Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Wotkin’s – kätköistä Sörkän laitakaupungin valtakunnan ykkösbrändeihin

07.05,2021 Referenssit
Wotkin's tehtaanmyymälän henkilökunta

Wotkin’s tehtaanmyymälässä tuotteen ja palvelun laatu on huippua. Asiakasta kuunnellaan ja neuvotaan tuotteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Kuvassa vasemmalta Anttooni Montonen, Eero Kinnunen, Joni Juutinen ja Kaisa Nieminen.

Veijo Votkinin aloitellessa 60-luvulla Sörkässa Helsingin kaupungin lihatukkuhallissa kaupungin kivijalat olivat täynnä pieniä muutaman neliön lihakauppoja, jonne lihatukkurit toimittivat lihat paloiteltuna ruhonosina. Lihojen jatkojalostus tapahtui myymälässä kauppiaan poimiessa vitriinistään asiakkaan osoittaman lihan ja pilkkomalla siitä puisen lihatukkinsa päällä asiakkaalle halutun määrän lihaa paloina tai pihveinä. Ja kun ostokset oli tehty, usein jatkettiin matkaa maitokauppaan, josta sai ostaa lisäksi myös leipää. Tämä vain ajankuvana meille, jotka olemme tottuneet asioimaan megamarketeissa, joissa onnistuu asusteiden ja ruokien osto saman katon alla.

60-luvulla suoritetun kauppakoulun jälkeen Veijo aloitti teurastamon apupoikana, josta hän erinäisten kehitysaskelten siivittämänä jatkoi sitten 70-luvun lopulla itsenäisenä yrittäjänä luotsaten tuolloin perustamansa Lihatukku Veijo Votkin Oy:n aina tähän päivään saakka kaikkien suomalaisten tuntemaksi premium Wotkin’s-lihabrändiksi.

Metos Uutiset kävi tutustumassa Helsingin Sörkässa Votkinin tuotantolaitoksen yhteydessä olevaan vuonna 2000 avattuun ja nyt keväällä uudistettuun tehtaanmyymälään. Pääosin myymälä on kuluttajille suunnattu, mutta se palvelee myös tukkuasiakkaita. Remontin yhteydessä käytettiin osaavan sisustajan silmää vahvistamaan Wotkin’s-brändin mielikuvaa. Saneerauksessa myymäläkalusteet modernisoitiin ja hyllytilaa tuli reilusti lisää. Kalatiskiä laajennettiin, jotta omassa Espoon Hannuksen myymälässä savustettua kalaa saadaan runsaammin esille.

Workin's tehtaanmyymälä

Astuttaessa ulkoa sisään Helsingin Sörnäisten Wotkin’s tehtaanmyymälään tuotteiden suuret määrät pitkissä vitriiniriveissä sekä taitava ja herkullinen esillepano metri toisensa jälkeen toinen toistaan houkuttelevampaa tuotetta saavat asiakkaan haukkomaan henkeä. Vaikea on pysytellä ennakkoon tehdyllä ostoslistalla!

Valikoimaan lisättiin myös Dry Aged -lihat ja näitä varten hankittiin tuotteet herkullisesti esille tuova lasiovellinen ja sisältä valaistu Dry Ager -kaappi. Myymälän etuosassa oleva take away -lounasmyynti jatkaa edelleen paraatipaikallaan. Nyt pandemian aikana palveluun tuotiin lisää myös netin ja puhelimin välityksellä toimiva tilaus- ja noutopalvelu.

Kaikki lihatuotteet kuten myös kuumana myytävä take away -lounas ja 350/700 g valmisruokarasiat saadaan Sörkän myymälän yhteydessä olevasta omasta tuotantolaitoksesta ja Wotkin’s Keittiöstä. Riistaa saadaan lisäksi omasta Viron Adaveren teurastamosta, joka on Baltian suurin riistakäsittelijä ja jonka tuotantoa suuntautuu myös muualle Eurooppaan. Myymälän uudesta itsepalveluvitriinistä löytyy kunnioitettava määrä Chef Wotkin’s brändättyjä valmispakattuja lihajalosteita ja useat noista kantavat kaupunginosan nimeä, kuten Sörkän Nakki, Sörkän Prinsessa, Sörkän Väärä, Sörkän Grilleri jne.

