Toki pahemmat tuulenpuuskat aiheuttivat välillä pientä vilun tunnetta. Pitää vain laittaa vaunuun vähän lämmitystä lisää, niin kyllä aiotaan kulkea talvellakin. Tuli vahva kutsu tulla myös Nikinmäkeen uudestaan!

Sinä, joka kiinnostuit Jari-Jukan ruokavaunusta, ottanet häneen välittömästi yhteyttä, tässä alla ovat yhteystiedot. Ja kun tulee vaunun keittiölaitteistuksen ja kalustamisen aika, on Metos apunasi! Ja tässä välillä saa viikonloppuisin hyvää babecueta Salosta Jarin ravintolasta.

JJ’s BBQ Oy, Jari-Jukka Kallunki, +358 40 763 0263, www.jjsbbq.fi

Black Agnus Brisket Burger on herkku, mitä tullaan hakemaan kauempaakin. Maku on säädetty kohdalleen, eikä lisukkeita tarvita.

Black Agnus Brisket Burger on herkku, mitä tullaan hakemaan kauempaakin. Maku on säädetty kohdalleen, tähän ei lisukkeita enää tarvita.

Texas Hot Dog on kuin taideteos konsanaan ja kelpaa myös vaaativanpaankin makuun.

Texas Hot Dog on kuin taideteos konsanaan ja kelpaa myös vaaativanpaankin makuun.

Naudan Brisket on Texasin kansallisruokaa parhaasta päästä. Lihat on savustettu tarjoilua edeltävänä yönä ja aamulla nostettu lämpökaappiin matkaaman asiakasta kohden.

Naudan Brisket on Texasin kansallisruokaa parhaasta päästä. Lihat on savustettu tarjoilua edeltävänä yönä ja aamulla nostettu lämpökaappiin matkaaman asiakasta kohden.

Osa tuotteista lähtee lounaaksi työpaikalle tai kotiin nautittavaksi. Mukaan otettaessa tuotteet pakataan rasioihin ja JJ'S BBQ -logolliseen paperikasiin.

Osa tuotteista lähtee lounaaksi työpaikalle tai kotiin nautittavaksi. Mukaan otettaessa tuotteet pakataan rasioihin ja JJ’S BBQ -logolliseen paperikasiin.

Vaunun kiintokalusteet ovat räätälöity vaunun mittoihin Metos Classic -kalustesarjasta. Samaa Classic-kalustesarjaa ovat myös grilli- ja kylmävetari, sekä lämpöhaude.

Vaunun kiintokalusteet ovat räätälöity vaunun mittoihin Metos Classic -kalustesarjasta. Samaa Classic-kalustesarjaa ovat myös grilli- ja kylmävetari, sekä lämpöhaude. Apuna tuotteiden säilyttämisessä myös Metos Hatco -lämpövetolaatikosto.

Some pitää huolen, että myyntipäivät ovat kiireisiä. Hyvää tuotetta jaksetaan odotella vaunun sivustalla pieni tovi.

Some pitää huolen, että myyntipäivät ovat kiireisiä. Hyvää tuotetta jaksetaan odotella vaunun sivustalla myös pieni tovi. Kuva Vantaalta Nikinmäen K-Supermarketin pihalta.