På Metos Center kan du testa, lära dig och inspireras

Metos Center är en mötesplats för experter inom den professionella köksbranschen och Finlands största utställning med professionell köksutrustning. Centret betjänar årligen tusentals finska och utländska experter inom den professionella köksbranschen. I Centret har det under tiotals år ordnats demonstrationer av utrustning, tester, träningar, seminarier och mässor. Här har våra kunder utvecklat sina koncept och recept samt fått en möjlighet att utveckla och effektivera sin kompetens och verksamhet. 

Metos Center är branschexperternas mötesplats som ligger i samband med vårt huvudkontor i Kervo. Centret fungerar som ett skyltfönster för branschens innovationer och trender samt för professionell köksutrustning av den högsta kvaliteten. Utöver hundratals professionella köksapparater rymmer Centret också testkök, ett auditorium, konferensrum och personalrestaurangen Maku. 

Kom och prova

Besök oss för att uppleva och se hur utrustningen och processerna fungerar – då kan du också bättre bedöma vad du behöver skaffa för ditt professionella kök och varför.

Kontaktformulär

Innovationer, nya lösningar och kunskapsutveckling inom den professionella köksbranschen 

Vi vill hjälpa våra kunder att vara framgångsrika. Därför erbjuder vi dig möjligheten att komma till Centret för att testa och utveckla utrustningslösningar och processer inom matproduktion, råvaror eller dina egna koncept samt komplettera din kompetens eller utbilda dina anställda till exempel kring en mer energieffektiv matproduktion.

Metos Center är en mötesplats för branschexperter.   
Metos Mässor, 2022

 Branschexperter i din tjänst på Metos Center

Träningarna som ordnas i Centret ger dig ingående kunskaper i utrustningens egenskaper och hur du använder utrustningen effektivt, tryggt och till exempel energisnålt. Våra köksmästare och sakkunniga utbildare är på plats och kan lära dig och dina anställda till exempel att utnyttja utrustningens automatik. 
Observera att vi tar ut en avgift för skräddarsydda träningar som våra utbildare håller. Avtala alltid separat om träningarna.

Metos Centers utrustningsutställning 

I Centret hittar du vår utrustningsutställning där du kan se en del av vårt stora utrustningssortiment, nya innovationer inom branschen och lösningar vi har utvecklat. Utställningen omfattar ett stort urval av utrustning – både nya innovationer och de professionella kökens ständiga favoriter. Vill du besöka Centret? Kontakta regionchefen eller den nyckelkundsansvariga i ditt område.

Restaurang Maku

Restaurang Maku i Metos Center är en exklusiv personalrestaurang som serverar utsökta måltider. Restaurangen fungerar samtidigt som demonstrationsmiljö. I Maku testas ofta nya lösningar och här kan man pröva på utrustning och redskap i en äkta köksmiljö.

Auditorium och konferensrum

I nedre våningen av vårt Center finns ett auditorium som rymmer 70 personer och som kan användas för träningar och seminarier. Centret har också mötesrum. I konferensrummen ryms beroende på rummet cirka 10–40 personer. Fyll i kontaktformuläret om du vill ordna ett möte i våra lokaler.

Metos Centers testkök

På Metos Center har du tillgång till två testkök, Demo och Koekeittiö, och dessutom finns det flera demoställen i den öppna utställningslokalen. Du kan också använda det kombinerade testköket och konferensrummet Major. 

Den permanenta utrustningen i Demo inkluderar bland annat Europas högklassigaste pizzaugn med levande eld Metos Marana, Metos iCombi-kombiugnar av toppklass och iVario-matlagningssystemet. Enligt dina behov kan vi flytta in annan utrustning du vill testanvända i Demo. I den öppna utställningslokalen förevisas bland annat vårt sushikoncept, street food-koncept och pizzakoncept, en tryckfritös, Proveno-grytor, utrustning för tillredning av kaffe och glass samt en drinkbarsstation. Vissa av de här kan kombineras med egenkontrollsystemet, som också finns i Centret. 

För tillfället kan våra Proveno-grytor användas i testköket, och de ger en utmärkt möjlighet att testa olika matproduktionsprocesser samt att utveckla och effektivera processerna. 

Vi kan byta ut utrustningen i testköket enligt dina behov så att du kan använda dina koncept och utrustningslösningar i testmiljön .

”Metos Center är en utmärkt miljö för att se den senaste utrustningstekniken.  Det allra viktigaste är ändå alltid kunden samt välsmakande mat som är en upplevelse i sig.”
– Olli Vuori, försäljningschef

Metos Outletbutik

I samband med vårt huvudkontor hittar du förutom Centret också vår Outletbutik, som huvudsakligen betjänar vardagar kl. 8.00–15.30, med vissa undantag.
I Outletbutiken säljs utrustning och möbler som har använts på mässor, utställningar och andra evenemang och som är så gott som nya. Sortimentet byts ut i snabb takt och varierar därför dagligen. Utrustningen som kommer till försäljning är i stort sett nästan oanvänd och tekniskt felfri. På grund av de förmånliga priserna finns det en stor efterfrågan på produkterna. Råkar du komma vid rätt tidpunkt kan du göra verkliga fynd! Till skillnad från ny utrustning, som har normal 12 månaders användningsgaranti, ger vi denna utrustning en funktionsgaranti.

Kontrollera före ditt besök att Outletbutiken är öppen. Öppettiderna inklusive undantag finns på Outletbutikens sidor. I webbutiken hittar du också utrustning som säljs i Outletbutiken. 

Besök oss och utnyttja lokalerna!