Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Remar on Kuopion Portin vetonaula

04.03,2021 Referenssit
Yrittäjä Minna Kananen, kahvila ja lounasravintola Remar Portti

Yrittäjä Minna Kananen on tyytyväinen siihen kuinka asiakkaat ovat runsaslukuisina löytäneet kahvila ja lounasravintola Remar Porttiin heti avauksen jälkeen.

Kuopion Portti on rakennusliike Laptin urakoima rakennuskokonaisuus, johon kuuluu kolme 15-17-kerroksista tornitaloa, pysäköintitalo sekä matkakeskuksen liiketilat. Yksi tornitaloista valmistui jo vuosi sitten ja toinen samassa aikataulussa nyt tammikuun lopulla avautuneen uuden matkakeskuksen kanssa. Asuntoja Portin valmistuessa on kokonaisuudessa yhteensä 222 noin 400 – 450 asukkaalle ja työpaikkoja on noin 680. Uusi ja upea matkakeskus palvelee niin linja-autoaseman henkilö- ja rahtiliikennettä kuin sieltä on myös pääsy rautatieasemalle ja junalaitureille lyhyen kävelytunnelin kautta. Portin liiketiloista löytyy nyt kahvila, lounas- ja pikaruokaravintolat, kukkakauppa, parturi ja pankki. Keväällä 2022 Kuopion Porttiin tullaan avaamaan myös päivittäistavarakauppa.

Remar Portin kahvila

Remar Portti avautuu jo aamuseitsemältä. Matkalaiset voivat poiketa tänne aamukahville tai poimia täältä take away -lounasannoksen tai matkaeväät mukaansa. Näiden herkkujen äärellä matkalle lähdön odottelukaan ei tunnu pitkältä.

Matkakeskus Kuopion Portin keskeisemmällä paikalla on kahvila-lounasravintola Remar Portti, joka palvelee matkakeskuksen ja alueen muita asiakkaita aamuseitsemästä iltaseitsemään. Remarin ravintolasalin vasen puoli käsittää kahvilapalvelut ja oikea puoli toimii lounasravintolana. Sisustuksellisesti tilajako näkyy vain pöytien ja tuolien korkeuksissa sekä malleissa. Kahvilan monista take away -vitriineistä löytyy juomien ja muun suolaisen lisäksi annospakkauksia sushista kotiruokaan mukaan otettavaksi. Kahvilinjan konditorialasikon tarjonta on huikaiseva ja ohittamaton.

Herkullinen Metos konditoriavitriini

Konditoriavitriini ja sen ympäristö on varsinainen runsauden sarvi. Tästä asiakas löytää makeaa tai suolaista ja juuri sopivan kokoisena omaan tarpeeseensa kuten myös erikoiskahvit palan painikkeeksi.

Ravintolan lounas on katettu klo 10.30 alkaen aina 14.30 saakka. Lounaan sisältö on tarjolla useassa eri noutopisteessä jakaantuen salaattipöytään, keittoon, lämpimään ruokaan, jälkiruoka- ja kahvipisteeseen sekä juomapisteeseen. Kuvat kertovat parhaiten tarjonnan runsaudesta ja herkullisuudesta.

– Lounaan suosio nyt kuitenkin vielä pandemian jyllätessä yllätti meidät heti alkuun. Ilmeisesti olemme onnistuneet lounaan sisällössä ja puskaradiokin on toiminut markkinoinnin lisäksi hyvin. Huomaa, että varsinkin miesten kiinnostus myös salaattipöydän antimiin on kasvussa. Lounaamme perustuu pienellä twistillä vähän parempaan kotiruokaan, kertoo yrittäjä Minna Kananen.

Runsas salaattipöytä.

Runsas ja herkullinen salaattipöytä kuuluu osana lounaaseen. Sen antimet löytävät yllättävän runsaana myös miestenkin lautaselle. Pöytäkannen alla on kylmäputkitus, mikä pitää salaattiastiat viileinä tarjoilun ajan.

Remar Portti kuuluu uusimpana tulokkaana Minnan johtamaan Juhlapalvelu Remar Oy:öön, jonka muita toimipisteitä ovat Siilinjärvellä Ravintola Pilotti sekä Kuopiossa Lounasravintola Aika sekä Hydroline Oy:n henkilöstöravintola. Henkilökuntaa Remarissa on yhteensä 19.

– Iso osa toiminnastamme on ollut juhla- ja pitopalvelua, mutta se on ymmärrettävästi nyt pandemian takia ollut aika jäissä. Nyt uutuutena teemme kuitenkin annospakkauksia myös Kuopion K-Citymarket Päivärannan valmisruokavalikoimaan ja näiden menekki on hyvässä kasvussa. Näin saamme hyvin hyödynnettyä uutta Portin keittiötämme muun ulosmyynnin lisäksi, lisää Minna.

