Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos-messut 2020 – katsaus uusiin tuotteisiin ja konsepteihin

04.10,2020 Tapahtumat

Yhteensä 23 erilaista demopistettä tarjosivat vinkkejä ruokatuotannon kehittämiseen

Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniusta haastattelee Vuoden Kokki 1996 Aki Wahlman.

Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniusta haastattelee Vuoden Kokki 1996 Aki Wahlman.

Lokakuun 1. ja 2. päivä järjestetty Metos-messut keräsi joukon ammattikeittiöalan osaajia Keravan Metos Centeriin. Pienimuotoisessa messutapahtumassa oli tarjolla runsaasti kevään ja kesän aikana esiteltyjä laiteuutuuksia ja konsepteja. Useimpiin ratkaisuihin oli mahdollisuus tutustua demojen avulla. Mukana ovat myös Gastro 2020 -tapahtumassa kruunatut Vuoden Tarjoilija Christian Angelov ja Vuoden Kokki Lari Helenius sekä keittiömestari, yrittäjä Aki Wahlman, Vuoden Kokki -voittaja hänkin (1996).

Metos haluaa kiittää kaikkia messuvieraita ja yhteistyökumppaneita. Kertauksen vuoksi olemme keränneet oheen katsauksen tapahtuman tärkeimpiin aihealueisiin. Uutuustuotteet kuuluvat Metos Centerin valikoimaan, joten olet tervetullut tutustumaan niihin myöhemminkin.

Metos iVario – kontaktikypsennyksen uusi aikakausi

Metos iVario -kontaktikypsennyslaite

Uudistuneen Metos iVario -kntaktikypsennyslaitteen ominaisuuksista esiteltiin muun muassa usean, erityyppisen tuotteen valmistusta samanaikaisesti ja paineen hyödyntämistä kypsennyksessä.

Ammattikeittiön monitoimilaite, Metos VarioCooking Center on uudistunut ja tunnetaan nyt nimellä Metos iVario. Kontaktikypsennyslaite yhdistää paistinpannun, padan, uunin ja rasvakeittimen parhaita ominaisuuksia samassa paketissa.

iCookingSuite on laitteen uusi, entistä älykkäämpi käyttöliittymä. Selkeä, käyttäjää opastava kosketusnäyttö tarjoaa parhaan mahdollisen tuen käyttäjälle. Prosessien ohjelmointi ja prosessikirjaston käyttö on selkeiden kuvasymbolien ja runsaan kielivalikoiman (myös suomi ja ruotsi) ansiosta nopeaa ja vaivatonta. Pohjan älykkäät sensorit tunnistavat kypsennettävän tuotteen määrän, lähtölämpötilan ja esimerkiksi pihvien kappalekoon ja ohjaa näin kypsennystä oikeaan lopputulokseen.

iVarioBoostin voimareservi lisää tarvittaessa vieläkin enemmän ruskistustehoa, kun pannun sensorit tunnistavat ison täytöksen tai esimerkiksi nestettä lisätään pannuun. Tämä tarkoittaa parasta mahdollista ruoan laatua, neljä kertaa enemmän tuottavuutta, 17 % vähemmän painohäviötä ruskistuksessa ja 40 % pienempää energiankulutusta.

iZoneControlin avulla voit jakaa pannun itsenäisiin kypsennysalueisiin ja käyttää niillä erilaisia kypsennyslämpötiloja tai prosesseja. Alueet, jotka eivät ole käytössä, eivät kuumene, joten hukkalämmön syntyminen on minimoitu.

Nämä kolme älykästä toimintoa, yhdistettynä jopa 20% suurempaan suorituskykyyn edeltäjäänsä verrattuna asettavat ammattikeittiön monitoimilaitteille jälleen kerran uudet standardit.

Lisätietoja uutuustuotteesta pääset katsomaan Metos Uutisista: Metos iVario -kontaktikypsennyslaite – suorituskykyä uudella tasolla linkistä.

Kylmävalmistusprosessi hallintaan Proveno-padalla

Annoskuva Metos-kylmävalmistusmenetelmällä valmistettu broilerikiusaus

Broilerikiusaus valmistettiin käyttämällä rakaa broilerrisuikaletta ja kypsää perunasuikaletta.

Metos-messujen patapisteessä havainnollistettiin Proveno-padan pumppaustoimintoa ja uutta sekoitusohjelmaa. Pumpun avulla valmiit massat saadaan siirrettyä ergonomisesti ja nopeasti esimerkiksi GN-vuokiin tai Hot-fill -pusseihin. Kehittyneen pumppausteknologian ja valmistusmenetelmistä kerätyn tutkimustiedon ansiosta menetelmää voidaan soveltaa yhä useammille ruokalajeille.

