Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Pizza alusta loppuun pizzanvalmistuskonseptillamme

14.12,2022 Tuotekatsaus
pizzauuni metos mora

”Kannattaako pizzataikina tehdä itse vai ostaa valmiina?” kysyi Metos Messujen juontajamme Aki Wahlman tuotetiimin vetäjältä Tobias Heiskaselta messuillamme. ”Olen sitä mieltä, että ehdottomasti kannattaa tehdä itse. Siinä saat laatua tekemiseen ja sitä paitsi se on aika edullista tehdä”, kuuluu Tobiaksen vastaus.

Prosessi taikinasta valmiiksi pohjaksi – vaiheet ja laitteet pizzan valmistukseen

1. Taikina valmistetaan normaalilla taikinakoneella, jossa on ominaisuuksina säädettävä nopeus, suunnanvaihto ja ajastin. Näin saadaan aikaan tasalaatuinen taikina. Sen jälkeen annetaan taikinalle pieni lepo.

2. Kun taikina on levännyt, pyöritetään se pullaksi pullanpyörittäjällä. Pyörittämiseen valikoimastamme löytyy laite, jolla voidaan pyörittää kosteammatkin pohjat, sillä sen liike jäljittelee käsin tehtävää pyöritysliikettä.

3. Pullat laitetaan vaihtolämpökaappiin, joka tekee ensin kylmäkohotuksen ja nostaa sitten automaattisesti lämpötilan oikeaksi, jotta pullaa voidaan alkaa pyörittämään pizzaksi.

4. Pullasta tulee valmis pizzapohja todella näppärästi pizzaprässillä. Aikaa pohjan tekemiseen kuluu puoli sekuntia, ja se voidaan tehdä kahdella sormella.

5. Kun pohja on prässätty, se täytetään tähän suunnitellulla kylmävetolaatikostolla. Laatikoston yläpuolelle saa näppärästi laitettua täytteet, ja taikinalle on oma paikkansa alla. Laatikostossa on kivitaso, jossa taikina pysyy hyvin ja pohjat pysyvät irti tasosta. Pohjat täytetään, ja sitten ne ovat valmiit uuniin.

Tuotteemme pizzan valmistukseen

pizzanvalmistuskonsepti metos

Pizzanvalmistukseen tarkoitetuilla laitteillamme valmistat pizzan alusta loppuun. Myös tarvikkeet ja varusteet kuuluvat valikoimiimme – viimeisen silauksen pizzallesi annat oliiviöljykannulla.

Pizzauunivaihtoehdot

Pizzan pitää valmistua tietenkin nopeasti. Mora-uuni sopii pizzerioille laidasta laitaan, mutta myös ravintoloille, joiden pääpaino ei ole pizzassa.

Metos Mora -uunit verkkokaupassamme
Lue: Metos Mora -pizzauuni järisyttää pizzauunimarkkinaa 

Elävä tuli puolestaan tuo tunnelmaa, mutta myös makua. Marana on merkki, joka on kehittänyt pyöriväarinaiset pizzauunit. Uunit painavat 1 500 kilosta ylöspäin – ne eivät ole siis kovin kevyitä liikuteltavia, mutta sellaisen hankkiessaan voi olla varma, että on hankkinut hyvän uunin vuosikymmeniksi eteenpäin.

Marana verkkokaupassamme
Lue myös: ”Ensimmäiseksi mitattiin ovi pizzauunia varten” 

Muut varusteet

Löydät meiltä myös kaikki varusteet, esimerkiksi uunilapiot, leikkurit, sakset, pyörät ja uuniharjat. Ja tietenkin se piste i:n päälle, joka pitää olla jokaisessa pizzeriassa – oliiviöljykannu.

Katso tarvikkeet täältä!