Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Kiinnostavia ravintoloita – kestosuosikkeja ja uusia nousijoita Suomessa

11.05,2023 Yleinen

Kevään aikana useammassa mediassa on noteerattu Suomen parhaita ravintoloita. Nostimme omasta mielestämme kiinnostavia uusia ravintoloita aiempien menestyjien, jotka nousevat 50 parhaan ravintolan, joukkoon. Näissä kaikissa ravintoloissa yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet, alan huippuosaaminen, parhaat valmistusmenetelmät sekä laadukkaat laitteet valmistuksessa.

Ravintola Palace, Helsinki

Ravintola Palace on suomalaisen gastronomian edelläkävijä – se sai Suomen ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 1987. Keittiöpäällikkö Eero Vottosen keittiön tavoitteena on tarjota vierailleen hienostunut, ainutlaatuinen ja yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Bardot, Helsinki

Ravintola Bardot, Helsinki

Ranskalaiseen keittiöön perustava bistro-brasserie Bardot avautui lokakuun alussa 2020 Helsingin keskeisemmälle paikalle Kluuvikadulle. Hans Välimäen Bardotissa on monta puolta: Bardot on kupliva ja luonteikas, moderni ja perinteistä ranskalaista ruokakulttuuria syleilevä.

Lue lisää: Bardot on Hans Välimäen uusin ravintola

Tutustu ravintolaan

BasBas – Baskeri ja Basso sekä BasBas Kulma, Helsinki

Helsingissä Tehtaankadulla sijaitseva bistro kokkaa raikasta ja raaka-ainelähtöistä ruokaa. Bistro ammentaa inspiraationsa Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista.

BasBasin alakerrassa toimii kortteliravintola BasBas Kulma, joka tarjoaa yksinkertaisen herkullisia makuja sekä maukkaita artesaaniviinejä. Tunnelma on maineikkaan isoveljen mukainen, lämmin bistrotunnelma. Keittiön komistus on upea hiiligrilli.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Smör, Turku

Ravintola Smör, Turku

Ravintola Smör on historiallisessa holvikellarissa sijaitseva tasokas ravintola, jossa tarjoillaan moderneja skandinaavisia makuja.

Smörin keittiömestarin Mikko Pakolan mielestä kaiken tekemisen lähtökohtana ja keskiössä ovat maun maksimointi ja hävikin minimointi. Kaikki raaka-aineet ovat tärkeitä ja niiden tulee päätyä lautaselle. Asiakkaille Smörin toivotaan olevan kokonaisvaltainen kokemus, joka herättää keskustelua, jää mieleen ja saa palaamaan aina uudestaan.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Nokka, Helsinki

Ravintola Nokka, Helsinki

Ravintola Nokka on innovatiivinen ravintola, joka tarjoilee ruokaa sesongin parhaista raaka-aineista.

Ruoan keskiössä ovat puhtaat maut. Keittiössä käytetään mahdollisimman paljon ja monipuolisesti suomalaisia, villinä kasvaneita yrttejä, marjoja, kalaa ja riistaa. Annokset loihditaan aina parhaista raaka-aineista vuodenaikoja seuraamalla. Vastuullisuus ja raaka-aineen kunnioitus ovat ravintolalle tärkeitä teemoja. Ravintolaa luotsaa keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Lue myös: PRO-tunnustuspalkinnon saanut Fanni Polon on ravintola-alan ammattilainen jo toisessa polvessa 

Tutustu ravintolaan

Ravintola Kajo, Tampere

Ravintola Kajo, Tampere

Ravintola Kajo tarjoaa luonnon puhtaimmat maut vieraanvaraisella palvelulla ja tunnelmalla aivan Tampereen keskustassa rautatieaseman läheisyydessä.

Kajo on paikka yllätyksille, sillä kaiken tekemisen pohjana on rohkeus uskaltaa kokeilla, luoda uutta ja kehittyä. Ravintolan ideologia rakentuu vahvasti vastuullisuuden ja kestävyyden ympärille: raaka-aineet käytetään alusta loppuun saakka.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Penélope, Helsinki

Ravintola Penélope, Helsinki

Ravintola Penélope Mikonkadulla tarjoilee mutkatonta viihtymistä ja mieleenpainuvia elämyksiä. Rennossa, ystävälliseen palveluun panostavassa ravintolassa kohdellaan asiakkaita kuin vieraita kotona.
Penélope on moderni tapas-ravintola, jossa perinteisten tapas-annosten ohella on tarjolla myös isompia annoksia sekä selkeitä pääruokia.

