Metos Träningstjänster – få ut det mesta av de besta enheterna

Vår träningstjänst ser till att ni får ut det mesta möjliga av utrustningen ni skaffar. Vårt gemensamma mål är ett professionellt kök som fungerar effektivt, ekonomiskt, tryggt och miljövänligt.

Vår mångsidiga utrustning ger nya möjligheter till högklassig och ekonomiskt effektiv professionell köksverksamhet. När du utnyttjar utrustningens mångsidiga funktioner kan du effektivera processerna i köket, vilket frigör tid för annat köksarbete. För att det här ska förverkligas i praktiken har personalens kompetens en nyckelroll.

Utgångspunkten är att professionell köksutrustning används under en lång tid, och därför är det bra att lära sig utnyttja apparaternas funktioner – då tjänar de dig på bästa möjliga sätt.

Våra utbildare handleder i rätt användning av utrustningen. Rengör utrustningen dagligen och underhåll den regelbundet, så ser du till att utrustningen fungerar i det professionella kökets hektiska vardag och får en längre livslängd. Korrekt användning av utrustningen sparar också vatten och energi. Våra utbildare tar också upp ergonomifrågor, till exempel arbetsställningar och rörelser som görs i matlagningsprocessen. Det förebygger felaktiga arbetssätt och förbättrar arbetsförhållandena. När användarna vet hur de ska hantera utrustningen förbättras också kvaliteten på maten, vilket i sin tur bidrar till att minska matsvinnet. 

Trots att träningen slukar några timmar arbetstid, är besparingen den medför i framtiden mångfaldig – inte mätt enbart i pengar eller tid, utan också med tanke på livscykeln för utrustningen, arbetshälsan och hållbarheten.  

Beställ träning här

Beställ träning

Lär dig processerna i det nya köket

I samband med projektleveransen av ett professionellt kök ordnas träning i det nya köket för att se till att användarna lär sig och behärskar såväl utrustningen, systemen som processerna. Träningsplanen kan byggas upp för ett visst projekt, med hänsyn till tidtabellsönskemål, behov och mål. Före träningen och ibruktagandet av köket kan användarna bekanta sig med utrustningen på Metos Center i Kervo. Där kan ni skapa egna recept och bygga upp processer. Den egentliga introduktionen i användningen av utrustningen sker i ert eget nya kök efter att utrustningen har testanvänts.

 

Introduktion i användning av utrustningen

I priset för enskild utrustning ingår introduktion i användningen antingen på distans eller i ditt kök. Vi ger oftast introduktion på plats, särskilt för utrustning som i hög grad är automatiserad eller till exempel stora diskmaskiner. I träningen ingår introduktion i hur apparaterna används smidigt och hur olika funktioner kan utnyttjas. Vi går också igenom underhåll och rengöring av utrustningen, liksom naturligtvis säkerhet och ergonomi i arbetet.

”Under träningen diskuterar vi ofta i sig enkla men viktiga saker. Saker man inte har hunnit fundera ordentligt på och sätta i system när det är bråttom. Då kan Metos-träningen bidra med nya perspektiv och verktyg.”
- Kira Weckman, utbildningschef

Läs artikeln

Träning som passar ditt kök

Med träning upprätthålls och utvidgas ditt professionella köks konkurrenskraft. I bästa fall fortsätter träningen under kökets hela livscykel. Vi erbjuder skräddarsydda fördjupade träningar utifrån en träningsplan som är specifik för köket. Träningen kan gälla till exempel en viss produkt eller utrustning, utveckling och testning av olika tillverkningsmetoder eller produktionsprocesser eller kökets energiförbrukning. Kontakta vår träningstjänst så planerar vi en träning som lämpar sig för just ditt kök!

 

Slå en signal för att få hjälp

De flesta typer av utrustning är enkla och som anvisning räcker vår snabbanvisning eller bruksanvisning. Du får anvisningarna hos vår träningstjänst genom be dem per kontaktformulär, telefon eller per e-post. På vardagar betjänar också Träningstjänstens telefonrådgivning, som hjälper dig i akuta frågor om användning av utrustningen.

Träningstjänstens telefon: 020 300 100  vardagar 8-16
E-post: koulutus@metos.fi 

Träning i hela landet

På Metos ansvarar en behörig utbildare för introduktion i användningen. Träningsorganisationen omfattar hela landet. Alla våra utbildare har mångårig och mångsidig praktisk erfarenhet av olika professionella kök och en god insikt i metoder, utrustning och redskap som behövs för att producera mat i dag. För tillfället kan vi erbjuda träning på finska, svenska och engelska.

Träning i olika stadier av kökets livscykel

Träningstjänsten för professionella kök ingår i leveransen av köksprojektet. Träningstjänsten är gratis också för dig som har skaffat ny utrustning hos oss. Dessutom erbjuder vi avgiftsbelagda träningar som vi skräddarsyr enligt kundens behov. 

”Metos-träningstjänsterna hjälper professionella kök i alla stadier av livscykeln, i såväl små som stora frågor”.
– Kira Weckman, utbildningschef

Läs tips av våra utbildare – länkar till artiklar

Kira Weckman

Energiatehokkaasti ammattikeittiöissä: ”Mitä et voi mitata, sitä et voi muuttaa”

Huolellisella suunnittelulla saadaan aikaan toimiva ja ergonominen astianpesuosasto.

Ett välplanerat diskrum förbättrar huvdiskmaskinens ergonomi

Seuraa tunnelipesukoneiden luukkujen kuntoa.

Astianpesukoneen puhdistus – puhdas kone, puhtaat astiat

Våra experter i din tjänst

Sara Antila

Sara Antila

träiningskoordinator
020 300 100
koulutus@metos.fi

Petri Simonen

Petri Simonen

köks- och träningschef
020 300 100
koulutus@metos.fi

Elisa Rontu

Elisa Rontu

träning
020 300 100
koulutus@metos.fi

Mirka Siltanen

Mirka Siltanen

träning
020 300 100
koulutus@metos.fi

Våra testkök på Metos Center

I Metos Centers lokaler är det möjligt att testa olika processer för matproduktion, råvaror och utrustning eller få ytterligare träning av våra experter. Vid behov kan vi anpassa utrustningen i våra testkök så att testmiljön motsvarar dina koncept och apparatlösningar.

Metos underhållstjänster

Vårt mål är att hjälpa professionella kök att lyckas under hela livscykeln. Därför erbjuder vi egna certifierade Metos-underhållstjänster för din professionella köksutrustning.