Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Hotelli Cahkal – paikallisia raaka-aineita, herkullisia makuja ja villiä luontoa

16.08,2022 Referenssit

Hotelli Cahkal ja ravintola Aika Kitchen&Bar hurmaavat niin annoksillaan kuin maisemillaankin. Ravintolan keskiössä näkyvät paikalliset raaka-aineet, kuten siika ja poro, ja lisäksi asiakkaille tuodaan tarjolle herkullisia Jäämeren makuja sesongeittain.

Aika Kitchen & Bar:ssa vieraat pääsevät nauttimaan ensiluokkaisista ruoka- ja juomatuotteista ravintolan ikkunoista siintävän Kilpisjärven sekä jylhän Saanatunturin maisemissa. Kilpisjärven luonto on ainutlaatuista tunturin henkeäsalpaavassa kauneudessa, loputtomalta tuntuvan taivaan alla, tuimien tuulien tuivertaessa. Alue sijaitsee luonnonsuojelualueiden ja erämaan sylissä.

Hotelli ja ravintola avasivat ovensa kesäkuussa 2022.

Ravintola tuo tarjolle paikallisia raaka-aineita ja sesongin makuja.

Maukkaiden annosten ja sydäntä kirpaisevien maisemien lisäksi vieraita hemmotellaan ensiluokkaisella palvelulla. Hotellivieraille halutaan tarkoita kokonaisvaltainen ja korkeatasoinen palvelukokemus. Ja se myös näkyy: tarvittaessa asiakas haetaan jopa lentokentältä asti. Majoituksen ja ruoan lisäksi osa hotellin konseptia on tarjota vierailijalle aktiviteetteja, kuten perhokalastusta ja sähköpyöräilyä.

Metos oli mukana ravintolan keittiön toteutuksessa alusta saakka, jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa kaksi vuotta sitten. Metoksen aluepäällikkö Anssi Kaikkonen on sitä mieltä, että yhteistyö on avain toimivaan lopputulokseen.

– Yhdessä tekemällä syntyy kaikista paras lopputulos. Meillä on ollut yhteisiä palavereja, joissa olemme käyneet suunnitelmia läpi. Yhdessä keskustelemalla olemme saaneet huomioitua niin sisustukselliset kuin teknisetkin ratkaisut siten, että kokonaisuus toimii hyvin myös käytännössä. Saadaan huomioitua näkymät keittiöön, tyylikkäät tunnelmaa luovat kokonaisuudet, ja esimerkiksi ilmastoinnit oikeaan paikkaan, hän selventää.

Ravintolan maisemat ovat upeat.

Tavoitteena oli saada aikaan kompakti ja toimiva keittiö, joka taipuu moneen. Metoksen keittiösuunnittelupalvelu auttoi tekemään suunnitelmat näkyväksi.

– Suunnittelijan ja suunnitteluohjelman avulla saimme konkretisoitua sen, miltä keittiö ja ravintola tulisivat vierailijan silmin näyttämään.

Yhteistyön lopputulos on asiakkaan silmin upea. Lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ja maisematerassin ansiosta tunturimaisemaa saa ihailla aamunkoitosta iltahämärän hitaasti hiipuvaan valoon saakka. Kokonaisuus on tyylikäs ja viimeistelty.

Unohtamatta tietenkään maukasta ruokaa.

Nauti aurinkoisesta kevättalvesta, kesästä tai syksyn ruskasta Kilpisjärvellä! Tutustu Cahkal-hotelliin täällä