Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Pizzorante Bro on tie Roomaan

20.08,2021 Referenssit
Pizzorante Bron keittiömestari Arto Stepanoff

Hilton Helsinki Strandin hotellirakennus nousi Siltasaaren rantaan vuonna 1988. Sen historiaa nopeasti selaamalla tiedämme, että vuonna 2003 siitä tuli Suomen ensimmäinen Hilton-hotelli. Hotellin operaattorina toimii Scandic Hotels Oy. World Travel Awardseissa, joita pidetään matkailualan Oscareina, hotelli on valittu viidesti Suomen parhaimmaksi hotelliksi (Finland’s Leading Hotel 2004, 2005, 2013, 2014 ja 2016). Vuodet eivät ole tuoneet ryppyjä hotellin ilmeeseen, vaan se on edelleen asultaan mannermaisen tyylikäs hotelli, joka seisoo hienolla paikalla upeiden merinäköalojen äärellä aivan pääkaupungin ydinkeskustan läheisyydessä.

Ravintolan ja aulabaarin ulkoasuun sekä samaisesti ruokakonseptiin tehtiin vuonna 2016 suuri remontti. Ravintolan konsepti katsottiin tarpeelliseksi uusia myös  ensimmäisen koronasulun jälkeen. Hotellijohtaja Jani Jernströmin ja keittiömestari Jarto Stepanoffin ideoima italialaiseen keittiöön pohjaava Pizzorante Bro avautui ravintola Bron korvaajaksi marraskuussa 2020. Ravintolan keihäänkärkituotteena olivat ja ovat edelleen roomalaistyyppiset pizzat.

Pizzirante Bron Scampi-pizza on todella herkullinen myös ulkönäöltään. Lämmitetty lautanee säilyttää pizzan lämpimänä myös ruokailun aikana. Bron saaman suosion myötä paljon tilauksia tulee myös take awayna.

Pizzorante Bron Scampi-pizza on todella herkullinen myös ulkönäöltään. Pohja on ohut ja rapea. Esilämmitetty lautanen säilyttää pizzan lämpimänä pitkään myös ruokailun aikana. Bron saaman suosion myötä paljon pizzatilauksia tulee myös take awayna. Pizza on erittäin maistuva jo vähän viileentyneenäkin, esim. slaisseiksi leikattuna sormisyömisenä maku on edelleen herkullinen ja pohja rapea.

Bron listalla yhdistellään Italian eri alueiden laadukkaimpia tuotteita lisäämällä joukkoon suomalaisia herkkuja ja osaamista, säilyttäen kuitenkin annosten ja makujen selkeys kuten myös yksinkertaisuus, toki helsinkiläisellä twistillä, kertovat ravintolan nettisivut.

Ideaa suunnitellut ja ruokalistan kehitystyössä mukana ahertanut keittiömestari Jarto Stepanoff on edelleen tyytyväinen tehtyyn uudistukseen.

Italialainen keittiö on lähellä myös omaa sydäntäni. Asiakkaat ovat edelleen rakastuneet pizzaamme. Alkuperäiseen pizzavalikoimaan olemme vain tehneet pieniä säätöjä, kuten Milanon salami vaihdettiin napolilaiseen ja ventritcina vaihtui spianataan sekä anjovispizza vaihtui scampiksi, tässä nyt jotain mainitakseni. Syksyn pienet muutokset ovat nyt myös työn alla, mutta tämä on nyt vain pientä kokemuksen tuomaa säätöä. Pohjan tekotavan ja rakenteen olemme koko ajan pitäneet samana, kertoo Jarto.

Uunin paisto-olosuhteet pysyvät kiireidenkin keskellä samoina ja pohja paistuu aina myös herkullisen rapeaksi. Esilämmitetty lautanen varmistaa, että pizza säilyttää pitkään lämpönsä. Bron uuni on sähkökäyttöinen Metos OEM Supertop 650L, jossa on kapasiteettia 9 pizzalle.

Uunin paisto-olosuhteet pysyvät kiireidenkin keskellä samoina ja pohja paistuu aina myös herkullisen rapeaksi. Esilämmitetty lautanen varmistaa, että pizza säilyttää pitkään lämpönsä. Bron uuni on sähkökäyttöinen Metos OEM Supertop 640L, jossa on kapasiteettia peräti kuudelle 40 cm pizzalle.

Pizzorante Brossa hapanjuureen tehtyä taikinaa kohotetaan vaihdellen kylmässä ja huoneen lämmössä yhteensä kolme päivää sen valmistumisen aikana, jopa siinä välissä muotoillaan kertaalleen uudestaan. Napolilaisen pizzan nostatuksessa menee vain yön yli ja lisäksi siinä missä napolilaispizzaa paistetaan minuutin verran lähes 500 asteessa syntyy roomalaistyyppinen pizza noin kolmessa minuutissa huomattavasti hennomassa lämpötilassa kuten täällä Brossa noin 360 asteessa. Lopputulemana napolilaistyyppinen pizzapohja on pehmeä, kun taas vastaavasti roomalaistyyppinen pohja on ohut ja rapea. Roomalaistyppisessä pizzassa on pidemmän paistoajan vuoksi käytettävä mehevämpää mozzarellaa, jotta pohjan kosteus saadaan säilymään. Tässä oli nyt vähän joitain oleellista italialaisten syntysijojensa nimiä kantavasta pizzaperinteestä. Tiedämme kaikki, että tämä oli vain pintaraapaisu pizzan saloihin.