Metoksen Paavo Lintunen ja Unilever Food Solutionsin Oskari Markkanen valmistivat broilerikiusausta kylmävalmistusmenetelmällä. Proveno padan uuden sekoitusohjelman ansiosta kypsä perunasuikale ja raaka broilerisuikale sekoittuivat nopeasti ja tasaisesti. Raaka-aineet myös säilyttivät ominaisen rakenteensa sekä sekoituksen että sitä seuraavan pumppauksen aikana. Erityisesti kypsä perunasuikale rikkoontuu herkästi, mikäli padassa käytetään liian nopeaa tai liian pitkää sekoitusohjelmaa.

Mesuilla havainnollistettiin koko ketjua aina massan valmistuksesta lautasille koottuihin annoksiin. Reseptiikassa ja valmistusohjeissa oli huomioitu massan sekoitus, pumppaus GN-astioihin, lämmitys yhdistelmäuunilla ja lämpösäilytys tarjoilulinjastossa.

Lisätietoja Proveno-padan ja pumpun hyödyntämisestä tuotantokeittiössä voi lukea Metos Uutiset -artikkeleista:
Huippumoderni tuotantokeittiö on Kajaanin ylpeys
Hyvinkään Ravitsemispalvelut – ruoan pumppaus mahdollistaa suuren tuotannon

Metos Proveno-kombipata ja annostelijalla varustettu pumpuyksikkö

Pumppuyksikkö kulkee pyörien päällä ja on siten helposti siirrettävissä padan viereen. Suunnittelussa on pyritty minimoimaan ranvalmistusprosessin nostamista, siirtämistä ja kuljettamista vaativat työvaiheet.

100 burgeria tunnissa – se on Metos Burger Machine

Metos Burger Machine -puuhiiliuuni, hampurilaissämpylät ja -pihvit paistumassa.

Metos Burger Machine -puuhiiliuuni kypsentää pihvit ja paahtaa sämpylä samalla laitteella.

Metos esitteli messuilla uuden uunimallin, Metos X-Oven Burger Machinen, joka pihvien kypsentämisen lisäksi paahtaa myös sämpylät samalla laitteella. Uunin päällä oleva sämpylätaso saa lämmitysenergian samoista hiilistä kuin pihvitkin.

Aidoilla puuhiilillä kypsennetyt burgerit ovat tulleet vahvasti erityisesti terassien ruokatarjontaan. Terassiburgeri ei kilpaile koollaan. Se on parhaimmillaan yhdellä kädellä syötävä kokonaisuus, jossa sopivasti kypsynyt ja savun makua ottanut pihvi on rapean sämpylän välissä. Ja tietysti huolella valitut täytteet.

Laitteen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota työergonomiaan ja helppokäyttöisyyteen. X-Oven-uuneissa grillattavat tuotteet liikkuvat ulosvedettävien grillilaatikoiden päällä. Tämä mahdollistaa ergonomiset työasennot, pitää palamiskaasut ja lämmön paremmin uunin sisällä ja auttaa ehkäisemään palovammojen syntymistä. Sämpylän valmistuvat laitteen päällä olevalla tasolla, joka on ergonomisella korkeudella (n.1200 mm) ja hyvin kokin nähtävillä.

Lue lisää puuhiilillä kypsentämisestä ja burgereiden valmistamisesta seuraavista Metos Uutiset -artikkeleista:
Sata burgeria tunnisssa – Metos Burger Machine -puuhiiliuuni
Puuhiiliuuni on moderni klassikko.

Siirrettävillä myyntiyksiköillä lisää tehokasta myyntiaikaa terasseille

Metos Topbox siirrettävä grilliyksikkö on rakennettu vaunuun

Messujen grillipisteenä toimi pyörien päällä kulkeva Topbox-yksikkö. Metos Burger Machine -puuhiiliuuni oli sijoitettu vaunun edessä olevalle lavalle.

Topboxin siirrettäviä myyntiyksiköt ovat tuttu näky suomalaisilla terasseilla. Näitä käytetään sekä juomien että grillituotteiden myyntipisteinä. Konseptit valttina on nopeus. Alaslaskettavan katon ansiosta myynnin aloittaminen käy hetkessä, joten esimerkiksi terassit voivat hyödyntää kesän aurinkoiset tunnit tehokkaasti.

Topboxin perusideana on konseptoida siirrettävän baarin, grillipisteen tai vaikkapa kahvilan varustamiseen liittyvät asiat valmiiksi, helposti hankittavaksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi terassin anniskelupistettä tarvitseva ravintola voi tilata valmiin yksikön, joka on vesien ja sähköjen kytkemistä vailla valmis käyttöön. Asiakas maksaa kokonaisuudesta kuukausivuokraa ja syksyn kynnyksellä Topbox haetaan talvisäilöön. Kuukausivuokra sisältää myös laitteiden huollot ja takuun.

Metos Uutiset esittelee Topbox-konseptin artikkelissa Topbox taipuu terasseille ja sisätiloihin.

Hävikki hallintaan

Metos HävikkiVaaka punnistee hävikkiruokaa

HävikkiValvojan tietoja voi seurata kännykkäsovelluksen tai tietokoneen selaimen kautta.

Metos ioLiving on langaton, helppokäyttöinen ja nopeasti käyttöönotettava omavalvontajärjestelmä, joka mahdollistaa elintarviketurvallisuuden ja laadun varmistamisen helposti ja tehokkaasti.

Yksi ioLiving-järjestelmän toiminnoista on HävikkiValvoja. Helppokäyttöisen ratkaisun avulla keittiö pienentää hävikkikustannuksia ja vähentää jättämäänsä hiilijalanjälkeä. HävikkiValvojalla seurataan ruokahävikin kokonaismäärää (kg), hävikin arvoa (€) ja hiilijalanjälkeä (kgCO2e).

Tietämällä, mistä ruokahävikki syntyy, voidaan tehdä juuri oikeita toimenpiteitä hävikin pienentämiseksi. HävikkiVaakaa käyttäen tietojen kirjaamiseen kuluu vain 5 sekuntia.

Verkkokaupan tuotesivuilta voit katsoa lisätietoja Metos ioLiving-omavalvontajärjestelmästä.

Metos XTop-sushilaitteet – tasaista laatua ja tehokkuutta sushikeittiöön

Pyörivä Metos Kaiten-rata sushien tarjoiluun

Pyörivä Metos Kaiten-rata toimii sushi-pisteessä katsenvangitsijana.

Sushi maistuu suomalaisille monessa muodossa ja erityisen aluevaltauksen se on tehnyt päivittäistavarakaupoissa. Näiden lisäksi erilaiset sushi-buffeteista on tullut suosittuja lounaspaikkoja niin arkena kuin viikonloppuisin.

Metos nigirirobotti valmistaa nigiripalloja

Muotteja vaihtamalla nigiriautomaattilla voidaan valmistaa halutun kokoisia riisipalloja. Myös pallon kovuusaste on säädettävissä.

Metos-messuilla esitelty XTop-konsepti mahdollistaa tehokkaan ja aina tasalaatuisen sushituotannon, joka skaalautuu tarpeen mukaan suurillekin volyymeille. Konseptin suunnittelun lähtökohtana on parantaa ergonomiaa ja tehokkuutta suorittamalla kuorimittavat ja aikaa vievät rutiinitoimenpiteet koneiden avulla. Esikäsittelyyn on tarjolla riisinpesukoneet ja riisinsekoittimet. Riisinkeittimistä on tarjolla 18 ja 27 litran versiot. Konseptiin kuuluu myös automaattiset laitteet nigiripalojen ja makirullinen valmistukseen sekä leikkuri, joka tekee makurullista valmiita paloja.

Messujen sushi-demossa esiteltiin nigiripalojen valmistukseen suunniteltu Metos XTop N1. Yhden kilon säiliöllä varustettu automaatti valmistaa noin tuhat nigiripalaa tunnissa. Riisipallon koko on ohjelmoitavissa 16, 18, 20, 22, tai 24 grammaan ja sen rakenne on säädettävissä 12 eri tasolla, riippuen haluaako koostumuksesta pehmeämmän vai kovemman.

Toinen messuyleisölle esitelty laite oli Makirobotti Metos XTop R1. Se valmistaa 720 nori-riisilevyä tunnissa ja pyöräyttää ne valmiiksi makirulliksi. Riisimaton paksuus ja rullan koko on säädettävissä, samoin kuin rakenne pehmeästä kovempaan. Laitteen riisisäiliöön mahtuu 9 kg keitettyä riisiä.

