Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

The Glass hyödyntää pohjolan savuisia makuja kestävästi

16.02,2021 Referenssit
The Glass Jarkko Lindroth

Ravintola The Glass sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa Kämp Gallerian kellarikerroksessa yhdessä ja yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilan kanssa. Upean ravintolan, kahvilan ja drinkkibaarin lisäksi The Glass ylläpitää museokauppaa ja myy siellä näyttelyihin liittyvien muistoesineiden ja muiden lahjatavaroiden ohella mm. maahantuomiaan mausteita kuten esimerkiksi maailman parhaaksi tituleerattua luonnonmukaisesti viljeltyä kampotin-pippuria, jota käytetään mahdollisuuksien mukaan myös oman ravintolan ruoanlaitossa.

The Glass -ravintolan keittiöstä vastaa Jarkko Lindroth (ylin kuva). Oheisella videolla keittiömestari Aki Wahlman juttelee Jarkon kanssa ravintolan kestävään kehitykseen perustuvasta konseptista ja tutustuu hienosti toimivaan Metoksen keittiöön. Tässä alla referoituna osa videolta kuultavaa haastattelua.

Minkälainen on The Glassin ruokakonsepti?

”Meidän konseptimme on pohjolan bistro, eli raaka-aineet tulevat läheltä ja mausteet kaukaa. Kala ja liha, sekä mahdollisuuksien mukaan myös kasvikset, hankitaan kaikki mahdollisimman läheltä. Lisäksi savustamme paljon asioita aina voista lähtien. Haluamme savuisia makuja, sillä ne kuuluvat olennaisesti pohjolan bistron maailmaan.”

Keittiö Metokselta.

”Olen aikaisemmissakin työpaikoissani käyttänyt paljon Metoksen laitteita ja todennut ne toimiviksi. Huolto pelaa, ja hauskahan se on tehdä hyvillä koneilla töitä! Suosikikseni voisin mainita ainakin grillin. Grillaamme mahdollisimman paljon raaka-aineita ja tykkään grillin antamasta mausta sekä savuisuudesta. Tasoparila on monikäyttöinen. Sillä voi ottaa värejä pihveihin ja jos sen säätää pienemmälle, kastikkeet pysyvät siinä lämpiminä serviisin aikana. Ja toki myös sirkulaattori! Esimerkiksi meidän vuohiannoksemme kypsennetään yön yli sirkulaattorissa.”

Kestävä kehitys ja hiilijalanjäljen pienentäminen on toiminnan ytimessä.

”Mainitsemani vuohiannos on itse asiassa malliesimerkki. Vuohenliha on todella aliarvostettua ja se saattaa mennä jopa minkinrehuksi, kun vuohen maidontuotanto on loppunut. Sen kaveriksi tarjotaan savusärjestä tehtyä kastiketta, jolloin saadaan järvestä roskakalaa pöytään. Särki on kuitenkin erittäin hyvänmakuista!

Kaikki biojäte meillä käsitellään omassa kompostissa, eli biojätettä ei edes varsinaisesti synny. Olemme huolissamme hiilijalanjäljestämme ja haluamme pienentää sitä kaikin mahdollisin tavoin.”

Kiitos The Glass ja Jarkko, että pääsimme vierailemaan upeassa ravintolassa. Käy sinäkin nauttimassa herkullisia pohjolan makuja, valokuvataidetta unohtamatta!

Museokäynti paranee hyvän aterian kera.

Valokuvataitteen K1-näyttelytilaan ja ravintola Glassiin laskeudutaan Kämp-Gallerian ykköskerroksen keskellä olevia liukuportaita. Täällä olet rauhassa katutason hälinältä ja voit rauhassa keskittyä taiteen ja makujen maailmaan. Kuppi kahvia, rentouttava coctail tai hyvää ruokaa, miten vain parhaiten haluat vierailustasi nauttia.

The Glassin drinkkibaarista löydät 50 erilaista rommia ja klassisiin makuihin perustuvan coctaillistan.

Ravintola The Glass:n yhteydessä sijaitsee Helsingin paras Rommibaari. Tarjolla on uskomaton 50 rommin valikoima sekä cocktail-lista, joka pohjautuu klassisten juomasekoitusten kiehtovaan maailmaan. After work, muutamat drinkit ystävien kanssa, rommitasting – kaikki onnistuu!

Hyvällä suunnittelulla saadaan pieneenkin tilaan kaikki tarvittavat laitteet ja säilytystilat työtasoja unohtamatta.

The Glassin salista avautuu näkymä keittiön työteliäimmälle osalle. Lämmin keittiö on kompakti ja tarvittava laitevalikoima on mitoitettu taitavasti keittiökäytävän molemmin puolin. Hyvällä suunnittelulla saadaan pieneenkin tilaan kaikki tarvittavat laitteet ja säilytystilat työtasoja unohtamatta.

Astianpesu ja esikäsittelytila on sijoitettu keittiön toiseen päätyyn.

The Glassin keittiön toisessa päädyssä sijaitsee esikäsittely, varastot sekä kupumallinen astianpesuosasto reilun pituisten pöytien kera. Coctaillaseille on pesuosaston puhtaassa päädyssä oma erillinen pöydän alle sijoitettu astianpesukone.