Toki Pizzorante Bron listalta löytyy muutakin kuin pizzaa, mutta Metos Uutiset kävi tutustumassa ravintolan konseptiin lähinnä pizzanäkökulmasta ja erityisesti haluamme esitellä uunin, jossa pizza paistetaan.

– Metoksen sähkötoiminen pizzauuni on osoittautunut meille tosi hyväksi valinnaksi. Sen kolme valmisohjelmaa on helppo modata juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Tunnin esilämmityksellä on uuni meillä paistovalmiina 360 asteisena. Illan kiireisimpinä tunteina vaihdamme ohjelmavalinnalla uunin lämpötilaksi 400 astetta, koska kovan menekin takia luukku on lähes jatkuvasti auki, eikä lämpöhukalta uunissa voi tällöin välttyä, jatkaa Jarto

Pizzan valmistuessa uunista siihen lisätään välittömästi tuorekomponentit ja näin pizza saa lopullisen herkullisen ilmeensä ja makunsa. Kaikki pizzat eivät pääty Bron saliin nautittavaksi, vaan suosion kiiriessä paljon tilauksia tulee myös take awayna. Rapeapohjainen roomalaistyyppinen pizza on myös siitä hyvä, että se on herkullinen ja helppo nautittava slaisseina myös vähän jäähtyneenäkin.

Jos matkakuume kaipaa hoitoa, menkää maistamaan, kaikki tiet vievät kätevästi myös Siltasaaren Pizzorante Brohon. Julkisilla kulkuvälineillä kuten myös omalla veneellä pääsee kätevästi perille!

Pizzirante Bron Diablo-pizza ei häpeä myös ulkonäköään mausta puhumattakaan. Lämmitetty lautanee säilyttää pizzan lämpimänä myös ruokailun aikana. Bron saaman suosion myötä paljon tilauksia tulee myös take awayna.

Pizzirante Bron Diablo-pizza ei häpeä myöskään ulkonäköään mausta puhumattakaan. Pohja on ohut ja rapea. Esilämmitetty lautanen säilyttää pizzan lämpimänä myös ruokailun aikana. Bron saaman suosion myötä paljon pizzatilauksia tulee myös take awayna. Pizza on erittäin maistuva jo vähän viileentyneenäkin, esim. slaisseiksi leikattuna sormisyömisenä maku on edelleen herkullinen ja pohja rapea.

Metos OEM Supertop 650L pizzauunissa on korkeussäädettävä jalusta. Tarvittaessa uuneja voidaan latoa jopa kolme päällekkäin. Uuni on hyvin lämpöeristtty ja siten energiatehokas. Luukun ollessa kiinni sen lämpöhukka on minimaalinen (katso esim. yläkuva).

Metos OEM Supertop 640L pizzauunissa on korkeussäädettävä jalusta. Tarvittaessa uuneja voidaan latoa jopa kolme päällekkäin. Uuni on hyvin lämpöeristtty ja siten energiatehokas. Luukun ollessa kiinni sen lämpöhukka on minimaalinen (katso esim. yläkuva). Uunissa on kolme valmisohjelmaa, jotka ovat helposti muokattavissa omiin tarpeisiin sopivaksi. Brossa on esimerkiksi yksi ohjelmista säädetty ruuhkatilanteita varten, jolloin uunin luukku on normaalia enemmän avoinna. Uunin esilämmitys paistolämpötilaan kestää noin tunnin verran.

Strandin aulassa merelle aukeavien lasiseinien takana yhdistyy viihtyisät oleskelutilat yhdessä baarin ja ravintolan kanssa.

Strandin aulassa merelle aukeavien lasiseinien takana yhdistyvät viihtyisät oleskelutilat yhdessä baarin ja ravintolan kanssa.

Strandin yleisilme on mannermaisen tyylikäs. Sen aulatilat avautuvat ylös kerroksiin saakka. Suuresta tilavuudesta huolimatta aulabaari ja oleskelutilat ovat kotoisen viihtyisä.

Strandin yleisilme on mannermaisen tyylikäs. Sen aulatilat avautuvat ylös kerroksiin saakka. Suuresta tilavuudesta huolimatta aulabaari ja oleskelutilat ovat onnistuneen sisustuken ansiosta rennon viihtyisiä.

Pizzorante Bron upea buffa on ravintolasalin päädyssä ja palvelee niin aamiaisella, lounaalla ja erilaisissa iltatilaisuuksissa. Kylmä-kuumalevyjen ansiosta tarjoilut saadaan aina onnistumaan juuri halutunlaisina. Taso voi olla aamun brekussa kylmänä leikkeille ja salaatille ja lounaalla sekä tilauskäytössä kuumalle ruualle.

Pizzorante Bron upea buffa on ravintolasalin helmi ja palvelee niin aamiaisella, lounaalla ja erilaisessa tilauskäytössä. Metos kylmä-kuumalevyjen ansiosta tarjoilut saadaan aina onnistumaan juuri halutunlaisina. Kylmä-kuumalevyä voi tarjoilussa käyttää kuumana, kylmänä tai neutraalina, ei kuitenkaan niin, että saman tason pinta olisi yhtäaikaa kuuma ja kylmä. Kun kuumaa ja kylmää on vierekkäin, tällöin käytetään kahta erillistä tasoa.  Taso voi olla säädettynä aamun brekussa kylmänä leikkeille ja salaatille ja lounaalla sekä tilauskäytössä kuumalle ruualle.