Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Itsudemo kokkaa ja wokkaa

03.05,2021 Referenssit

–  Prisma Itäkeskuksen asiakkaat ovat ottaneet meidät hienosti vastaan. Valmiiden ruokien kysyntä on ollut syystäkin jo pitkään nousussa. Tuoreet ja juuri paikan päällä valmistetut ateriamme ovat olleet tervetullut vaihtoehto niin kotiin kuin työpaikalle mukaan otettuna. Työpäivän aikana ei myynniltä tai keittiötyöltä hiljaista hetkeä juuri löydy, kertoo huhtikuun alussa Helsingin Itäkskuksen Prisman ruokatorin yhteyteen avatun Itsudemon ravintolapäällikkö Jinmin Liang (kuvassa).

Itsudemo Firewok

Itsudemon Sushibar tarjoaa sushibuffetin lisäksi myös myös paikan päällä valmistettua wokkia. Konseptin nimi on Firewok. Kiireisimpään lounasaikaan valmiita wok-ateriapakkauksia on valmiina tarjoilla myös Susibarin ulkoreunalla sijaitsevassa lämpövitriinissä. Kuva Helsingin Prisma Itäkeskiksen ruokatorilta.

Itsudemo on meille monelle suomalaiselle tuttu sushiravintola, jonka brändiin törmäämme yhä useammin myös S-ryhmän myymälöissä. Kaikissa Itsudemoissa valmistus tapahtuu omissa keittiössä ja näin sushi sekä muu ruoka tarjoillaan aina tuoreena ja nautitaan paikan päällä tai otetaan mukaan take away -pakkauksissa.

–  Ensimmäinen Itsudemo sushiravintola perustettiin Tampereen Hallituskadulle ja Itsudemon Sushibar Tampereen Sokokselle vuonna 2017. Tästä lähtien Itsudemo on laajentunut vauhdilla käsittäen nyt 12 ravintolaa ja lähes 40 Sushibaria ympäri Suomea. Virossa on myös kolme Sushibaria ja laajentumista Ruotsiin ja Norjaan ollaan myös kartoittamassa, kertoo Helsingin/Uudenmaan alueen Sushibaareista vastaava aluepäällikkö Krista Kemppainen.

Itsudemo-sushiravintolat tarjoavat herkullisen sushibuffetin runsaiden vegaanivaihtoehtojen kera sekä lisäksi lämpimän buffetin sisältäen viikoittain vaihtuvat kasvis- ja liharuoat kastikkeineen kuten esimerkiksi ankkaa, kanaa, nautaa, tiikerirapuja, keitettyä ja paistettua riisiä ja nuudelia. Myymälöiden Sushibareissa on itseotossa tarjolla laaja sushivalikoima. Sushibuffetista asiakas poimii haluamansa sushit rasiaan sekä punnitsee rasian itse ja maksaa sen myymälän kassapisteessä muiden ostosten kera.

Itsudemon sushibuffetti

Itsudemon herkullinen sushibuffetti on tarjolla ruokatorilla klo 10.00 – 21.00. Valikoimaa täydennetään päivän kuluessa jatkuvasti kysynnän mukaan. Kiireisimpänä aikoina tämä on varsin haastavaa. Sushitarjottimet lepäävät Metos Huurretasojen päällä. Tässä pisteessä käytetään kahta kaksimetristä huurretasoa.

– Olemme kehittäneet myymälöiden Sushibareja edelleen siten, että suurimpiin pisteisiin olemme lisänneet wok-tuotteen sushin rinnalle. Näissä Sushibarissa wok on brändätty nimellä Firewok. Päinvastoin kuin sushissa, wokissa on kokki, joka palvelee asiakasta. Valittavat wokin raaka-aineet ovat esillä kylmävitriinissä, josta asiakas osoittaa kokille haluamansa annossisällön. Samalla kokki poimii tuotteet wokpannulle sekä kyselee edelleen asiakkaan maustemieltymyksistä ja aloittaa annoksen kypsentämisen tehokkaalla induktiowokilla. Valmis annos kaadetaan wokpannusta kuumana take away -rasiaan, joka maksetaan myymälän kassalle. Erikoisvalmisteisissa wokrasioissa ruoka säilyy pitkään lämpimänä, kertoo Krista.