Myymälöiden ja kuten koko tuotantolaitoksen menestyksen takaa vain osaava ja työlleen omistautunut henkilöstö. Myymälässä erityisesti korostuu asiakasta kuunteleva ja neuvova palvelu sekä kaikessa tekemisessä iloisen rempseä meininki. Osoituksena korkeasta laadusta ja monipuolisuudesta on tehtaanmyymälälle v. 2004 myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi. Lisäksi yrityksellä on laadun varmistamiseksi FSSC 22000 -Elintarviketeollisuus hallintajärjestelmä, joka on sertifioitu standardin SFS-EN ISO22000 mukaan ja ISO14000 Ympäristöjärjestelmä, joka on sertifioitu SFS ISO14001:2400 mukaan.
-Vaikkakin kiinnostus ja keskustelu pyörii pääasiassa tuotteidemme ympärillä, ovat asiakkaat runsaasti myös kehuneet tehtaanmyymälämme uutta komistunutta ulkoasua, kertoo myymäläpäällikkö Joni Juutinen.

Burgundinpunaiset Metos Classic -kalusteet

Burgundinpunaiset Metos Classic -kalusteet ovat myös vaikuttava näky vitriineiden taustalla. Kun kaikille tarvikkeille on paikka oven takana, säilyy myymälän yleisilme aina siistinä. Metoksen Sorsakosken kalustetehdas valmistaa kalusteet mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan kuten myös perinteinen rosteripinta voidaan saada halutun värisenä.

Myymälän sisustuksen yhteydessä käytetty kuvitus henkii alueen historiaa. Perinteiset myymälän rosterikalusteet tilattiin Metoksesta burgundinpunaiseksi maalattuina, kuten jo aikaisemmin Espoon Hannuksen myymälässä oli kokeiltu ja hyväksi todettu. Lisäksi tehtaanmyymälän valaistusta parannettiin ja kattoon tehtiin myymälätilaa avartava taivasnäkymä.
-Korona-aika on mennyt myynnin osalta kohtuullisesti. Monipuolisuus on valttimme. Nyt keväällä huomaa jo lähestyvän grillikauden vaikutuksen. Kesäaikaan huomaa, että kiireisimmät myyntipäivät alkavat jo torstaina, jolloin jo ostetaan pääosin viikonloppuna grillattavat tuotteet. Juhannus tulee vastaan nopeasti, mikä onkin joulun jälkeen kiireisin sesonki, jatkaa Joni.

Ja tähän loppuun vielä pala historiaa. Sörkkä, eli virallisesti Sörnäinen, oli viime vuosisadalla kaupunginosa, jossa oli paljon erilaista teollisuutta ja vilkas rahtisatama. Sörkkää käytettiin aikoinaan myös synonyymina vaaralliselle laitakaupungille. Onhan se kerrottu jo Katupoikien laulu -kappaleessa “kätköissä Sörkän laitakaupungin”. Moni taisi olla kateellinen näin hyvälle mainonnalle! Tänään Sörkkä on yksi Helsingin nopeasti kasvavista ja kehittyvistä kaupunginosista. Vierailun siellä voi aloittaa esimerkiksi ensin vaikka hakemalla eväät Wotkin’s tehtaanmyymälästä!

Monen asiakkaan ostoslista on kasvaa näiden vitriineiden äärellä! Hyvä valaistus myymälässä ja vitriineissä tuo tuotteiden korkean laadun hyvin näkyviin. Myymälässä heti sisääntulon jälkeen oikealla on take away -lounaan myynti. Lämmin ruoka tuodaan tarjolle Metos Henny Penny -lämpölasikkoon.

Chef Wotkin's lihajalosteet

Pakattujen Chef Wotkin’s -brändillä myytävien tuotteiden määrä on valtava. Tuotteet ovat myös saatavissa valtakunnan laajuisesti useimpien markettien valikoimissa.

Selkeä ja taitava esillepano korostaa tuotteiden laatua.