Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Uuden ajan K-Supermarket Centrum Turku on ravintolamaailman ja päivittäistavarakaupan herkullinen yhdistelmä

04.07,2021 Referenssit
K-Supermarket Centrum kokit

K-Supermarketin ravintolamaailma Bistro Centrum sijaitsee heti kaupan sisääntulossa eli ammattilaistermein ilmaistuna kierron alussa. Avokeittiössä tapahtuvan ruoanvalmistuksen lisäksi hyvä ja osaava palvelu näyttävän esillepanon kera on tärkeä osa toimivaa ravintolakonseptia. Kuvassa vasemmalta tarjoilija Patricia Alajärvi, keittiömestari Tuomas Hyrsky ja keittiömestari Marko Ilander valmistamassa asiakkaiden tilauksia.

Bistro Centrum Turun ydinkeskustassa

Supermarketin ravintolamaailma on sijoitettu heti sisääntulossa kierron alkuun. Asiakaspaikkoja on nyt 40 ja kadulle avataan vielä 20-paikkainen terassi. Myymälä aukeaa aamuisin jo kuudelta, jolloin asiakkaat voivat poiketa aamupalalle tai poimia päivän lounaan mukaan työpaikalleen.Vitriineistä löytyy myös paikan päällä tehtyjen valmisaterioiden lisäksi ruhtinaallinen valikoima suolaista ja makeaa.

Nyt kesäkuun alussa aivan Turun ydinkeskustaan avattu uuden ajan ruokakauppa K-Supermarket Centrum häikäisee upealla tarjonnallaan niin ruokatuotteissa kuin palveluillaan. Loistavan ja tuoreutta uhkuvan Supermarket-valikoiman lisäksi kauppa pitää sisällään ravintolamaailma Bistro Centrumin, joka tarjoaa uskomattoman laajan kirjon kotimaisia ja maailman makuja paikallisia lähi- ja pientuottajia unohtamatta. Bistrossa on 40 ravintolapaikkaa sekä lisäksi 20 paikkaa myöhemmin kaupan eteen avautuvalla terassilla. Bistrossa on anniskeluoikeudet viinille ja oluelle. Asiakas voi valita nauttiiko aterian paikan päällä vai ottaako sen mukaan take away -rasioissa. Ja tokihan myös kahvin ja teen ystävät on muistettu maukkailla makean ja suolaisen valikoimilla aina erikoiskahveja myöten. Kauppa aukeaa joka päivä klo 6 (su klo 9) ja sulkee ovensa klo 23 eli aikaisimmat kulkijat voivat hakea päivän lounaansa tai nauttia aamupalansa täällä heti aamutuimaan kuten myös vastaavasti myöhäisille kulkijoille on tarjolla myös laaja valikoima ravitsevaa ja herkullista syötävää.

Bistro Centrumissa on huippuvarusteltu avokeittiö ja tuotekohtaiset palvelupisteet, jossa keittiöpäälliköt myös valmistavat ja viimeistelevät asiakkaan tilauksen. Paikan päällä annoksensa nauttivat saavat piipparin mukaansa kertomaan ruoan valmistumisesta.

Keittiön työpisteet on rakennettu tarjottavien tuotekonseptien mukaan kuitenkin ottaen myös huomioon muutosmahdollisuudet tarjonnan muuttuessa. K-supermarket Centrumin kauppias Veli-Pekka Hussi painottaa erityisesti valikoiman kehittämisessä myös asiakyselyjen merkitystä. Oheisilla kuvilla avaamme aavistuksen keittiön konseptikohtaista varustelua. Omassa valmistuksessa on sushia, wokkia, bowleja, curryja, bao bun -höyrysämpylöitä, pizzaa, pastaa, salaatteja, smoothieta ja tuorepuuroja.

K-Supermarket Centrum sijaitsee Kristiinankadun ja Eerikinkadun kulmauksessa aivan Turun ydinkeskustassa. Siellä kannattaa poiketa katsomassa ja maistamassa Turun ruokamaailman uusia makuja.

K-Supermarket Turku on herkullinen

Avokeittiön laitevarustus on Metoksen parhaasta päästä. Salaattipöytä on alta kylmäputkitettu. Oikealla on Metos Classic-pizzatyöasema. Metos iCombi -yhdistelmäuunin pizzaohjelmalla pizza paistuu 300 asteessa. Tuotteiden esillepanossa on valaistuksella myös suuri painoarvo. Palvelutiskin eteen on sijoitettu lasinen korkea pisarasuoja.

K-Supermarket Centrum Street Food

Tarjolla on sushia, wokkia, bowleja, curryja, bao bun -höyrysämpylöitä (höyryvitriini kuvassa vasemmalla), pizzaa, pastaa, salaatteja, smoothieita ja tuorepuuroja. Aterian voi nauttia myös paikan päällä, jolloin asiakas saa pöytään mukaansa piipparin, joka ilmoittaa annoksen valmistumisen. Viiniä ja olutta myydään myös  aterian kanssa nautittavaksi. Valikoimaan voi tutustua palvelutiskin lasivitriinissä.

Pizza ovat tarjolla tasoon integroitujen kylmä-kuumalevyjen päällä. Lounasaikana pizzat tarjoillaan lämpiminä, jolloin läpimeno on nopeampaa.

K-Supermarket Centrum Turku

Frontissa liesi ja wokit ovat nopeita induktiolaitteita. Ateriakompponentit löytyvät laitteiden ympäriltä valmiiksi misattuina Metos Classic -kylmä- ja lämpövetolaatikostoihin. Laitteiden huoltotunnukset sisältävät laitteen yksilöllisen asennus- ja huoltohistorian sekä käyttö- ja hoito-ohjeet yms. muun tarpeellisen informaation.

K

Frontin taustalta löytyy lisää kylmäsäilytystilaa, työtasoja ja automaatiset ohjelmoitavat rasvakeittimet. Automaattinen korin nosto helpottaa ruuhka-aikana työskentelyä.

K

Takakeittiöstä löytyy pikajäähdytyskaappi, vaunutäyttöinen Metos iCombi -yhdistelmäuuni sekä pöytätilaa esivalmistusta varten. Metos Master pesukone on ravintolan lasitiskiä varten.

K

Sushi-työasema on huippuvarusteltu: automaattiset Metos xTop -maki- ja nigri-pyörittäjät sekä riisinsekoittaja. Pöydälle on nostettu laatiko, jossa säilytetään valmista riisiä.

K

Smoothiekeittö ja kahvinvalmistus ovat omina osastoinaan avokeittiön oikeassa laidassa. Kun kaikille välineille ja tarvikkeille on riittävästi säilytystilaa, paikat pysyvät järjestyksessä ja kestävät asiakkaiden katseet. Kalusteet ovat Metos Classic -sarjaa. Korkea sokkeli helpottaa lattian puhdistusta.

K

Bistro Centrumin smoothiekeittössä valmistetaan vitriiniin herkulliset smoothiet, tuorepuurot, chiavälipalat ja muut hedelmäiset herkut.

K

Sushivalikoima on katettu tasoon integroitujen kylmälevyjen päälle. Sushikeittiöstä on hyvä näköyhteys sushibuffaan. Kompakti ja herkullinen valikoima täydentyy nopeasti taustan keittiöstä menekin mukaan.

K

Salaattipöydän komponentit ovat näyttävästi tarjolla pisarasuojan takana. Massiivitaso on kylmäputkitettu ja pitää tuotteet hyvin kylmänä