Metos köksplanering – målet är ett effektivt och fungerande professionellt kök

Vår köksplanering hjälper dig att se till att ditt nya professionella kök är funktionellt, effektivt och långvarigt och att det är smidigt och ergonomiskt att arbeta i köket. Via oss får du tillgång till det främsta kunnandet om planering av professionella kök. Vår verksamhet grundar sig både på en lång erfarenhet i branschen och på det senaste kunnandet om nya trender och utmaningar kring de professionella kökens funktion. 

Med hjälp av sakkunnig köksplanering säkerställer vi att det professionella köket fungerar på lång sikt. Ett professionellt kök ska tjäna sina användare i åratal. När helheten planeras förutser vi därför också framtiden, till exempel el- och vattenpriser, energieffektivitet, kunder, anställda, mattrender och mycket mer. 

Ett fungerande och effektivt professionellt kök är mer än summan av sin utrustning. Lönsamheten av investeringen beror sällan på priset av enskild utrustning, eftersom valet av utrustning påverkar till exempel hur många anställda som behövs. Vår köksplanering handlar inte bara om att placera ut utrustning. Helheten planeras utifrån kundens behov, med hänsyn till det professionella kökets processer och funktioner samt att köket ska vara effektivt. Vi beaktar också till exempel logistiken och att utrustningen är mångsidig.  
Målet är att planera ett kök där arbetet framskrider smidigt från ett moment till nästa. Vi ser också till att ergonomin i arbetet är god.

Alla professionella kök är av lämplig storlek för köksplaneringen

Vår köksplanering gör årligen upp cirka 1 300 planer för en mängd olika professionella kök och storkök i hela Finland. Vi planerar alla slags restauranger, till exempel kedjerestauranger, fine dining-restauranger, snabbmatsrestauranger, personalrestauranger, kaféer och barer samt stationsrestauranger. Dessutom planerar vi kök för köpcentrum och butiker, för daghem, skolor och sjukhus samt för ämbetsverk. Vår köksplanering ägnar också en stor del av sin tid åt att planera produktionskök och olika produktionsenheter för livsmedelsindustrin.

Varje kök planeras utifrån kundens behov och önskemål. Vi planerar såväl små kök som stora centralkök.

”Utgångspunkten för att planera ett fungerande professionellt kök är både matlagningen och en förståelse för de tekniska möjligheterna.” 
- Ismo Kumpulainen, köksplanerare 

Internationell kompetens – utan att glömma det lokala

Eftersom vi är ett internationellt företag och marknadsledare i Norden kan vi erbjuda perspektiv och tankar från hela världen också i köksplaneringen.

Trots det är vi också en starkt lokal expert. 

Köksplaneringen av ett professionellt kök är gratis för kunden som en del av den totala leveransen av projektet. Vår köksplanering samarbetar intensivt också med andra leverantörer som kunden anlitar, till exempel inredare.

Produktsymboler och dimensionsritningar till hjälp vid planeringen

Produktsymbolerna är avsedda för dem som själva planerar kök med hjälp av AutoCAD eller Revit. Du hittar symbolerna på produktsidorna i samband med varje produkt som plan- och vyritningar under fliken ”Bilagor”. Symbolen visar apparatens mått, kopplingsinformation och placering.

I dimensionsritningen ingår ett förslag till vatten-, avlopps- och elanslutningar som behövs för utrustningen i den totala leveransen. Dimensionsritningen är avsedd för specialplanerare (VVSE) och bygget. Dimensioneringen görs efter beställningen och ingår i priset för leveransen.

Det är en god idé att involvera köksplaneringen i projektet genast från första början. Vill du veta mer om vår köksplanering?

Kontakta oss

Rör dig i köket redan i planeringsstadiet

Med hjälp av en virtuell modellering är det lättare att få en uppfattning av lokalen, utrustningen och möblerna samt till exempel ergonomin. Med hjälp av den senaste tekniken kan du röra dig virtuellt i köket redan i planeringsstadiet. Då får du en uppfattning av köket och hur det i praktiken är att arbeta där. AutoCAD och Revit-planering är vardag för planerarna på Metos. Den senaste planeringstekniken gör arbetsflödet snabbare och lättare och tack vare tekniken ser man till att planerna fungerar. 

Skanna koden med telefonen och pröva själv:

”Köket är alltid viktigt för kunden. Därför är varje uppdrag av lika stor betydelse också för oss.”
- Päivi Pulsa, köksplanerare

Läs artikeln

Våra experter i din tjänst

Ismo Kumpulainen

Ismo Kumpulainen

planering
020 439 4461
ismo.kumpulainen@metos.fi

Anssi Pitkänen

Anssi Pitkänen

planering
020 439 4498
anssi.pitkanen@metos.fi

Riitta Pussinen

Riitta Pussinen

planering
020 439 4497
riitta.pussinen@metos.fi

Päivi Pulsa

Päivi Pulsa

planering
020 439 4863
paivi.pulsa@metos.fi

Teemu Karhunen

Teemu Karhunen

planering
020 439 4265
teemu.karhunen@metos.fi

Veera Hakanen

Veera Hakanen

planering
020 439 4017
veera.hakanen@metos.fi

Mirva Saarinen

Mirva Saarinen

teknisk planering
020 439 4560
mirva.saarinen@metos.fi

Du kan också planera ditt kök själv

Metos applikation Professional Kitchen Planner är enkel att använda vid design av ett professionellt kök som bäst passar dina behov.
Läs mer och ladda ner applikationen från länken nedan.