Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Uusi Lounasosasto ja Food&Plan aloitti toimintansa Keravalla

01.06,2023 Referenssit

Kuva: Jari Pimiä on Lounasosaston keittiömestari ja Food and Planin tuotekehityspäällikkö.

Keravalla avautui toukokuussa uusi lounasravintola, laadukas Lounasosasto. Lounasosasto on WEST Invest Groupin henkilöstöravintola ja avoin kaikille lounastajille. Ravintolaa vetää ravintola-alan konkari Jari Pimiä, joka on ruoka-alan vaikuttaja ja kokenut tekijä niin fine-fidingin kuin elintarviketeollisuudenkin parissa.

Maukasta lounasta ja tuotekehityspalveluita Keravalla

Lounasosasto panostaa käsityönä valmistettuun, maukkaaseen ruokaan.

– Tarjoamme alusta asti käsityönä valmistettua, satokauden mukaan vaihtuvaa ruokaa vastuullisista raaka-aineista. Lounaalta saa liha-, kala- ja kasvisruokia, salaatteja, keittoja ja leivonnaisia sekä itse leivottua leipää. Tarjolla on myös pari kertaa kuukaudessa pizzaa, ja ne paistuvat omassa pizzauunissa tuoreista raaka-aineista, Pimiä kertoo.

– Liememme porisevat pitkään padoissa, ja pitkän hauduttamisen ansiosta ne ovat erityisen maukkaita. Maukas ruoka, sen tekeminen, se on meidän juttu, hän jatkaa.

Kuva: Takuulla tuoretta. Leivätkin leivotaan itse.

Raaka-aineita ravintolassa käytetään vastuullisesti, ja sen vuoksi ruoan toimittajat tunnetaan hyvin ja reseptiikka suunnitellaan huolellisesti. Hävikin seurannan ansiosta osataan valmistaa ruokaa oikeat määrät ja kuluttaa raaka-aineita siten vastuullisesti.

Lounasosasto vetää noin sata ruokailijaa ja lounastajat ovat jo löytäneet hyvin paikalle. Lounasravintolasta löytyy lisäksi kahvittelutilaa sekä hiljaisia looseja, joissa on ympärillä ääniä vaimentavat akustiikkaseinät. Kesää kohti avautuu myös mahdollisuus syödä ulkona terassilla.

Ravintolasali on valoisa, avara ja viihtyisä. Sisustuksessakin vastuullisuus on huomioitu, valitsemalla aikaa ja kulutusta kestäviä materiaaleja vastuullisilta toimittajilta. Esimerkiksi osa kalusteista ja akustiikasta on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Sisustuksesta vastasi Seija Hakala Simple Style Designista.

Kuva: Ravintolasali on valoisa ja avara.

 

Kuva: Ravintolasalista löytyy myös hiljaisempia looseja ryhmille (kuvassa vasemmalla).

 

Kuva: Vastuullisuus on ohjannut valintoja myös sisustuksessa.

Keittiö suunniteltu tuotekehitykseen

Lounasosasto on osa Food and Plan Oy -palveluyritystä, joka tarjoaa elintarviketeollisuuteen, tuottajille sekä ravintoloille konsultointia ja tuotekehityspalveluita. Tarkoitus on auttaa asiakkaita raaka-aineissa, makujen luomisessa, reseptiikassa ja koko tuotantoprosessiin liittyvissä kysymyksissä.

– Keittiö on suunniteltu sen mukaan. Keittiötilat ovat avarat, ja siellä on panostettu pöytätilaan sekä rakennettu hiljaisempia nurkkauksia siten, että siellä voidaan tehdä tuotekehitystä normaalia toimintaa häiritsemättä. Lisäksi siellä on laitteita, jotka on valittu sinne tuotekehityksen näkökulmasta. Tiloistamme löytyy myös esimerkiksi pakkauskoneet ja muotoilijat, jotka on tarkoitettu tuotekehitystyöhön, kertoo Pimiä.

Pimiällä on työhön oivallinen tausta. Hänen osaamisessaan yhdistyvät laadukas ruoka ja teollinen näkökulma, sillä hänellä on pitkä kokemus myös tuotekehitystyöstä ja tuotannon vetämisestä. Hän on usein ollut linkkinä tuotannon ja myynnin välissä etsien ratkaisua, joka palvelee tuotteen loppukäyttäjää. Kokemus kattaa niin liha-, kala- ja valmisruokateollisuuden sekä kauppojen omat tuotemerkit.

– Minua kiehtovat teolliset prosessit ja erityisesti valmisruoka-asiakkuudet, sillä siihen pääsee miettimään tarkkaan tuotteen maun sekä prosessin, kuinka se etenee teollisesti laitoksessa, Pimiä innostuu.

– Olen aloittanut bio- ja elintarvikeinsinöörin opinnot HAMK:issa, joka on mielekäs lisä osaamiseeni, sillä sitä kautta ymmärtää myös teknisemmän puolen entistä selvemmin, hän jatkaa.

Keittiöstä haluttiin laadukas ja toimintavarma

Keittiön täytyy taipua monentyyppiseen toimintaan, joten tavoitteena oli saada aikaan laadukas, kestävä ja toimintavarma keittiökokonaisuus.

– Olen pitkän kokemukseni aikana käyttänyt niin Metoksen kuin muidenkin toimijoiden keittiölaitteita. Tiedän ja tunnen laitteet, ja niiden toimintavarmuudella sekä kestävyydellä on iso merkitys keittiön toimintaan. Muun muassa siksi päädyimme Metoksen laitteisiin.

Pimiä on tyytyväinen myös Metoksen muihin palveluihin.

– Olemme testanneet reseptiikkaamme Metos Centerissä ja tehneet Metoksen tiloissa tuotekehitystyötä. Se on ollut todella hyvä palvelu meille. Yhteistyö Metoksen kanssa on ollut aina kokonaisuudessaan hyvää ja meitä on onnistuttu palvelemaan tosi hyvin, hän toteaa.

Pimiä toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan uuteen ravintolaan, sekä nauttimaan ravitsevasta ja monipuolisesta ruoasta!

Kuva: Keittiön keskeisimmät laitteet ovat Metoksen yhdistelmäuunit sekä keittopadat.

 

Kuva: Padoissa valmistuvat monet ruoat.

 

Missä? Keravalla, osoitteessa Sortilantie 5.

Lue lisää Lounasosaston sivuilta

Lue lisää Food and Planin sivuilta