Metos Uutiset vieraili uudessa huhtikuun alussa Helsingin Itäkeskuksen Prisman ruokatorin yhteyteen avatussa Itsudemon Sushibarissa, joka käsittää sushibuffetin lisäksi palvelevan Firewok-valmistuspisteen. Firewok-piste on jatkona sushibuffetin itsepalvelulinjan vieressä ja tekee kokonaisuudesta varsin näyttävän ja herkullisen näköisen. Ruuhka-aikoina wokasiakkaita palvellaan myös valmiiksi tehdyillä aterioilla, jotka ovat esillä lämpövitriinissä Sushibarin ulkoreunalla. Kuten jo tuossa alussa mainitsimme, Itsudemo valmistaa sushit ja muun ruoan aina tuoreena paikan päällä. Suurin osa Sushibaria onkin keittiötä, jossa useat kokit työskentelevät rinnakkain valmistaen päivän tarjonnan. Ahkeraa ja työlleen omistautunutta ammattikokkien työskentelyä voi omien kauppaostosten lomassa ihailla matalan lasiseinän takaa. Itsudemo on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00 – 21.00 ja sunnuntaisin 12.00 – 18.00.

Vaikka Suomen kansallisruoka on ruisleipä ovat sushi ja wokki olleet jo kauan suomalaisten arkiruokaa. Näille kaikille on yhteistä tuoreus ja terveelliset raaka-aineet, joissa parhaan mukaan hyödynnetään myös lähituottajien tarjontaa. Nauttikaamme tästä monipuolisesta tarjonnasta!

Itsudemon wokvitriinit

Itsudemon wok-pisteessä asiakas kertoo toiveensa kokille. Vitriinin etuseinään on nuotitettu ohjeet aterian kokoamiseen eli ensikertalainenkin pääsee alkuun vaivattomasti. Kun ainesosat ovat koossa, kokki poistuu wokkipannujen äärelle kypsentämään annosta, jonka hän sitten täyttää kuumana kertakäyttöiseen take away -rasiaan ja ojentaa asiakkaalle. Kypsentämättömät ateriakomponentit ovat esillä ja valittavissa Metos Proff -salaattivitriineissä. Vitriinien palvelupuolella on salaattialtaasta jatkettu yhtenäinen kokin töskentelyä helpottava työtaso.

Sushibarin wok-keittiö.

Sushibarissa wok ja sushi valmistetaan omissä keittiöissään. Wokkeittiön varustus pitää sisällään induktiowokkeja, riisi- ja rasvakeitttimiä. Annokset pakataan keskilattiatyöpöydän äärellä. Neutraali- ja kylmäkalusteet ovat Metos Classic -sarjaa.

Itsudemon sushikeittiö.

Itsudemon sushikeittiössä esivalmistuksessa käytetään apuna automaattisia Metos Lux -riisinsekoittajia, Metos Maki Sheet -robotteja ja Metos Nigri -robotteja. Riisinsekoittajasta valmistuvaa tuoretta sushiriisiä säilytetään Metoksen Blue Boxeissa odottamassa valmistusta.

Itsudemo sushit asetaetaan tarjolle sushibuffettiin.

Tuoreet juuri käsinvalmistetut sushit asetetaan tarjottimille, jotka nostetaan esille sushibuffetin huurretasojen päälle asiakkaan poimittavaksi.

Itsudemon sushivalikoima on laaja.

Tarjonnan runsaudesta johtuen valinta voi olla joskus vaikeaa.

Itsudemon sushibuffetissa on valittavana eri rasiakokoja.

Itsudemon susheista löytyy runsaasti kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Valmiit rasiakoot helpottavat asiakkaan annostelua.

Itsudemon värikäs sushibuffetti

Ehkä vielä pari mahtuu mukaan!