Metos Uutiset

Metos Uutiset on julkaistu vuodesta 1950 lähtien.
Tämä on lehtemme sähköinen versio.

Presso on herkullinen aamusta iltaan

16.03,2021 Referenssit
Presson ravintolatyöntekijät  Niina Hyttinen (vasemmalta oikealle), Henna Kärkkäinen ja Minna Salo valmistavat päivän kuluessa tuoreet tuotteet kahvilaan ja lounaalle sekä ottavat asiakkaat vastaan aina iloisena ja rempseällä palveluasenteella.

Presson ravintolatyöntekijät  Niina Hyttinen (vasemmalta oikealle), Henna Kärkkäinen ja Ninna Salo valmistavat päivän kuluessa tuoreet tuotteet kahvilaan ja lounaalle sekä ottavat asiakkaat vastaan aina iloisena ja rempseällä palveluasenteella.

Presso on S-ryhmän ravintolaketju, johon kuuluu 26 Presso -kahvila-ravintolaa ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Pressot ovat pääsääntöisesti sijoittuneet S-ryhmän liiketiloissa Prismojen yhteyteen.

Metos Uutiset kävi tutustumassa uuteen Presso Prismaan Varkaudessa, joka on auki arkisin 8.00 – 19.00, lauantaisin 9.00 – 18.00 ja sunnuntaisin 11.00 – 18.00. Lounas on täällä tarjolla 10.30 – 15.00. Lounaalla on tarjolla buffassa kaksi lounasruokaa, runsas erillinen salaattibuffa erilaisine lisukkeineen sekä monipuolinen pizzapöytä. Lounaan jälkeen klo 15.00 lähtien on tarjolla Fiesta, joka sisältää runsaasti lämpimiä vaihtoehtoja salaattibuffan lisäksi kuten pizzaa, hodareita, lihapullia, nachoksia, siipiä ja runsaasti muuta hyvää. Pizzaa voi ostaa ja tilata myös take awayna.

Presson ravintolasali.

Presson ravintolasali on tilava ja kodikas. Lounaalle tai kahvihetkeen löytyy mukava paikka yksin tai ystävien seurassa. Avokeittiö näyttäytyy salin etuosassa koko salin leveydeltä ja kiitokset sekä kuulumiset voidaan vaihtaa henkilökunnan ja asiakkaan välillä mennen tullen.

Lauantaisin ja sunnuntaisin on tarjolla viikonloppubuffa, joka on pitkälle tuon arjen iltapäivisin tarjottavan Fiesta-menun kaltainen. Viikonlopun aikana on pieneen lisähintaan tarjolla myös pääosin lapsille suunnattu herkullinen Jälkiruokasirkus. Kuvat kertovat näistä enemmän.

Kahvilalinja sijoittuu Pressossa liikekeskuksen näkyvimmälle paikalle ja on houkuttelevuudellaan vaikeasti ohitettavissa. Runsaasta valikoimasta on helppo löytää nälkäänsä makeaa tai suolaista ja tietysti suurin osa itse tehtyä. Presson kodikkaasta ja suuresta salista löytyy jokaiselle mukava soppi taukohetkeen, olit sitten liikkeellä yksin tai porukalla.

Presson salaattipöytä.

Presson salaattipöytä sijoittuu houkuttelevasti näkyville salin etuosassa lounaslinjan edessä. Tason alusta on kylmäputkitettu ja se pitää salaattiastiat hyvin kylminä.

Presson lounaslinjaston taakse sijoittuvaan keittiöön on kaikkialta avoin näkymä ja se jakautuu kahteen osaan, keittiöön ja pesuosastoon. Keittiössä toinen puoli on varusteltu pizzan valmistukseen ja vastakkaisella puolella on esikäsittely ja lounaan valmistus. Pesuosaston vastakkaisella puolella salissa on palautuspiste, johon asiakkaat palauttavat ja lajittelevat itse astiansa niille tarkoitettuihin pesukoreihin. Tästä korit kulkevat vaunulla seinän toisella puolella olevaan esipesupöytään, jossa tehdään vielä tiskin koritusta ja esipesu ennen pesukoneeseen työntämistä.