Verkkokaupassa voit tutustua Metos Sushi-laitteiden valikoimaan ja XTop-konseptiin.

Laavakivigrilli viimeistelee pihvin

Entrecote-pihvit laavakivigrillissä.

Grilliöjyä käytettäessä laavakivigrillillä saadaan aikaan pieniä liekkejä aivan, kuten puuhiilikypsennyksessä.

Metos-messujen grillauspisteessä pääosaa esitti ylikypsä entrecôte-pihvi. Valmistusprosessi alkoi edellisenä päivänä, kun ruhonosa laitettiin kokonaisena Metos iCombi Pro -yhdistelmäuuniin. Prosessiksi valittiin Delta-T -matalalämpökypsennys, jossa uuni mittaa uunikammion ja lihan lämpötilojen erotusta. Prosessin avulla liha kypsennettiin hallitusti 20 tunnissa 68 asteen sisälämpötilaan. Tuloksena oli todella murea, ylikypsä entrecôte, joka kävi prosessin seuraavassa vaiheessa puuhiilillä toimivassa savustuskaapissa. Tämän jälkeen liha leikattiin paksuiksi pihveiksi. Lopputuloksen viimeisteli laavakivigrilli, jonka kuumuus antoi pihveille sopivan värisen pinnan ja oikean tarjoilulämpötilan.

Metoksella on laaja valikoima erikokoisia laavakivigrillejä sekä sähkö- että kaasulämmitteisinä. Laavakivigrillien toimintaperiaate muistuttaa hiiligrillausta. Grilliritilän alla on hiilien sijaan laavakivet ja joissakin malleissa valurautataso. Laitteella saavutetaan todella korkea lämpötila, joka sitoo lihan pinnan kiinni ja antaa sille grillatun tuotteen värin ja maun. Grillausöljyjä käytettäessä kuumille kiville putoava öljy saattaa saada aikaan myös pieniä liekkejä, joten laavakivigrilli toimii myös yhtenä avokeittiöiden katseenvangitsijana.

Verkkokaupassa voit tutustua tarkemmin Metos laavakivigrilleihin.

Entrecote-pihvi valmoisella lautasella

Laavakivigrillillä viimeisteltäessä pihvi saa sopivan värisen pinnan ja oikean tarjoilulämpötilan.  

Uusi Metos Marvel – nopeutta ja tarkkuutta painekeittämiseen

Metos Marvel painekeittokaappi näyttelyssä ovi auki

Metos Marvel -painekeittokaappi on saanut sisälleen uutta ohjaustekniikkaa, joka yhdessä uusitun käyttöliittymän kanssa auttaa kypsentämään tuotteet enetistä nopeammin ja tarkemmin.

Metos Marvel -painekeittokaappi on nykyaikaisen ammattikeittiön nopea ja tehokas tuotantoväline, joka soveltuu käytettäväksi niin lounas- kuin à la carte -tuotannossa. Uudistuneen käyttöliittymän ja ohjausjärjestelmän ansiosta painekeittäminen on nyt nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan ennen. Käyttäjää opastavan kosketusnäytön avulla suosikkireseptit voidaan tallettaa muutamassa sekunnissa. Metos Marvelin 12 erilaista “Valmis” -ääntä kertovat eri ruokalajien valmistumisesta ja näytön värikoodit kertovat käyttäjälle jo kaukaa koska on aika seuraavaan täyttöön.

Metos Marvel -painekeittokaapissa voi sulattaa, lämmittää ja kypsentää nopeasti ja hellävaraisesti useita erityyppisiä tuotteita. Nopeuden ja tehokkuuden ansiosta ruoka voidaan valmistaa juuri ennen tarjoilua, jolloin se on parhaimmillaan. Terveellinen höyrykypsennys säilyttää tuotteiden ominaisen rakenteen, mehukkuuden ja ulkonäön aina lautaselle saakka.

Metos Uutiset kertoo lisää: Uusi Metos Marvel -painekeittokaappi – nopeutta ja tarkkuutta painekeittämiseen.

Metos MArvel -painekeittokaapin opastava kosketusnäyttö

Metos Marvel -painekeittokaapin kosketusnäyttö neuvoo ja opastaa käyttäjää selkein kuvasymbolein.

