Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos PPE-varustepesukoneet – puhtaat varusteet, turvallisempi työympäristö

01.06,2020 Tuotekatsaus
Metos PPE-varustepesukone. Kuvassa palomies ja pesukone Metos WD-12 PPE

Varusteiden koneellinen pesu parantaa pelastushenkilöstön työturvallisuutta

Pelastushenkilöstö kohtaa työssään useita riskejä, jotka ovat monissa muissa ammateissa harvinaisia. Yksi tällainen on pelastajien altistuminen syöpää ja muita vakavia sairauksia aiheuttaville myrkyille. Altistumista tapahtuu suoraan sammutus- ja harjoitustilanteissa sekä varsinaisten tilannepaikkojen ulkopuolella. Usein altistuminen tapahtuu likaantuneiden sammutusasusteiden ja muiden kehon kanssa kontaktissa olevien varusteiden kautta. Altistuminen tapahtuu pääsääntöisesti ihon kautta ja saattaa olla pitkäkestoista. Työturvallisuusriski on tällöin erittäin korkea ja valitettavan usein täysin tiedostamaton.

Koneellinen pesu takaa vakioidun pesutuloksen

Varusteiden kautta tapahtuvaa altistumista voidaan merkittävästi vähentää huolehtimalla paineilmalaitteiden, suojainten ja muiden varusteiden säännöllisestä ja riittävästä puhdistamisesta. Tähän tarpeeseen on kehitetty Metos PPE -varustepesukoneet. Koneellinen pesu on ylivoimaisesti helpoin menetelmä pesutuloksen laadun vakioimiseen. Pesukoneen ohjausjärjestelmän ansiosta pesutulos on aina halutunlainen samalla, kun päivittäiset rutiinit helpottuvat ja henkilöstön aikaa säästyy muihin työtehtäviin.

Kupukoneet yhdelle kahdelle pelastuskalustolle

Metos WD-12 PPE -varustepesukone

Metos WD-12 PPE:n kookkaaseen pesutilaan mahtuu kerrallaan kahden henkilön pelastusvarusteet. Syöttö- ja purkupöydät nopeuttavat koneen täyttöä ja tyhjennystä.

Metos PPE-koneet mukautuvat vaivattomasti sekä kokonaisten savusukelluslaitteistojen että yksittäisten varusteiden pesuun. Koneiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja ergonomiaan. Erillisten lastaus- ja purkupöytien ansiosta työliikkeet tapahtuvat aina ergonomisella korkeudella, samalla, kun nostamisen ja kantamisen tarve minimoituu. Automaattinen kuvunnosto sekä pesutilan, pelastusvälineistölle suunnitellut kiinnikkeet nopeuttavat pesukoneen täyttöä ja tyhjennystä.

Vakiovalikoimassa on yhdelle pelastuskalustolle suunniteltu malli WD-8 PPE sekä WD-12 PPE, joka pesee kertatäytöllä kahden pelastuskaluston varusteet. Koneiden säädettävissä oleva pesupaine mahdollistaa niiden monipuolisen käytön erilaisiin pelastusaseman puhdistustarpeisiin. Näissä malleissa pesuaikaa voidaan säätää aina 25 minuuttiin saakka.

Metos toimittaa myös suuremmille volyymeille sopivia, läpiantoperiaatteella toimivia pesuratkaisuja, joissa pesukasetteja voidaan siirtää kasettivaunujen ja rullaratojen avulla. Valikoimassa on myös pieniin kohteisiin sopiva, tason alle asennettava varustepesukone.

Lisätietoja Metoksen myynnistä ja oheisista linkeistä

Varustepesukone Metos WD-8 PPE

Varustepesukone Metos WD-12 PPE