Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Wotkin’s – laatua ja palvelua

19.10,2020 Referenssit
Wotkin’s-myymälä Hannus Espoo, myymäläpäällikkö Matias Paulamäki

Kuvassa myymäläpäällikkö Matias Paulamäki.

Lihatukku Veijo Votkin avasi viime marraskuussa Espoon Hannukseen lihan ja kalan ystävien myymälän. Samasta rakennuksesta löytyy myös Lidl. Wotkin’s-myymälän sydän on palveleva liha- ja kalatiski, josta korkealuokkaiset oman tehtaan jalosteet löytyvät runsain mitoin. Myymälän keskiosan vitriinit toimivat itsepalveluperiaatteella valmiiksi pakatuille tuotteille ja oman myymäläkeittiön take away -kotiruoka-annokset ovat ostettavissa heti sisääntulon vieressä.

Myymälän sisustukseen, tuotteiden esillepanoon ja layouttiin on kiinnitetty paljon huomiota. Tuotteet suorastaan kiipeävät ostoskoriin. Palvelu on myös kaiken keskiössä ja myyjiä löytyy runsaslukuisasti palvelutiskien takaa. Tärkeä osa asiakohtaamista on kertoa tuotteen alkuperästä ja opastaa asiakasta valmistustapojen valinnassa.

Palvelutiskin äärelle mahtuu isokin asiakasmäärä. Eri tuotteiden lukumäärä ja runsas esillepano saa haukkomaan henkeä. Laatu on tietysti tärkein.

Palvelutiskin äärelle mahtuu isokin asiakasmäärä. Eri tuotteiden lukumäärä ja runsas esillepano saa haukkomaan henkeä. Laatu on tietysti tärkein.

Lihatiski on valikoimaltaan mitä runsain ja riistakaudet huomioiva heti tuoreeltaan. Kalatiski tarjoaa tuoretta meri- ja järvikalaa kokonaisena ja fileenä, kuten myös muita meren herkkuja ja äyriäisiä. Savukalat valmistetaan itse paikan päällä omassa savustusuunissa leppälastulla. Wotkin’sin ainutlaatuinen leppäsavu on saavuttanut suuren suosion.

Wotkin’s Deli take away -pisteestä saa kotiruokalounaan klo 10.00 alkaen maanantaista lauantaihin. Lisäksi mm. grillibroilereita, paahtokylkeä, lämmintä savukalaa sekä salaatteja.

Wotkin's Delin kotilounas on tarjolla joka päivä klo 10.00 lähtien. Lisänä runsas valikoima grillituotteita ja salaatteja.

Wotkin’s Delin kotilounas on tarjolla joka päivä klo 10.00 lähtien. Lisänä runsas valikoima grillituotteita ja salaatteja.

Metos avusti kotiruokapisteen suunnittelussa ja laitteistuksessa: yhdistelmäuunitorni lämmittämiseen ja kypsennykseen sekä lämpölasikot kotilounaan esillepanoon. Kaikki taustakalusteet palvelutiskiin ja kotiruokapisteeseen ovat Metoksen Sorsakosken tehtaalta. Punainen väri on sisustajan valitsema ja maalaus haluttuun väriin kuuluu tehdastoimitukseen.

Pisteenä iin päällä on palvelutiskin taustapöydällä oleva tumman punainen Metos Berkel -leikkelekone, jolla herkullisten palatuotteiden siivutus onnistuu vaivattomasti hyvinkin ohueen vahvuuteen.

Metoksen valmistamat myymälän palvelupisteen työpöydät. Punainen väri. Chef Wotkin´s myymälä Hannus, Espoo

Metoksen kalustetehdas räätälöi kalusteet asiakaskohtaisten tarpeiden mukaan. Vakioon ei tarvitse tyytyä. Maalaus kuuluu myös tehdastoimitukseen.

Myymäläpäällikkö Matias Paulamäki (kuvassa ylhäällä) on ylpeä myymälästä ja yhä kasvavasta asiakasvirroista. Koska aloitit Wotkin’ssilla.
”Nyt tulee 13 v täyteen. Aloitin 14 vuotiaana kesätöissä Sörkan myymälässä Tukkutorilla ja 19 vuotiaana aloitin myymälänhoitajana sekä samalla luin elintarviketeknikoksi.”

Mistä idea Hannuksen myymälälle.
”Lidil on siinä Tukkutorilla myös naapurissa ja siitä ne ajatukset yhtenivät meidän etsiessä uutta myymäläpaikkaa Espooseen.”

Miten teidät on otettu vastaan.
”Aivan loistavasti. Lisäksi vuodessa on saatu suuri ja edelleen kasvava vakioasiakaskunta. Patalammas on erittäin suosittu, kampela, savukampela ja toki graavilohi ovat näitä paikallisesti myynnissä nousevia tuotteita.”

Mikä sinua inspiroi työssäsi.
”Olen erittäin tykästynyt ruoanlaittoon sekä erityisesti raaka-aineiden laatuun kiinnitän paljon huomiota. Isäni on ollut suuri inspiroija. Tykkään palvella ja jutella asiakkaiden kanssa, kuunnella ja jakaa kokemuksia ruoanvalmistuksesta.”

Mikä ruoka on sinun suosikkisi.
”Liha- ja pataruuat ovat suosikkejani. Varsinkin marokkolaista Ras el Hanout maustettua lihapataa tykkään valmistaa. Suosin etu- ja takapään lihoja, joista aloitan yön yli hauduttamalla luut irti lihoista. Freesaan öljyssä ja maustan hyvin”.

Wotkin’s Deli on kompakti Take Away myyntipiste heti pääoven vieressä. Lounaan noutaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Lämpövitriinit täytetään ja täydennetään päivän mittaan taustan Metos SelfCookingCentereistä.