Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Tuemme joululahjoituksella ukrainalaisia nuoria Suomessa

16.12,2022 Yleinen

Metos jatkaa jokavuotista joululahjoitusperinnettä. Tänä vuonna teimme lahjoituksen Suomessa olevien ukrainalaisten auttamiseksi Diakonissalaitoksen kautta.

– Tämä vuosi on ollut Ukrainalle ja sen kansalle kova, joten Ukraina ja sen auttaminen tuntui oikealta tähän maailman hetkeen. Halusimme myös kohdistaa avun Suomeen, ja siksi päädyimme tukemaan Suomeen saapuneita ukrainalaisia, kertoo Metoksen toimitusjohtaja Sami Kuparinen.

Ukrainasta on tullut eri puolille Suomea paljon lapsia ja nuoria, ja määrän odotetaan kasvavan koko ajan. Osa lapsista ja nuorista saapuu Suomeen ilman vanhempiaan tai muita läheisiään.

Diakonissalaitos kohdentaa apua erityisesti nuorille, jonka lisäksi he jakavat esimerkiksi ruoka-apua perheille. He auttavat nuoria löytämään polun kohti normaalimpaa elämää esimerkiksi opiskelujen tai työnteon parissa. Opiskelulla ja työnteolla on tutkitusti suuri merkitys nuorten turvallisuuden tunteen rakentumiselle.

Metos onkin usein kohdistanut apua lapsiin ja nuoriin joululahjoituksella.

– Nuorissa elää toivo paremmasta huomisesta, ja siksi se on meistä tärkeä kohde. Sen vuoksi halusimme tukea Diakonissalaitoksen toimintaa – apu kohdistuu nimenomaan nuoriin ukrainalaisiin, jotka ovat paenneet kotimaansa kaoottista tilannetta tänne, Sami täsmentää.

Metoksen joululahjoitus on jo pitkään jatkunut perinne. Perinteisten lahjojen ja joulukorttien jakamista on vähennetty voimakkaasti ja siihen aiemmin käytettyä rahaa kohdistettu hyväntekeväisyyteen.

– Maailmaa ei muuteta yksin. Haluamme kantaa kortemme kekoon ja omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että maailma olisi parempi paikka meille kaikille. Siksi haluamme rahoittaa merkityksellistä toimintaa etenkin joulun aikaan, Sami päättää.

Tutustu Diakonissalaitoksen toimintaan ukrainalaisten auttamiseksi