Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Kuopion Food & Joy maistuu kaikille

01.09,2021 Referenssit
Uusitun Rosson keittiö avautuu koko leveydeltään ravintolasaliin. Napolilaistyylinen Metos Dome -pizzauuni on avokeittiön suurin katseenvangitsija. Sähkötoimisella Metos Dome -pizzauuni saavuttaa jopa 530 asteen paistolämpötilan.

Kuopion Sokos-tavaratalon yhteydessä oleva ravintolamaailma Food & Joy on kuuluisan Kuopion torin, muoliman navan, laidalla. Näyttää aivan kuin tori jatkuisi luontaisesti aina Sokoksen sisätiloihin saakka.

Metos Uutiset vieraili kesän alussa keväällä avatussa täysin uusitussa ravintolamaailma Food & Joyssa. Uusina paikallisesti ideoituina konsepteina ravintolamaailmaan avautui japanilaistyylinen Raisu-ravintola sekä gourmet-kebabiin keskittyvä ravintola Döner 26. Lisäksi osana Döneriin on sijoitettu uusi raikas salaattibaari Go Salad.

Food & Joyn Döner26 ja salaattibaari GreenBar avautuvat vierekkäin torin puoleiseen ravintolasaliin. Ravintolan edessä on torin suuntaan avautuva terassi.

Food & Joyn Döner26 ja salaattibaari GreenBar avautuvat vierekkäin torin puoleiseen ravintolasaliin. Ulommaisena vasemmalla on Hesburger. Yhteisesti näiden edessä on torin, mualiman navan, suuntaan avautuva terassi.

Entisistä ketujuohjatuista ravintolakonsepteista jatkoivat Rosso, Coffee House ja Hesburger, toki perusteellisten uudistusten kera niin sisustuksen, konseptien kuten myös keittiötilojen ja laitteistuksen osalta. 2020-luvulle päivitetty ravintolamaailma on jälleen erittäin tyylikäs ja houkutteleva sekä monelta suunnalta avoin ja helposti lähestyttävä.

Uusi Döner 26 tutustuttaa meidät gourmet kebabin saloihin. Herkulliset ja kauniisti viimeistellyt annokset ovat silmää hiveleviä ja palkitsevat kyllä makuhermot. Avokeittiön kera sen tyylikäs mustanpuhuva sali tuo kebabin täällä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Dönerin yhteyteen toteutetusta GreenBarista asiakas saa kasattua juuri toiveidensa mukaisen salaattiannoksen joko mukaan tai tässä nautittavaksi. Samalla torin puoleisella sivulla jatkaa myös Hesburger sisusukseltaan yhteen sovitettuna Döner26 kanssa. Döner26:lla, Go Saladin ja Hesburgerin edessä on suuri terassi, jolla voi kesäisin nauttia ruoan ja juoman ohella torin vilinästä.

70-luvulla perustettu Rosso on maamme ensimmäinen pizzaa tarjoava ravintolaketju. Viisi vuosikymmentä on jäänyt taakse ja täällä Kuopiossa Food & Joy -ravintolamaailman keskeisemmällä paikalla kohtaamme 2020-luvun hengen mukaisesti sisustetun edelleen nuoren ja kodikkaan ravintola Rosson sen uusitun pizza- ja grillilistan kera.

70-luvulla perustettu Rosso on maamme ensimmäinen pizzaa tarjoava ravintolaketju. Viisi vuosikymmentä on jäänyt taakse ja täällä Kuopiossa Food & Joy -ravintolamaailman keskeisemmällä paikalla kohtaamme 2020-luvun hengen mukaisesti sisustetun edelleen nuoren ja kodikkaan ravintola Rosson sen uusitun pizza- ja grillilistan kera.

Ravintolamaailma ulottuu koko Sokoksen läpi ja Rosso sijaitsee rakennuksen keskiosassa kävelykäytävän varrella Coffee Housen kanssa vierekkäin. Muistellaan vielä, että 70-luvulla perustettu Rosso on maamme ensimmäinen pizzaa tarjoava ravintolaketju. Viisi vuosikymmentä on jäänyt taakse ja täällä Kuopiossa ravintolamaailman keskeisemmällä paikalla kohtaamme 2020-luvun hengen mukaisesti sisustetun edelleen nuoren ja kodikkaan ravintola Rosson uusitun pizza- ja grillilistan kera. Rosson uuden avokeittiön katseenvangitsija on napolilaistyylinen Metos Dome pizzauuni, jossa herkulliset napolilaistyyliset pizzat syntyvät asiakkaiden nälkäisten katseiden alla.