Lue lisää: Kodinomainen tapas-bistro Penélope

Tutustu ravintolaan

Ravinteli Huber, Tampere

Ravinteli Huber, Tampere

Ravinteli Huber on ravintola lihansyöjälle ja hänen kavereilleen. Ainoana ravintolana Suomessa keittiöstä saa käsin valitut kotimaiset, meheväksi marmoroituneet lypsylehmän lihat, jotka mureutetaan dry aged-kaapeissa ravintolasalissa. Kaikki annokset valmistuvat puuhiiligrillissä.

Tutustu ravintolaan

Ravinteli Bertha, Tampere

Ravinteli Bertha, Tampere

Bertha on Huberin sisko, ja se sijaitsee heti Tampereen rautatieasemaa vastapäätä. Bertha on laaturavintola ilman pönötystä. Berthassa tarjoillaan rehtiä ja maittavaa ruokaa. Selkeää ruokaa siivittävät maistuvat liemet, soosit ja kastikkeet. Mukava ja helposti lähestyttävä tunnelma ei vie kuitenkaan huomiota liikaa pois seurasta ja ruoasta. Palvelu on aina ystävällistä ja asiakasta kunnioittavaa. Valittavana on sekasyöjän ja kasvissyöjän menu, ja annokset vaihtuvat ajoittain sesongin ja parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaisesti.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Mami, Turku

Ravintola Mami, Turku

Mami on laadustaan ja hyvästä palvelustaan tunnettu ravintola, kulinaristien suosima trendivapaa kortteliravintola Turun vanhassa kaupungissa. Mamista saa taidokasta, mutta konstailematonta ruokaa kulloisenkin sesongin raaka-aineista, jotka hankitaan vuosien saatossa valikoituneilta luottotoimittajilta.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Aanaar, Inari

Ravintola Aanaar, Inari

Ravinola Aanaarin juuret ovat syvällä Inarissa – onhan nimikin saamea ja tarkoittaa Inaria.
Inarilaiset ovat kautta aikain turvautuneet heitä ympäröivään luontoon läpi vuoden. Aanaarin keittiöfilosofia rakentuu tämän ajatuksen ympärille, ja pohjolan antimet ja Lapin vuodenajat tuodaan vierailijan lautaselle. Kaiken lähtökohta on koskematon arktinen luonto, ainutlaatuiset annokset, luonnonmukaiset vaihtoehdot sekä paikalliset tuottajat: ”metsästä lautaselle – luonnosta lasiin”.

Tutustu ravintolaan

Listasimme myös muutaman uuden, mielenkiintoisen nousevan ravintolan!

Viinibaari Apotek, Helsinki

Apotek sijaitsee historiallisessa, entisessä Joutsen-apteekissa. Tilat on remontoitu viinibaarille alkuperäistä, suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavasti, ja nyt tilat tarjoavat lääkkeitä janoon ja nälkään.

Tutustu viinibaariin

Ravintola Aihki, Pyhätunturi

Aihki on laadukkaan ja modernin Pohjois-Skandinaavisen ruoan ravintola Pyhällä. Elämyksiä paikallisista raaka-aineista, Lapin luontoa kunnioittaen.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Paulette, Helsinki

Ranskalainen kortteliravintola, jossa annoksista voi löytää myös Pohjolan makuihin nojautuvia raaka-aineita. Makukokemusta rikastuttaa maukkaat, harkitusti valitut viinit.

Tutustu ravintolaan

Ravintola Shinobi, Helsinki

Trendikäs ravintola ja baari, joka tarjoilee japanilaista pubiruokaa, pikkupurtavaa, oluita ja drinkkejä. Shinobi hakee mallia Tokion ruokakujilta.

Tutustu ravintolaan

Young Hearts, Helsinki

Young Hearts on tunnelmallinen ravintola, josta saa kiehtovia annoksia. Ravintola tarjoilee kausien mukaan vaihtuvat menukokonaisuudet pidemmällä ja lyhyemmällä kaavalla.

Tutustu ravintolaan