Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Johan Kurkela on Bocuse d’Or kauden 2022-2023 Suomen karsintakilpailun voittaja

24.11,2021 Kokkikilpailuja
Suomen joukkue Bocuse d’Or -kaudelle 2022-2023 on Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela, assistentti Aino Kasanen ja valmentaja Kalle Tanner.

Suomen joukkue Bocuse d’Or -kaudelle 2022-2023 on Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela, assistentti Aino Kasanen ja valmentaja Kalle Tanner.

Suomen Bocuse d’Or -karsinnat pidettiin Kellohallissa Helsingin Kalasatamassa keskiviikkona 24.11.2021. Karsintakilpailussa nähtiin kolmen kokeneen kilpailijan, Ismo Sipeläisen, Johan Kurkelan ja Kristian Vuojärven upeat työsuoritukset niin kisakeittiöissä kuin lautasilla. Suomi kisasi Bocuse d’Or -kilpailussa nyt kuudennentoista kerran, ensimmäisen kerran mukana oltiin vuonna 1991.

Kurkelan joukkue voitti karsinnat pistemäärällä 638. Toiseksi kilpailuissa tuli Ismo Sipeläinen pisteillä 569 ja kolmanneksi Kristian Vuojärvi 498 pisteellä.

Kurkela, Tannerin ja Kasasen harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa heti. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Budapestissa 23.-24.3.2022, josta 10 joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2023 käytävää maailman-finaalia.

Voittajaksi julistetaan Johan Tanner.

Voittajaksi julistetaan Johan Tanner.

– Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen, ja voittaja erottui kovasta porukasta edukseen tasapainoisella, herkällä ja ehjällä kokonaisuudella, summaa kilpailun päätuomari, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Eero Vottonen.

– Olen ylpeä jokaisesta kilpailijasta, Suomen taso jo karsinnoissa oli erittäin vahva. Jokainen kilpailija oli panostanut hyvin paljon näihin kilpailuihin, mistä olen hyvin tyytyväinen, sanoo Vottonen.

– Yhteistyömme laajan kumppaniverkoston kanssa luo Suomen joukkueelle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Samalla se tuo kumppaniemme mahdollistaman laajan mediapinnan myötä tämän maailmanluokan kilpailun nyt ensimmäistä kertaa kaikkien ruoasta kiinnostuneiden suomalaisten ulottuville, kiittää Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Aki Wahlman.

– Ravintola-alan vetovoimaisuuden ja suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi meidän on tehtävä yhdessä yhä enemmän töitä. Ala vaatii esimerkkejä ja innostajia ja me nostamme Bocuse d’Orin entistäkin näkyvämmäksi osaksi suomalaisten arkea, sanoo K-ryhmän Bocuse d’Or yhteistyöstä vastaava johtaja Mikko Paukkonen.

Johan Kurkelan Valkohäntäpeuran satula.

Johan Kurkelan Valkohäntäpeuran satula.

Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa uudenlainen yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa. Verkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia elintarviketeollisuuden yrityksiä. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat Arla, Fredman, HKScan ja Unilever. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi sekä Paulig.