Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metoksen koulutuspalvelu tarjoaa ammattikeittiölle työkaluja ja uusia näkökulmia

17.08,2023 Yleinen
metos kira weckman

Koulutus on aina osa uuden Metos-laitteen tai ammattikeittiön hankintaa, jotta asiakas saa investoinnistaan täyden hyödyn irti. Mutta siitä se oppiminen parhaimmillaan vasta alkaa. ”Metoksen koulutus auttaa ammattikeittiöitä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa, sekä pienissä että laajemmissa kysymyksissä”, kertoo koulutuspäällikkö Kira Weckman.

Keittiön hektisessä arjessa kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä olisi syytä tehdä toisin juuri nyt. Miten toimia turvallisemmin, tehokkaammin, oman työn kannalta mukavammin?

Uusia näkökulmia, uutta ajattelua

Koulutuspalvelumme tarjoavat osaavaa apua keittiösi toiminnan kehittämiseen hyvinkin monipuolisissa haasteissa. ”Usein koulutuksessa nousee esiin sinänsä simppeleitä, mutta tärkeitä asioita. Sellaisia, joita ei ole kiireen keskellä ehditty kunnolla miettimään ja viemään käytäntöön. Koulutuspalvelumme tarjoaa tähän uusia näkökulmia ja työkaluja.”, Kira Weckman painottaa.

Asiakkaan tarve ratkaisee

Metoksen koulutus räätälöidään aina kunkin asiakkaan tarpeen ja resurssien mukaan. ”Koulutus voi kestää tunnin tai päiviä, ja se voidaan järjestää niin asiakkaan tiloissa kuin Metoksellakin, tai vaikkapa etänä Teamsin välityksellä.”, kuvailee koulutustiimiä vetävä Kira.

Koulutus on usein myös yhdessä tekemistä keittiöissä, erilaisten valmistusmenetelmien sekä tuotantoprosessien kehittämistä ja testaamista. ”Tavoitteellinen työskentely haastaa huomaamaan muutostarpeet ja antaa puhtia niiden toteuttamiseen.”

Kaikilla Metoksen kouluttajilla on pitkä kokemus työskentelystä erilaisissa ammattikeittiöissä, ja koulutusta voidaan järjestää ympäri Suomen, monella eri kielellä.

Hävikki, energiansäästö, työvoimapula?

Keskitymme koulutuksessa juuri niihin asioihin, jotka ovat kullekin asiakkaalle tärkeimpiä. Joskus se voi olla yksittäisen laitteen toiminta, joskus koko valtaisan prosessin energiansäästö. Ja lähes aina keittiössä kaikki liittyy kaikkeen.

”Kun laitteen kapasiteetit saadaan järkevämmin ja monipuolisemmin käyttöön, voivat samalla prosessit tehostua, ruoan laatu parantua, hävikki pienentyä, vettä ja energiaa säästyä ja samalla myös henkilöstön aikaa vapautua.”, Weckman kuvailee.

Koulutuksella rahoille lisää vastinetta

Kira korostaa, että ammattikeittiölaitteet ovat lähtökohtaisesti hyvin pitkäikäisiä. Siksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta, ja laitteiden edistyksellisiä, älykkäitä toimintoja opetella hyödyntämään täysillä.

Hän kehottaakin ottamaan reippaasti yhteyttä, kun koulutus herättää kiinnostusta. ”Usein ajatellaan, että koulutus syö aikaa. Mutta säästö on yllättäen moninkertainen, kun yhteisten havaintojen ansiosta prosessi nopeutuu ja ruoan laatu vielä paranee. Me kouluttajat tuomme mukanamme laitetuntemuksen, alan laajan osaamisen sekä testatut koulutusmetodit. Ja halun auttaa!”

Koulutuspalvelumme tarjoaa asiakkaan tarpeiden ja resurssien mukaan räätälöitävää ammattikeittiökoulutusta keittiön elinkaaren eri vaiheisiin. Lähtökohtana on usein laitenäkökulma, mutta hyödyt ulottuvat koko tuotantoprosessiin ja sen tehokkuuteen – ja samalla usein myös työtyytyväisyyteen.

Koulutuspäällikkömme Kira Weckman:

Metoksen koulutuspäällikkö Kira Weckman on monipuolisen uran tehnyt keittiömestari – ja tv:stä tuttu Top Chef -voittaja. Nyt Kiralla on takanaan jo yli viisi vuotta Metoksen koulutuksen parissa. ”Tämä on todella kiinnostava työ.”
Hyvä ruoka on keskeinen osa Kiran perheen yhteistä arkea ja vapaa-aikaa: perheeseen kuuluu toinenkin kokki, aviomies. ”Yhdessä on kiva testailla uusia reseptejä ja valmistusmenetelmiä. Pidemmät vapaa-ajat vietämme mieluusti matkustellen, lataamassa akkuja ja keräämässä ideoita.”

Lue myös: Energiatehokkaasti ammattikeittiöissä: “Mitä et voi mitata, sitä et voi muuttaa”

Ota yhteyttä koulutuspalveluumme