Bistro Dagmar - favoriträtter och en avslappnad atmosfär

2024-03-27 08:19
Bistro Dagmar Mikko Nyman Metos

Dagmar Bistro & Wine Bar öppnade i slutet av 2023 och är en elegant och avslappnad mötesplats som serverar bistromat med tydliga smaker och är inspirerad av årstider och stämningar. Kökschef Mikko Nymans mål är att skapa en bistro som man gärna återvänder till. 

Restaurangföretaget Oy Botta Ab expanderade för första gången utanför Ostrobotnia-byggnaden när en avslappnad kvartersbistro och vinbar - med plats för cirka 100 personer - öppnade på Dagmarsgatan. Kökschefen Mikko Nyman och hans team lagar sina favoriträtter från hela världen på Dagmar.  

Vi är en lättillgänglig restaurang, och den känslan sprider sig till det vi gör. Vi är alla med och funderar på vad vi ska ha på menyn, och vi har kommit på många idéer tillsammans. De testas sedan i produktionen, och om idén visar sig fungera och är lämplig för servering sätts maten på menyn, förklarar han. 

Dagmars rätter kan ätas ensam eller delas med någon.  

Bra, varierat utbud, hållbart och efter säsong, beskriver Mikko matutbudet. 

Vi ville skapa en avslappnad och lättillgänglig restaurang i Tölö. Här är alla välkomna, oberoende av ålder. Det har varit ett nöje att se att stället har tagits emot väl och att vi till exempel redan har stamkunder, säger Mikko.  

På sommaren kommer vi att öppna en terrass med över 60 sittplatser, så det kommer att finnas gott om utrymme för att koppla sav och njuta av sommaren! 

Funktionalitet i köket är viktigt  

Restaurangen genomgick en fullständig omvandling. Funktionalitet och möjligheten att arbeta smidigt i köket var det viktigaste för Mikko. Effektivt utnyttjande av kökets alla kvadrat var även viktigt.  

Köksutrustningens funktionalitet och placering kommer till stor del att avgöra vad som kan göras i köket i framtiden. Framför allt ville vi ha ett kök där man kan arbeta på ett förnuftigt sätt, förklarar han.  

Kökets ergonomi var lätt för Mikko att lösa, eftersom det är en del av funktionerna i den utrustning som redan var inköpt.  

Utrustningens ergonomi är så tilltänkt av Metos att det inte fanns behov att tänka på det själv. Ergonomiska apparater, justerbara bord och hjulförsedda lösningar är viktiga för oss, säger han.  

Efter ritningarna fick planerna liv genom 3D-modellering av Metos köksdesigners, vilket hjälpte till att ytterligare visualisera utrymmet innan de slutfördes. 

Till exempel blev avstånden i köket mycket tydligare genom modelleringen, och vi justerade planerna ytterligare baserat på detta, säger Mikko. 

Även om vi visste att det skulle bli svårt att få plats med allt vi ville ha på den begränsade ytan, blev köket riktigt bra. Vi behövde inte ge upp något. Nu har vi ett brett utbud av bra utrustning för att göra vad vi vill.   

En del av apparaterna var så nya att personalen inte hade någon tidigare erfarenhet av dem. Med hjälp av ett utbildningspass, av en Metos-utbildare, kunde personalen komma igång med arbetet direkt.  

Genom utbildningen kunde vi verkligen se vad allt man kan göra med den nya köksutrustningen. Nu har vi alla våra Metos-produkter i daglig användning, säger Mikko. 

Han värderar också den effektiva och snabba servicen för köksutrustningen. Eftersom utrustningen är i konstant daglig och hård användning är servicens funktionalitet avgörande för restaurangens framgång.  

Allt har gått bra med Metos, och samarbetet har fungerat på alla sätt, avslutar Mikko.   

Dagmar Bistro Wine & Bar ligger på Dagmarsgatan 4, 00100 Helsingfors. Lunch serveras på vardagar kl. 11-14, AfterWork kan njutas tis-fre kl. 14-17 och favoriträtterna finns tillgängliga från kl. 17.00 på tis-fre och hela dagen på lördagar. 

Läs också: Bra köksdesign ger effektivitet och smidighet i vardagen i ett professionellt kök

Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar - favoriträtter och en avslappnad atmosfär
Bra köksdesign ger effektivitet och smidighet i vardagen i ett professionellt kök
Håll dina professionella köksmaskiner i toppskick - spara pengar och vår planet
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan