Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos Volano on leikkelekoneiden aatelinen

19.05,2020 Tuotekatsaus
Metos Berkel Volanao -leikkelokone asennettuna pöydän päälle

Viimeisintä siivutustekniikkaa retrohenkisissä kuorissa

Oikeaoppisesti valmistettu prosciutto vaatii tekijältään osaamista ja kärsivällisyyttä. Ilmakuivatun kinkun valmistus kestää yhdeksästä kuukaudesta jopa kahteen vuoteen. Samaa osaamista ja tinkimätöntä asennetta vaatii myös prosciutton siivutus. Ammattilaisten käsissä ja oikeilla työkaluilla syntyy ohuen ohut viipale rikkomatta tuotteen rakennetta, aina tasalaatuisena ja tuotehävikki minimoiden.

Leikkelekone, jonka huomaa jokainen

Parhaimmillaan siivutus on show-elementti, joka tuodaan avokeittiöön asiakkaiden silmien alle kertomaan käsityön ja raaka-aineiden kunnioittamisesta. Tähän tarkoitukseen on suunniteltu Metos Berkel Volano leikkelekoneet Metos Centerissä, mallit B114 ja B116 jalustojen päälle asennettuinaMetos Volano, manuaalisten leikkelekoneiden aatelinen, jossa millimetrintarkka viipalointitekniikka yhdistyy perinteiseen muotokieleen ja värimaailmaan. Tuloksena on laite kuin veistos – Metos Volano, jolla prosciutto, salami ja muut vaativat tuotteet saadaan viipaloitua juuri sellaisiksi kuin käyttäjä ne haluaa.

Näyttävällä vauhtipyörällä varustetun Volanon punaiseksi maalattu pinta sekä kromatut ja kiiltävää ruostumatonta terästä olevat yksityiskohdat saavat sen erottumaan jokaisesta ympäristöstä. Retropunainen väri ja muoto sopivat hyvin avokeittiöihin, delipisteisiin ja muihin vastaaviin asennuskohteisiin, joissa siivutus tehdään lähellä asiakastiloja. Laite pääsee parhaiten esille, kun se asennetaan samaa punaista värisävyä olevan jalustan päälle.

Vauhtipyörä liikuttaa kelkkaa ja terää

Perinteisestä ulkonäöstään huolimatta Volanolla työskentely on nopeaa ja vaivatonta, eivätkä päivittäiset puhdistusrutiinit vie enempää aikaa kuin muillakaan siivutuskoneilla. Tämän ansiosta laitetta voidaan käyttää myös suurivolyymisissa kohteissa. Vauhtipyörällä varustetuissa leikkelekoneissa ei ole sähköliitäntää.  Viipaloitava tuote lukitaan pidikkeillä leikkuupöytää vasten, jonka jälkeen pyöritetään vauhtipyörää myötäpäivään. Vauhtipyörän liike saa terän pyörimään, kelkan liikkumaan edestakaisin ja syöttölaitteen työntämään tuotetta kohti terää aina paluuliikkeen aikana. Säädettävä pidike ja muotoiltu syöttöpöytä pitävät viipaloitavat tuotteet tukevasti paikoillaan ja takaavat tasalaatuisen leikkuujäljen myös herkillä tuotteilla ja erittäin ohuilla siivupaksuuksilla.

Kolme eri versiota

Metos Berkel Volano leikkelekone B114 jalustan päälle asennettuna

Tukeva jalusta parantaa työergonomiaa. Kuvassa malli Metos Volano B114

Vauhtipyörätoimisista Metos Volano -leikkelekoneista on saatavissa kaksi eri versiota. Malli B114 on varustettu 320 mm terällä ja sen siivutuspaksuutta voivaan säätää desimaalin tarkkuudella 1,5 mm saakka. Versiossa B116 on kookkaammille tuotteille sopiva 370 mm terä ja sen maksimi siivunpaksuus on 4 mm. Mallistossa on myös automatisoitu versio, jossa viimeisin viipalointitekniikka on piilotettu B116-mallin retrohenkisten kuorien sisään.

Lisätietoja Metoksen myynnistä ja oheisista linkeistä

Manuaalinen malli Metos Volano B114

Manuaalinen malli Metos Volano B116

Automaattinen malli Metos Volano B116A

 

Video