Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos Dome – korkeiden paistolämpötilojen pizzauuni nyt myös sähkökäyttöisenä

10.09,2020 Tuotekatsaus
Metos Dome kuputyyppinen pizzauuni

Artesaanipizzat paistuvat kupu-uunilla 530 asteessa

Metos Dome kuputyyppinen pizzauuni, pizza ja pizza-alusta

Metos Dome-pizzauunin etuosassa on erilliset infrapunavastukset. Ne mahdollistavat pizzan paistamisen myös lähellä uunin suuta ja vähentävät lämpöhukkaa.

Metos Dome -pizzauuni on kompaktin kokoinen tehopakkaus, joka yhdistelee rohkeasti pizzan paistamisen traditioita ja uutta tekniikkaa. Kovan paistolämpötilan vaativat artesaanipizzat ja napolilaistyyppiset pizzat on totuttu paistamaan elävän tulen uuneilla, joilla päästään tarvittaessa yli 500ºC paistolämpötiloihin.

Kuputyyppinen Metos Dome toimii sähkövastuksilla, jotka yhdessä digitaalisen ohjausyksikön kanssa tekevät uunista helppokäyttöisen. Tehokkaiden vastusten, tarkkaan ohjatun ilmankierron ja suuren varaavan massan ansiosta Dome yltää tarvittaessa jopa 530ºC paistolämpötilaan.

Infrapunavastus helpottaa paistamista ja parantaa energiatehokkuutta

Uunin kahdeksankulmainen kammio takaa optimaalisen lämmönjakauman ja todella tehokkaan tilankäytön. Pienistä ulkomitoistaan huolimatta uunissa voidaan paistaa kerrallaan jopa seitsemän 35 cm pizzaa. Kammion muoto ja ilmankierto sekä lämpövastukset on suunniteltu siten, että myös lähellä suuaukkoa olevat pizzat paistuvat tasaisesti ja oikeassa lämpötilassa. Lämpö tuotetaan ylä- ja alavastuksilla, joita molempia voidaan säätää erikseen. Kammion etuosassa on lisäksi erillinen infrapunalämmitin. Tämä auttaa pitämään lämmön kammion sisällä ja sen ansiosta pizzan paisto onnistuu myös lähellä uunin suuaukkoa. Uunin massiivinen pohjalevy on muotoiltu siten, että esilämmitysaika on saatu lyhyeksi ja uuni reagoi nopeasti, kun lämpötilaa nostetaan. Kammion sivuseinillä ja katossa oleva varaava massa pitää huolen siitä, että lämpötila ei pääse notkahtamaan täysillä täytöksillä ja suurilla paistovolyymeilla.

Tehokasta tilankäyttöä

Uunin kaareva takaseinän muotoilu mahdollistaa tehokkaan ja joustavan tilankäytön myös kulma-asennuksissa. Lisävarustevalikoimassa on kaksi erityyppistä jalustaa. Alakaapilla varustettu, harmaa design-jalusta noudattelee kaapin pyöreitä muotoja ja tarjoaa samalla myös katseilta ja pölyltä suojattua säilytystilaa tarvikkeille. Toinen vaihtoehto on pyörillä varustettu putkijalusta. Sen avulla uuni voidaan nostaa pystyasentoon ja kuljettaa 750 mm leveästä oviaukosta sisään.

Metos Dome -pizzauunin löydät verkkokaupasta tästä linkistä.

Jos halua lukea enemmän erilaisista pizzauuneista, niin tutustu Metos Uutiset -artikkeliin:
Elävää tulta ja erilaisia arinauuneja ­­– suomalaisten suosikkiruoka pizza paistuu ammattikeittiössä usealla eri tavalla