Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos täyttää 100 vuotta vuonna 2022

08.12,2021 Yleinen

Metalliteos Oy perustettiin keväällä 1922 ja yhtiöjärjestyksen mukaan tarkoituksena oli ”kaikenlaisen metalliteollisuuden harjoittaminen Helsingin kaupungissa, voiden yhtiö myös ulottaa toimintansa muihin osiin Suomea”. Metos-tuotemerkki otettiin käyttöön 40-luvulla.

Jo 20-luvulla teimme metallituotteita uudesta materiaalista, ruostumattomasta teräksestä, ja ensimmäiset ruostumattomat keittopadat valmistuivat 1931 Paimion parantolaan.

Yhä tänään Metos on metalliteollinen toimija valmistaen ammattikeittiölaitteita tehtaallaan Keravan Ahjossa ja kalusteita Leppävirran Sorsakoskella. Metos on rakentanut koko maan kattavan myynti- ja huolto-organisaation erikoistuen kokonaiskeittiötoimituksiin avaimet käteen -periaatteella. Myyntiohjelmaan on valittu oman valmistuksen lisäksi johtavien kansainvälisten valmistajien ammattikeittiölaitteita ja -tarvikkeita.

Vuosien saatossa Metos on laajentunut ulkomaille samaisella koko maan kattavalla myynti- ja huoltokonseptilla perustaen tytäryhtiöt Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Viroon, Latviaan, Liettuaan, Belgiaan ja Hollantiin. Lisäksi Metoksen Marine-osasto ja tehtaan laitevienti operoivat Keravan pääkonttorista maailmanlaajuisesti.

Metos on itsenäisyytemme alkuvuosista lähtien ollut mahdollistamassa maamme ruokahuollon kehittämistä ja järjestämistä. Olemme nähneet kouluruokailun ja catering-toiminnan synnyn kuten myös ravintolasektorin kehityskaaren ja monipuolistumisen. Tänään olemme mukana rakentamassa ravintolamaailmoja ruokakauppoihin. Pienteollisuus on ollut myös aina vahvaa osaamisaluettamme.

Tänä päivänä Metoksen ylivoimainen palvelupaketti perustuu vuosikymmenten yli asiakkaiden kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Keittiösuunnitteluumme sisältyy prosessien ja toiminnallisuuden yhdistäminen ergonomiseksi työympäristöksi. Laitevalinnoissa varmistetaan asiakkaan kilpailukyky pitkälle tulevaisuuteen. Käytönopastus ja koulutus tukee onnistumista heti keittiön käyttöönotosta lähtien. Huoltoverkostomme ja paikallinen palvelu on keittiön elinkaaren aikainen turva

Avaimet käteen -toimitus on tänään halutuin ja vastuullisin niin keittiön kuin yksittäisen laitteen toimitustapa. Kierrätämme pakkausmateriaalit ja vanhat keittiölaitteet, joista kerätty ruostumaton teräs voidaan hyödyntää lähes loputtomiin ja se löytyy keittiöistämme jossain muodossa vielä seuraavankin 100 vuoden päästä.

 

Voit lukea lisää Metoksen historiasta täältä