Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Uutuus: Metos Mora -pizzauuni järisyttää pizzauunimarkkinaa

01.11,2022 Tuotekatsaus
pizzauuni metos mora tobias heiskanen

Mora-pizzauunien tarina alkoi Tony Kavakista, joka aloitti uransa pizzanvalmistuksen parissa jo 18-vuotiaana. Ammattinsa kautta hän ajautui pizzauunien jälleenmyyjäksi. Jälleenmyyjänä hän huomasi, että useat pizzauunimerkit eivät täyttäneet niitä vaatimuksia, joita niin sanottu tavallinen pizzakokki todella tarvitsee. Tämä hänen taustansa oli siemen ainutlaatuisen pizzauunin kehittämiseen. Uunin, jonka ominaisuuksien ja tuotekehityksen pääpaino on pizzakokissa.

– Metos Mora on pizzauuni, jonka taustalla on 30 vuoden kenttäkokemus siitä, millaisia uuneja ravintoloissa käytetään ja millaista uunia tekemisessä tarvitaan, summaa yhteen Metoksen tuotetiimin vetäjä Tobias Heiskanen.

Metos Mora -pizzauuni on kehitetty käyttäjän näkökulmasta

Mikä tekee Metos Mora-pizzauunista ainutlaatuisen ja erinomaisen vaihtoehdon ravintoloille? Syitä on Tobiaksen mielestä useita. Iso osa niistä liittyy uunin tarinaan, sillä se on kehitetty käyttäjän näkökulmasta. Ominaisuuksia on paljon, mutta ei liikaa.

– Uunissa on ne ominaisuudet, mitä pizzan paistamiseen tarvitaan, mutta ei mitään ylimääräistä. Ne ominaisuudet löytyvät, jotka helpottavat pizzakokin työtä, hän kertoo.

Tärkeä ominaisuus pizzauunissa on esimerkiksi viikkoajastinkello. Uunin lämmitys kestää tunnista kolmeen tuntiin, joten ajastamalla uunin lämmitys alkamaan automaattisesti ei tarvitse tulla töihin pelkästään esilämmityksen vuoksi.

Uunissa on myös sisäänrakennettu turbotoiminto. Uuniin asetetaan tavoitelämpötila, joka voi olla vaikkapa 350 astetta. Kun uunia käytetään, käy väistämättä niin, että uunin kammioiden lämpötila lähtee laskuun. Tällöin turbotoiminto laittaa automaattisesti täydet tehot päälle, ja hakee uuniin siihen asetetun tavoitelämpötilan.

– Tämä löytyy myös kätevänä nappitoimintona, mikäli käyttäjä ei ole asettanut automatiikkaa päälle. Jos pizzakokki näkee, että nyt ravintolaan tulee 11 asiakasta, voi vaan yksinkertaisesti painaa yhtä nappia. Tällöin tavoitelämpötilaksi asettuu se lämpötila, joka uunissa sillä hetkellä on, Tobias selventää.

Uuniluukut ovat skandinaaviseen makuun sopivat, sillä ne aukeavat ylöspäin. Näin ovet eivät ole tiellä pizzaa pois otettaessa. Ovet ovat jämäkät, korkeat ja laadukkaat, leipomouunityyliset ovet.

pizzauuni metos mora

Metos Mora pizzauuni on skandinaaviseen makuun sopiva.

Myös uunin huolto on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi. Yleisimmin huoltotoimenpiteet pizzauuneissa kohdistuvat uunin vastuksiin. Siksi vastukset on sijoitettu helposti saavutettavaan paikkaan uunin oikeaan kylkeen, levyn alle. Levyn alta vastukset voidaan vaihtaa yksi kerrallaan.

Pizzerioille laidasta laitaan – mutta myös muille ravintoloille

Uuni sopii erinomaisesti moniin pizzerioihin, mutta myös ravintoloihin, joissa menun pääpaino ei ole pizzoissa.

– Pienemmät mallit sopivat hyvin ravintoloihin, joissa pizza on osana tarjontaa, mutta ei päätuotteena. Malleissa syvyys on vain 750 milliä, eli niihin menee kaksi tai kolme pizzaa vierekkäin. Kun pizza on osa tuotantoa ja uuni pitää saada mahtumaan takalinjaan, nämä ovat oivallinen valinta, koska uuni ei vie liikaa syvyyttä, Tobias selventää.

Tällaista vaihtoehtoa ei ole ollut aiemmin saatavilla laadukkaiden pizzauunien parista.

– Uuni on muutenkin tehokas tilankäytöltään, sillä se sisältää ulosvedettävän alahyllyn, jolle voi laittaa vaikkapa öljyt ja mausteet odottamaan. Hylly on sen verran jämäkkää tekoa, että siinä voi myös leikata pizzapalat leikkurilla ilman, että hylly lähtisi taipumaan, Tobias täsmentää.

Perusmallissa on normaali 22 millimetrin paksuinen kivi, mutta uunia on saatavilla myös paksummalla Sorrenton 40 mm kivellä. Tämä kivi mahdollistaa uunin käytön jopa 500 asteen paistossa.

– Olemme testanneet sitä koekeittiössä useamman tyyppisen pizzan valmistuksessa, ja se on sopinut tosi hyvin kaikentyyppisten pizzojen tekemiseen, Tobias painottaa.

pizzauuni metos mora

Metos Mora pizzauuni sopii kaikentyyppisten pizzojen tekemiseen.

 

Nopea saatavuus ja selkeä hinnoittelu

Koska pizzauunissa tulee kaikki ominaisuudet mukana, sen hinnoittelu on selkeää. Uunit ovat myös nopeasti saatavilla asiakkaille.

– Uuneja tehdään vapaaseen myyntiin ja tilauksen mukaan jatkuvasti. Kaikki uunit ovat saatavilla noin kolmen viikon toimitusajalla, Tobias toteaa.

– Sen jälkeen, kun Mora-pizzauunin myynti alkoi, tuote on ollut menestys jo useissa maissa. Mora-pizzauuni tulee järisyttämään pizzauunimarkkinaa myös meillä!

Metos Mora -pizzauuni oli ensiesittelyssä Metos Messuilla 2022.

Haluatko lisätietoja tuotteesta? Ota yhteyttä myyntiimme!

Mora-pizzauunit verkkokaupassamme

Tiesitkö, että esittelemme tuotteitamme myös YouTube-kanavallamme?

Katso pizzanvalmistuksen konseptin esittelyvideo