Uusitun ilmeen lisäksi Coffee Housen valikoimaa laajennettiin viinibaarilla kuten myös ruokapuolella tuli lisää sen oman keittiön pikkuannoksia juustojen ja leikkeiden lisäksi.

Raisun rennon ja mukaansatempaavan miljöön keskiössä on herkullinen sushibuffet. Lisäksi Raisun lämpimästä buffasta löytyvät wingsit ja bao-bun -höyrysämpylät täydentämässä aasialaista makumaailmaa.

Raisun rennon ja mukaansatempaavan miljöön keskiössä on herkullinen sushibuffet. Lisäksi Raisun lämpimästä buffasta löytyvät wingsit ja bao-bun -höyrysämpylät täydentämässä aasialaista makumaailmaa.

Uusi asialaistyylinen perinteiseen japanilaiseen keittiöön perustuva ravintola Raisu on ravintolamaailma Food & Joy Ajurinkadun puoleisen Sokoksen toisen pääsisäänkäynnin vieressä. Raisun rennon ja mukaansatempaavan miljöön keskiössä on herkullinen sushibuffet. Lisäksi Raisun lämpimästä buffasta löytyvät wingsit ja bao-bun -höyrysämpylät täydentämässä aasialaista makumaailmaa.

Vaikka ravintolamaailman ruokakirjo kiertää monta maailmankolkkaa ovat lähituottajien lihat, kalat ja vihannekset Food & Joyn keittiöiden pääraaka-aineina. Superfoodia saadaan lähimetsistä. Kuopiossa yhdistellään nyt asioita modernilla twistillä mikä tekee siitä entistäkin houkuttelevamman matkailukohteen meille herkkusuille kuten myös alan ammattilaisille ja kulinaristeille riittää maisteltavaa ja katseltavaa!

Döner26 yhteydessä olevan GreenBarin tarjooma on herkullisesti esillä Metos Zita Mini -delilasikossa. Hyvä ja lämminsävyinen valaistus korostaa kompponettien omaa luontaista värimaailmaa. Lasikon mitoitus mahdollistaa nopean ja ergonomisen asiakaspalvelun.

Döner 26 yhteydessä olevan Go Saladin tarjooma on herkullisesti esillä Metos Zita Mini -delilasikossa. Hyvä ja lämminsävyinen valaistus korostaa kompponettien omaa luontaista värimaailmaa. Lasikon mitoitus on ihanteellinen nopeaan ja ergonomiseen asiakaspalveluun.

Rosson näyttävä ja herkullinen salaattipöytä on katettu paksuun kivitasoon upotettuun Metos-huurretasolle.

Raisun sushibuffet on herkullinen ja monipuolinen. Sushitarjottimet on katettu mustaan kivitasoon upotetuille Metos Nova -huurretasoille. Huurretason led-valaistus tuo tuotteet buffassa hyvin esille muun ympäristön ollessa vähän tummempi. Novan ylätaso sopii hyvin lisukkeille ja muulle somistukselle.

Bao-bun -höyrysämpylät ovat löytäneet tiensä asiakkaiden sydämiin. Raisun bao-bun -höyrysämpylät voi itse täyttää haluamillaan täytteillä. Sämpylät höyrystetään Metos Bao-bun -höyrystimessä, jonka vasemmalla puolella Metos-lämpölevyjen päällä on tarjolla bunin lämpimät täytteet ja oikealla Metos Nova -huurretason päällä kastikkeet ja vihannekset.

Uusitun Rosson keittiökalusteet ovat Metos Classic -kalustesarjaa. Grillilinja on rakennettu asennusseinää vasten, joka myös katkaisee näkyvyyden salista pesuosastolle. Verrattuna kiinteisiin rakenteisiin Metos-asennusseinä mahdollistaa laitteiden nopean asennuksen sekä helpottaa jälkikäteen mahdollisten muutoksien tekemisen.   Napolilaistyylinen Metos Dome -pizzauuni on sähkökäyttöinen ja se saavuttaa jopa 530 asteen paistolämpötilan.

Döner 26 gourmet-kebabannokset valmistuvat ravintolan avokeittiössä asiakkaiden silmien alla. Kompaktiin valmistuslinjaan on saatu kaikki oleelinen. Tehokkaassa Metos Kebab -grillissä lämmitys jakautuu neljälle lämmityselementille, joiden lämpöä tasataan läpökivien avulla. Esivalmistetut annoskomponentit säilytetään linjan Metos Classic -kylmävetolaatikostoissa.