Presson avokeittiö kertoo ohikulkijoille omaa herkullista viestiä, täällä tehdään kaikki itse. Pizzat täytetään ja ne rullaavat kiertoarinauunin läpi sekä nostetaan välittömästi viipaloinnin jälkeen tarjoilulinjaan lämpölamppujen alle. Lähes samalla uunista nostetaan kauniisti gratinoitunut kermaperunavuoka lounasbuffan lämpöhauteeseen patojen viereen. Ja lounas on katettu, tervetuloa!

Presson lounaslinjasto.

Presson lounaan ja Fiestan lämmin ruoka löytyy avokeittön edessä olevasta lämpölinjasta. Alussa ovat eteenpäin kallistetut pizzatarjottimet, joita täydennetään jatkuvasti niiden taakse sijoittuvasta kiertoarinauunista. Linjan uloimmassa päässä on lämpölevy ruokapadoille ja viimeisenä on lämpöhaude vuokaruualle. Koko linjan pituudelle on sijoitettu myös yläpuoliset lämpösäteilijät.

Presson kahvilalinja

Kahvilalinja sijoittuu Pressossa liikekeskuksen näkyvimmälle paikalle ja on houkuttelevuudellaan vaikeasti ohitettavissa. Runsaasta valikoimasta on helppo löytää nälkäänsä makeaa tai suolaista ja tietysti suurin osa itse tehtyä. Metos Start -kylmäkaapien suuret rosteripinnat on pinnoitettu tyylikkäästi mattamustiksi.

Presson jälkiruokasirkus.

Lauantaisin ja sunnuntaisin on tarjolla viikonloppubuffa, joka on pitkälle Fiesta-menun kaltainen ja on pieneen lisähintaan tarjolla myös  pääosin lapsille suunnattu herkullinen Jälkiruokasirkus. Sirkuksen vasemmassa reunassa oleva jätskibuffa on tarjolla viikon jokaisena päivänä.

Varkauden Presson avokeittiö.

Presson lounaslinjaston taakse sijoittuvaan keittiöön on kaikkialta avoin näkymä ja se jakautuu kahteen osaan, keittiöön ja pesuosastoon. Keittiössä toinen puoli on varusteltu pizzan valmistukseen ja vastakkaisella puolella on esikäsittely ja lounaan valmistus. Uunikapasiteetti koostuu kahdesta Metos iCombiPro -yhdistelmäuunista kuten myös vastaavasti päällekkäin asennetusta kahdesta Metos Middleby Marchall -kiertoarinauunista.

Metos pizzalinja.

Pizzaa tehdään lounaalle buffaan ja viikonlopun Fiestaan kuten myös myydään noutopalveluna ja take awayna. Tehokas pizzalinja jatkuu Metoksen Middleby Marshallin -kiertoarinauuneilla. Ennen lounasta pizzat voidaan esivalmistella valmiiksi pizzapöydän yläpuolella oleville seinähyllyille odottamaan paistovuoroaan.

Metos pesuosasto.

Kompakti ja tehokas astianpesuosasto sijaitsee oven takana heti salin astianpalautuslinjan vieressä. Tiski tuodaan sieltä korivaunuilla esikäsittelypöydän päätyyn. Astianpesukone on automaattisella kuputoiminnolla oleva Metos WD-6.

Astianpalautus toimii itsepalveluperiaatteella. Tilava palautusalue ei hevin ruuhkaudu. Selkeät opasteet helpottavat astioiden lajittelua oikeille paikoilleen, jolloin suurin osa koreista voidaan työntää astianpesuosastolla suoraan astianpesukoneeseen henkilökunnan työtä helpottaen.