Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla

11/16/23 6:22 AM
referenssit
Luoto on helmi Kallaveden rannalla.

Kuopiossa Kallaveden rannalla, uniikissa paikassa aallonmurtajan päässä sijaitseva Luoto yhdistää rantasaunan löylyt, järvielämykset sekä tasokkaan lähiruoan ja -juoman. 

Luodossa Järvi-Suomen parhaat puolet yhdistyvät elämykseksi, joka lumoaa. 

– Luodon lokaatio aallonmurtajan päädyssä upean järven rannalla on uniikki. Luonto ja järvi ympäröivät täällä todella hienolla tavalla ympäri vuoden, kertoo Ville Iivonen, ideanikkari ja visionääri Kuopion saunakonseptin takana.

Iivosen aiempia toteutuksia ovat Helsingin merenrantasauna Löyly sekä Tampereella sijaitseva saunaravintola Kuuma. Vaikka konsepteja on takana jo muutamia, oli Luodon projektissa mukana myös uusia elementtejä – järvimatkailusta Kuopiossa halutaan nimittäin rakentaa Lapin ja Helsingin veroista vetonaulaa. 
 

Tavoitteena olla ympärivuotinen matkailukeskus

– Siinä, missä aiemmissa projekteissa sauna oli se sydän, tässä on lähdetty liikkeelle matkailullisesta ulottuvuudesta. Luodon projektin aikana on kehitetty samalla tuotetarjoomaa järvimatkailun ympärille siten, että Luoto palvelee niin paikallisia kuin kauempaakin tulevia matkailijoita. Tavoitteena on olla ympärivuotinen matkailukeskus. 

– Olemme paikallisten olohuone ja toivottavasti tulevaisuudessa matkailijoiden destinaatio ympärivuotisesti, Kuopiossa vierailevien ”bucket list” -kohde, Iivonen tarkentaa. 

Suuret suunnitelmat vaativat sitoutuneita yhteistyökumppaneita. Muun muassa kaupunki onkin ollut alusta saakka voimakkaasti mukana tukemassa hanketta, ja he suhtautuivat alusta asti positiivisesti kokonaiskonseptiin. Kun projekti alkoi, nykyisenkaltaista aallonmurtajaa ei ollut. Nyt aallonmurtaja on pohjaltaan rakennettu siten, että sen päälle on mahdollista rakentaa. 

Iivonen korostaa yhteistyön tärkeyttä alueen muiden toimijoiden kanssa. 

– Toimintamme perustuu matkailuekosysteemiin, jossa yhdessä alueen monipuolisten palveluyritysten kanssa luomme uutta, elävöittävää liiketoimintaa. Kaupungilla toiveena on järvimatkailun ja rantojen kehitys, ja heillä on meitä tukevia hankkeita ja kehityssuunnitelmia. Se on meidän näkökulmastamme todella hieno juttu! 

Ravintolassa on kokonaisuudessaan 250 paikkaa, ja kesäaikaan terassi laajentaa paikat lähes tuhanteen.
 

Ravintola Luoto tarjoaa puhtaita ja konstailemattomia makuja "savolaisilla vivahteilla". 

– Haluamme olla koko kansan tyyppinen, helposti lähestyttävä ravintola. Viikkotasolla meillä onkin ollut todella hyvin kävijöitä, siinä parintuhannen luokassa. Vastaanotto on siis ollut todella hyvää, iloitsee Luodon ravintolatoimen johtaja Erno Vainanen

Ravintola Luoto tarjoaa laadukkaita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä puhtaita ja konstailemattomia makuja ”pienillä savolaisilla vivahteilla”.

– Ydinideana on kunnioittaa pääraaka-ainetta, ja kun järven ääressä ollaan, toki se näkyy lautasella. Meidän myydyin annoksemme on kuha-annos. Lohi-haukikeitto tulee olemaan meillä menussa pysyvä klassikko, jonka ympärille rakennamme brändiä, hän jatkaa. 

– On ollut suuri kunnia, ilo ja onni olla mukana kehittämässä järvimatkailua ja Kuopion satama-aluetta, kertoo myös Metoksen aluepäällikkö Mikael Polon
 

Maintain kitchen equipment regularly - save money and the environment
Metos Estonia Sales Director received recognition from the Estonian Ministry of Defense
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan
Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla
Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa viidettä kertaa
Periodic maintenance has an important goal: to ensure the continuity of a professional kitchen's operations