Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa neljättä kertaa

04.11,2022 Yleinen
metos vastuullinen kesäduuni

Metos oli kesällä 2022 mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa neljättä kertaa. Osana kampanjaa kesätyöntekijöille toteutettiin kysely, jolla selvitettiin heidän kokemustaan Metoksesta kesätyöpaikkana. Metos sijoittui suurten organisaatioiden sarjassa erittäin hyvin sijalle 20.  

Kyselyssä selvitettiin heidän näkemyksiään työnhausta, työtehtävien mielekkyydestä, perehdytyksestä ja ohjaamisesta, oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta, työsopimuksen tekemisestä ja yleisestä tyytyväisyydestä.

Kesällä Metoksella työskenteli yhteensä 22 kesätyöntekijää, joista suurin osa vastasi kyselyyn. Kokemusta arvioitiin asteikolla 1–4, ja Metoksen arvosana oli erittäin hyvä 3,68. Arvosana oli Oikotien kaikkien tutkittujen organisaatioiden – pienten, suurten ja 1000plus – organisaatioiden tarjoaman kesätyökokemuksen keskiarvoa parempi.

Sijalle 20 suurten organisaatioiden sarjassa

Metos kuului niin sanottuun suurten organisaatioiden sarjaan. Tuloksella Metos ylsi sijalle 20. Suurten yritysten sarjassa oli mukana yhteensä 65 yritystä.

– Hyvä kokemus syntyy muun muassa hyvästä perehdyttämisestä, mielekkäistä työtehtävistä, mukavasta käyttäytymisestä työyhteisössä, auttamisesta, hyvästä johtamisesta ja työyhteisöön mukaan ottamisesta, toteaa Riitta Scheiman, Metoksen HR-asiantuntija.

– Eli ihan niistä tavallisista asioista mitä me kaikki toivomme työpaikalta – sitä metoslaista meininkiä, hän iloitsee.

Metoksen sijoitus viime kesään verrattuna parani. Vuonna 2021 Metos sijoittui sijalle 31.

– Iso kiitos kuuluu kaikille metoslaisille, jotka perehdyttivät, huolehtivat ja ottivat kesätyöntekijät mukaan joukkoonsa, Riitta kiittää.

Metos on mukana myös Vastuullinen Työpaikka -yhteisössä. Yhteisössä mukana olevat allekirjoittavat vastuullisen työnantajuuden periaatteet ja ovat sitoutuneita kantamaan vastuuta kehittämällä työn tekemisen tapoja vastuullisempaan suuntaan – oppimaan muilta, kannustamaan esimerkein ja vaikuttamaan teoilla.

Lue lisää Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta 

Lue lisää tutkimuksesta 

Avoimet työpaikkamme 

Ilmoitamme avoimista työtehtävistä myös sosiaalisen median kanavissamme – seuraa meitä Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä!