Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Ravintola Kerho on nyt entistä ekologisempi, energiatehokkaampi ja viihtyisämpi

29.03,2023 Referenssit

Ainutlaatuisessa miljöössä vanhan upseerikerhon tiloissa Tuusulassa sijaitseva Ravintola Kerho uudistui. Tavoitteena oli saada aikaan ekologisempi ja energiatehokkaampi ravintolan keittiö sekä viihtyisämpi kokonaisuus. ”Tämä on historiallinen rakennus ja tietynlainen maamerkki Keski-Uusimaalaisille. On hienoa olla ylläpitämässä tätä historiaa”, kuvailee Juha Palmula, ravintolan toimitusjohtaja.

Ravintola Kerho on tunnelmallinen ja jykevä, punatiilinen rakennus. Sen tiiliseinät huokuvat historiaa, joka ulottuu vuoteen 1907 saakka. Alun perin upseerien asuntolana ja upseerikerhona toiminut rakennus on toiminut viime vuodet ravintolana, ja Kerhon maukas lounas onkin muodostunut erityisen suosituksi.

Ravintola Kerho Metos

Kerhon maukas lounas on todella suosittu.

 

Ravintola Kerho Metos

Kerhon maukas lounas on todella suosittu.

Ravintolan keittiö uudistettiin viime vuoden lopulla. Remontin tarkoitus oli parantaa keittiön työskentelyolosuhteita esimerkiksi parantamalla työergonomiaa sekä tehostaa keittiön toimintaa päivittämällä vanhat laitteet tähän päivään.

– Uudet keittiölaitteet on valittu energiatehokkuuden ja toimintavarmuuden perusteella. Lisäksi työympäristön pitää tänä päivänä olla sellainen, että siellä on hyvä tehdä töitä. Toiveet tulivat pääosin keittiöhenkilökunnalta ja heidät otettiin mukaan uudistukseen. Metoksen puolelta sitten piirrettiin uudistus ja annettiin lisää osaamista projektiin, Palmula taustoittaa uudistusta.

– Keittiöhenkilökunnalla oli selkeä näkemys siitä, miten laitteet tulisi keittiöön sijoittaa, ja sitä täydennettiin Metoksen osaamisella. Isoimmat uudistukset tulivat keittiöön, ja ne näkyvät siellä parhaiten. Niistä olemme saaneetkin nyt hyvää palautetta työntekijöiltä. Keittiön toiminta tehostui ja työergonomia parantui huomattavasti.

Kuva: Keittiö on nyt aiempaa ergonomisempi, toimintavarmempi ja energiatehokkaampi.

 

Asiakkaille muutokset näkyvät siis lähinnä parempana asiakaskokemuksena. Muutamia muutoksia tehtiin kuitenkin myös asiakastiloihin.

– Tiloihin lisättiin avaruutta ja valoisuutta, ja sitä kautta saatiin kokonaisuudesta viihtyisämpi. Baarin puolelle lisättiin asiakaspaikkoja, ja Kerhon puodin puolella on nyt erillinen bistrohenkinen tila, jossa voi vaikkapa juoda lasin olutta take away -ruokaa odotellessa.

Lähiruokaa, tapahtumia ja lämmintä tunnelmaa

Ravintola suosii lähitiloilta ja lähialueilta, paikallisilta tuottajilta tulevia raaka-aineita, jonka lisäksi lähituottajien herkkuja on myytävänä puodissa. Hyllyt tarjoilevat kävijöille upeat tuliaiset.

– Puodin hyllyiltä löytyy pientuottajien tarjoomaa. Saatavilla on muun muassa Konditoria ph7 suussa sulavia makeisia, käsintehtyä suklaata ja jäätelöä, leipiä, hilloja, juomia, kuivattuja marjoja, kananmunia sekä paljon muuta, Palmula kertoo.

Kuva: Puodin hyllyiltä löytyy pientuottajien tarjoomaa.

 

Kuva: Lähituottajien herkkuja on myytävänä hyllyillä.

Yläkerrasta löytyvät puolestaan Kerhon kabinetit, joissa on parhaillaan käynnissä kuvataiteilija Kari Vertasen ilmailuaiheinen taidenäyttely.

Kuva: Kerhon seinillä on esillä kuvanottohetkellä Kari Vertasen ilmailuaiheinen taidenäyttely. Taiteilija oli aikoinaan itse liikennelentäjä.

– Kabinetteihin voi tulla syömään lounasta silloin, kun kabinetit eivät ole muuhun toimintaan varattu. Kabinetteja löytyy yhteensä kolme, joista kaksi on yhdistettävissä ja niitä käytetään paljon yksityistilaisuuksiin. Meillä voi järjestää häitä, syntymäpäiviä, erilaisia juhlia, kokouksia, strategiapäiviä tai muita ainutlaatuisia tilaisuuksia. Kabinettien lisäksi koko talo on vuokrattavissa, kertoo Palmula.

Kuva: Kabinetit ovat vuokrattavissa.

Kerhon maukkaan ruoat voi tilata myös muualla pidettäviin juhliin, sillä talo tarjoaa myös catering-palveluja.

– Tilaisuuksien järjestäminen meillä tai muualla on meille aina kunnia-asia, Palmula painottaa.

Talo ja sen palvelut taipuvat siis moneen tarpeeseen. Ravintolan eteen aukeaa kesällä myös viihtyisä yli sadan hengen terassi, jolle aurinko paistaa koko päivän ja ilta-aurinko luo tunnelmalliset hetket.

– Hyrylän alue on laajentunut valtavasti viime aikoina, joten toivomme, että kaikki löytävät tänne viimeistään kesäterassille nauttimaan! Palmula toivoo.

Missä? Ravintola Kerho sijaitsee Tuusulassa Hyrylässä, osoitteessa Tykkitie 1.

Lisää tietoa ravintolan verkkosivuilta