Remar Portin sisustuksen ja tilakäytön suunnittelusta Minna on pitkälle vastannut itse pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidensa kera.

– Salin kalustuksessa ja sisustuksessa apunamme oli E.Ahlström. Salin kiintokalusteiden toimittaja on TJT-Kaluste. Keittiön laitteistus ja jakelukalusteiden tekniikka tehtiin yhdessä Metoksen kanssa. Rakennusliike Lapti oli hyvä yhteistyökumppani ja auttoi mainiosti mm. keittiön seinien muutostöissä. Kaikessa tekemisessämme olemme huomioineet myös kestävän kehityksen. Eli käytännössä tämä tarkoittaa, että hankinnoissamme suosimme kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä kuten myös hyvää huollettavuutta. Ruoan raaka-aineissa suosimme lähituottajia ja omien kahvilatuotteidemme lisäksi pidämme myös joitain lähileipomoiden tuotteita valikoimissamme. Biohajoavat pakkaukset ovat aina ykkösvalintamme, jos niitä vain on saatavissa, Minna jatkaa.

Remar Portin salista näkee heti ensisilmäyksellä, että asiakkaan viihtymiseen on kiinnitetty suurta huomiota. Täydellisen onnistumisen tästä tekee Remarin upea ruokatuote kuin myös kahvilatuotteiden korkea laatu ja monipuolisuus.

Remarin jakelulinjastot.

Lounaan komponentit löytyvät omista jakelupisteistään salin reunoilla: salaatti, keitto, lämmin ruoka, juoma ja leipä. Näin on pystytty välttämään ruuhkautuminen lounaan ruuhkaisimpina aikoina. Remarista löytyy myös kaksi huippuvarusteltua neuvottelutilaa, jotka voi tarvittaessa myös yhdistää yhdeksi.

Remarin kotiruokaa.

Linjasto on käytössä molemmin puolin. Pienellä twistillä vähän parempaa kotiruokaa on Remarin motto. Kokonaisuus koostuu monesta komponentista salaatista jälkiruokaan saakka. Annostelussa saa olla alkuun vähän varovainen, että vyö ei ala kiristämään loppupäiväksi.

Remarin keittiö.

Keittiö on varsin kompakti ja laskutilaa on laitteiden ympärille saatu lisää hyllyjä lisäämällä. Peruslaitteistuksella pärjätään hyvin, kun uuneiksi on valittu vaunutäyttöiset Metos iCombiPro -yhdistelmäuunit. Osa kylmiöistä on läpiantomallisia, mikä helpottaa raaka-aineiden ja ruoan lastausta sisään ja ulos.

Vapaasti seisovat Metos Viking -keittopadat.

Vapaasti seisovat Metos Viking -kombipadat on sijoitettu poikittain keittiön keskelle. Sarjaan kytketyt padat säästävät asennuksessa yhden patajalan ja näin vievät mahdollisimman vähän lattiapinta-alaa. Korkealta kallistuminen helpottaa työskentelyä kuten myös patojen puhdistusta. Viivakoodilliset Metos A-tunnustarrat laitteissa kertovat, että laitteiden huoltohistoria, käyttöohjeet ja käytönopastusvideot löytyvät Metoksen MyKitchen -pilivipalvelusta.

Metos astianpesuosasto

Uuden rakennuksen kantavat rakenteet vähän häiritsevät astianpesuosaston tilankäyttöä, mutta hyvin tämä toimii, koska pöytätilaa on kuitenkin sopivasti tarjolla! Salin itsepalautuslinjaan jätetyt astiat pestään Metos WD-6 -kupupesukoneessa. Vasemmalla lähinnä keittiötä on leveä WD-8 -patapesukone, jolla onnistuu myös ulos vietävän ruoan kuljetuslaatikoiden peseminen. Molemmissa astianpesukoneissa on kuvun nosto- ja laskuautomatiikka.

Matkakeskus Portti Kuopiossa.

Rakennusliike Laptin urakoima uusi ja upea matkakeskus palvelee niin linja-autoaseman henkilö- ja rahtiliikennettä kuin sieltä on myös pääsy rautatieasemalle ja junalaitureille lyhyen kävelytunnelin kautta. Portin liiketiloista löytyy nyt kahvila, lounas- ja pikaruokaravintolat, kukkakauppa, parturi ja pankki. Lasiseinäinen Remar sijaitsee heti pääsisäänkäyntiä vastapäätä ja täyttää suuriman osan aulasta. Keväällä 2022 Kuopion Porttiin tullaan avaamaan myös päivittäistavarakauppa.