Laadukkaat artesaanijäätelöt pieneen ja suureen tarpeeseen

Itse tehdyn jäätelön tarjoaminen ravintolan tai kahvilan keittiössä on nyt entistä helpompaa ja vaivattomampaa. Metoksen sopiva jäätelökone jokaiseen kokoluokkaan. Mallistoon kuuluu

Vuoden Kokki Lari Helenius esittelee jäätelöä Metos-messuilla 2020

Vuoden Kokki Lari Helenius valmisti messuilla kattauksen artesaanijäätelöitä. Makuvalikoimasta eniten keskustelua herätti kotimaisesta maissista makunsa saanut jäätelö.

vintage-henkinen Freeze&Go, kompaktin kokoinen tehopakkaus Labo, suurille volyymeille tarkoitettu Quartetto sekä todellinen jälkiruokien monitoimilaite, Metos Ready.

Yhteistä kaikille laitteille on huolellisesti mietityt yksityiskohdat, jotka tekevät laitteen käytöstä helppoa ja auttavat pääsemään haluttuun lopputulokseen aina yhtä tehokkaasti. Jäätelökoneiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hygieniaan ja helppoon puhdistettavuuteen. Päivittäiset puhdistusrutiinit, samoin kuin laitteen käyttökuntoon laittaminen vievät vain muutaman minuutin, joten jäätelökoneilla voidaan tehdä tehokkaasti pieniäkin valmistuseriä.

Messuilla jäätelön valmistuksesta vastasi Vuoden Kokki Lari Helenius. Työkaluna hänellä oli Metos Labo -jäätelökone. Tason päälle asennettava laite on kompaktin kokoinen, mutta kykenee silti jopa 9 kilon tuntikapasiteettiin. Messujen erikoisuutena oli artesaanijäätelö, jonka raaka-aineena oli Perniössä kasvatettu maissi. Sokkotestissä osa löysi mausta vivahteita popcornista.

Metos Uutiset kertoo lisää vaativaan ammattikäyttöön suunniteltujen jäätelökoneiden valikoimasta.

Metos Multiwasher – enemmän yhdellä pesukoneella

Metos Multiwasher vaunupesukone - patapesukone

Metos Multiwasher -pesukoneessa pestävät kappaletavarat ja vaunut ajetaan sisään tuotteille räätälöityjen pesuhäkkien avulla. Kookas sisätila riittää esimerkiksi leipomon pinnavaunuille.

Metos Multiwasher on täysin uudenlainen pesukone, jossa yhdistyy patapesukoneen ja vaunupesukoneen parhaat ominaisuudet yhdessä laitteessa. Multiwasher on tilaihme, joka pienestä koostaan huolimatta pesee kerrallaan kymmeniä

GN-astioita, eikä tila lopu kesken kookkaitakaan tuotteita, kuten vaunuja pestessä. Pestävät esineet ladataan pesukoneen sisään erillisten pesuhäkkien avulla. Pyörillä kulkevat, mittojen mukaan räätälöidyt häkit estävät tuotteiden liikkumisen pesun aikana ja tehostavat keittiön logistiikkaa.

Metos Multiwasher sopii erinomaisesti myymälöiden, elintarviketeollisuuden ja ammattikeittiöiden käyttöön. Se parantaa hygieniaa mahdollistamalla monien hankalasti käsiteltävien ja kookkaiden välineiden ja tarvikkeiden koneellisen pesun.

Metos Uutiset kertoo lisää Multiwasher vaunu- ja -patapesukoneesta.

Metos iCombi Pro asettaa uudet standardit yhdistelmäuuneille

Metos iCombi Pro -yhdistelmäuunin näyttö

Metos iCombi Pro -yhdistelmäuunin opastava näyttö on nyt entistä kookkaampi ja helppokäyttöisempi.

Keväällä 2020 myyntiin tullut Metos iCombi Pro -yhdistelmäuuni tekee ruoanvalmistuksesta entistä nopeampaa ja vaivattomampaa. Uudistunut käyttöliittymä on entistä havainnollisempi ja opastaa käyttäjää saamaan juuri sellaisen kypsennystuloksen, kun hän haluaa.

Uusi iCombi Pro tietää halutun lopputuloksen ja säätää kosteuden, ilmavirtauksen sekä lämpötilan automaattisesti, ja osaa ottaa myös uunin täyttöasteen huomioon. iProduction Managerin avulla voidaan organisoida päivän valmistussuunnitelma joustavalla ja älykkäällä tavalla. iProduction Manager kertoo mitkä tuotteet voidaan kypsentää yhdessä ja missä järjestyksessä ne kannattaa kypsentää. Kypsennysprosessista riippuen voit asettaa joko halutun valmistumisajan kellonaikana tai ajastaa laitteen ehdottamaan kypsennystä valmistussuunnitelman mukaan.

