Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Hotel Kakolan ravintola Ruben sai nimensä naistenhuijarilta

07.01,2021 Referenssit
Ravintola Ruben Turku

Uuden Hotel Kakolan ravintola Rubenin keittiöpäällikkönä toimii Roni Toivari, keittiömestari monen huippuravintolan takaa. Aki Wahlman kyseli häneltä Rubenin kuulumisia.

Mistä tulee ravintola Rubenin nimi?

“Ravintola on saanut nimensä Ruben Auervaaralta, joka oli vankina Kakolassa. Ruben Oskar Auervaara oli paljon julkisuutta saanut suomalainen huijari ja varas. Hän tuli kuuluisaksi petkuttamalla rahaa lehti-ilmoitusten kautta tapaamiltaan naisilta, joiden kanssa teeskenteli olevansa menossa naimisiin.”

Minkälainen on Rubenin ruokaideologia?

“Panostamme lähituottajien raaka-aineisiin läpi linjan aamusta iltaan. Käsityö on meillä erittäin isossa roolissa ja se korostuu iltaruokailun yhteydessä. Hyvässä tasapainossa kikkailua ja klassisia herkkuja. Rubenin ruoka tarjoillaan pääosin lautasannoksina, mutta brunssi ja banketti-tarjoilu rakennetaan buffaan. Illan à la carte koostuu kahdesta menusta – valittavana on klassikko- ja sesonkimenut. Klassikkojen puolelta löytyvät burgerit, salaatit, leikkeet ja kapas-lautanen, joka on versiomme klassisesta tapas-valikoimasta. Sesonkimenussa on lähiruokapainotus ja sieltä asiakas voi valita itse haluamansa annoksen tai nauttia valmiin 5 ruokalajin Rubenin sesonkimenun.”

Miksi Metos valloitti Rubenin keittiön?

“Metos on minulle sellainen napanuorajuttu. Olen koko urani käyttänyt Metoksen laiteita ja siksi se tuntui tutulta ja turvalliselta vaihtoehdolta. Metos oli selkeä valinta.”

Keittiö täynnä hienoja laitteita, mutta mitkä kolme haluat nostaa esille?

“Ensimmäisenä on ehdottomasti uuni eli Metos SelfCooking Center. Teemme niillä todella monipuolisesti erilaisia ruokia. Olemme ladanneet sinne omat paisto-ohjelmat, jotta tuotteesta saadaan aina tasalaatuinen. Isommissa tilaisuuksissa pihvit voidaan esipaistaa ja uunin ohjelmat hoitavat täydellisen lopputuloksen.

Toisena Metos Softjet, jolla valmistamme jäätelöt. Tykkään kikkailla ja testailla uusia makuja ja siihen tarkoitukseen se on erittäin hyvä laite.

Kolmantena mainitsen klassikkojen klassikon Salamanterin, jolla saamme paahdettua tuotteen ennen pleittausta. Salamanteri on äärimmäisen tärkeä laite ja koen sen helpottavaksi työvälineeksi.”

Ergonomia ja kestävä kehitys ovat Rubenissa erittäin tärkeitä teemoja, mikä olisi hyvä esimerkkilaite?

“Me käytämme paljon lämpöboxeja, siinä tulee hyvin esille ekologinen arvomaailma. Voimme vähentää valmiin ruoan siirtelyä, tuotteiden rakenteet pysyvät parempana, lämpöhävikkiä ei synny ja painohäviöt pienenevät.”

Mikä on Rubenin signature-annos tässä sesongissa?

“Kalastaja Hannu Lahtosen kalastamaa kuhaa Airistolta, jonka kanssa tarjoamme Kaarlejoen luomuvihanneksia Paattisilta. Kala paistetaan induktiolla hyvässä vaahtovoissa ja sen jälkeen paahdetaan esikypsennetyt kasvikset salamanterissa.

Kiitos Roni, että pääsimme käymään Rubenissa.”

Metos yhdistelmäuuni

Metos SelfCookingCenter on yksi Rubenin keskeisimmistä laitteista. Olemme ladanneet sinne omat paisto-ohjelmat, jotta tuotteesta saadaan aina tasalaatuinen. Isommissa tilaisuuksissa pihvit voidaan esipaistaa ja uunin ohjelmat hoitavat täydellisen lopputuloksen.

Ruben panostaa lähituottajien raaka-aineisiin läpi linjan aamusta iltaan. Käsityö on meillä erittäin isossa roolissa ja se korostuu iltaruokailun yhteydessä. Hyvässä tasapainossa kikkailua ja klassisia herkkuja. Rubenin ruoka tarjoillaan pääosin lautasannoksina, mutta brunssi ja banketti-tarjoilu rakennetaan buffaan.

Rubenin ruoka tarjoillaan pääosin lautasannoksina, mutta brunssi ja banketti-tarjoilu rakennetaan buffaan. Illan à la carte koostuu kahdesta menusta – valittavana on klassikko- ja sesonkimenut. Klassikkojen puolelta löytyvät burgerit, salaatit, leikkeet ja kapas-lautanen, joka on versio klassisesta tapas-valikoimasta. Sesonkimenussa on lähiruokapainotus ja sieltä asiakas voi valita itse haluamansa annoksen tai nauttia valmiin 5 ruokalajin Rubenin sesonkimenun.