Myös uunin automaattinen puhdistustekniikka on uudistunut. Uunin ohjaustekniikka tarkkailee puhdistustarvetta ja osaa näin kertoa likaantumisasteen ja suositella sopivinta pesuohjelmaa. Näin säästetään työaikaa ja optimoidaan veden, energian ja pesukemikaalien kulutus. Uuden Eko-puhdistusohjelman avulla saavutetaan jopa 50 % pesuainesäästö laitteen edellisiin malleihin verrattuna. Kiireisen päivän keskellä saat uunin puhtaaksi uudella nopealla pesuohjelmalla jopa 12 minuutissa.

Metos iCombi Pro -yhdistelmäuuni asettaa uudet standardit nykyaikaiselle ruoanvalmistukselle.

Katso lisätietoja uusista yhdistelmäuuneista tästä linkistä.

Metos Zummo – tuoreiden sitrushedelmien aito maku talteen

Metos Zummo Z40 tuoremehuautomaatti.

Metos Zummo Z40 tuoremehuautomaatti puristaa hedelmät joko lasiin, kannuun tai muovipulloon. Laitteista löytyy omat versiot ravintoloiden ja myymälöiden käyttöön.

Metos Zummo Z40 on suurille volyymeille tarkoitettu tuoremehuautomaatti, josta löytyy omat versiot palvelu- ja itsepalvelukäyttöön. Lasiin annosteleva versio soveltuu erinomaisesti esimerkiksi hotellien aamupalatarjoiluun ja kokoustiloihin. Pulloon annosteleva malli on kehitetty erityisesti ruokakauppojen itsepalvelumyyntiin.

Tuoreista hedelmistä mehua puristava Zummo on katseenvangitsija, joka viestii mahdollisuudesta nauttia vastapuristetun hedelmän mausta. Ainutlaatuinen EVS-puristusautomatiikka (Efficient Vertical System) siirtää hedelmät korista kuppiin aina pystysuunnassa ja myös leikataan samassa asennossa. Näin hedelmän kuori ei pääse koskaan kosketuksiin mehun kanssa ja kuoren kitkerä maku ja mahdolliset säilöntäainejäämät eivät siirry mehuun. Tuloksena on puhdas, tuoreen hedelmän maku ja mahdollisimman pieni.

Kookas, 20 kg hedelmäsäiliö, kaksi tilavaa jäteastiaa sekä automaattisuodatus mahdollistavat sen, että mehuasema pystyy toimimaan pitkiä aikoja ilman henkilökunnan välitöntä operointia.

Metos Uutisista voi lukea lisää Metos Zummo tuoremehuautomaateista.

Metos Flashbar – siinä on kaikki!

Metos Vortex-lasinjäähdyttäjä ja Vuden Tarjoilija Christian Angelov

Vortex-lasinjäähdyttäjä on todellinen katseenvangitsija. Laite jäähdyttää lasit muutamassa sekunnissa.

Metos Flashbar on modulaarinen baarijärjestelmä, jonka avulla voidaan suunnitella tarkoin jokaista käyttötarkoitusta vastaava kokonaisuus. Baari, jossa asiakas on palvelun keskiössä. Työpiste, jossa baarimestari ei ota yhtään turhaa askelta, kurkottele tavaroita tai lähde kesken kiireisimmän hetken hakemaan tuotetäydennyksiä takatiloista. Rakenteen suunnittelussa on huomioitu riittävät tilat putkivedoille ja se, että kalusteet voidaan asentaa ahtaaseenkin tilaan ilman baaritiskin purkamista.

Metos Flashbar moduulit voidaan valita baarin juomavalikoiman mukaan siten, että cocktailien rakentamiseen ja oluen myyntiin tulee omat selkeät alueensa. Kaikki rakenteet ovat vankkaa ruostumatonta terästä. Selkeät, minimaalisilla saumoilla toteutetut pinnat ja moduulien tarkka yhteensopivuus helpottavat baarin puhtaanapitoa.

Takabaarin kalusteiksi voidaan valita joko umpiovelliset laatikot ja kaapit tai lasipaneeleilla varustetut versiot, joka yhdessä tehokkaan valaistuksen kanssa tarjoaa juomille maksimaalisen näkyvyyden.

Messuilla Flashbar toimi Vuoden Tarjoilija Christian Angelovin työpisteenä.

Messuilla Flashbar toimi Vuoden Tarjoilija Christian Angelovin työpisteenä.