Metos kombinerar erfarenhet och vision i planeringen av det professionella köket

2023-10-06 10:35
suunnittelu
Keittiösuunnittelija Päivi Pulsa

När det professionella köket planeras är målet ett så effektivt och fungerande kök som möjligt, med så låga brukskostnader som möjligt. ”Köksplaneringen är det första steget i Metos starka servicepaket”, berättar köksplanerare Päivi Pulsa. ”Kanske det allra viktigaste steget.”

Med kunnig köksplanering vill vi säkerställa att de professionella köken är funktionsdugliga – också på lång sikt. Vår planering kan ta hänsyn också till eventuella framtida behov så att förändringarna görs smidigt och ekonomiskt. ”Lång erfarenhet hjälper att se också det som är på kommande exaktare”, betonar Pulsa. Metos erfarenhet av köksplanering sträcker sig tillbaka ända till 1950-talet, också Päivi har över 30 års erfarenhet.

Alla professionella kök är av lämplig storlek för köksplaneringen hos Metos.

Vår köksplanering gör årligen omkring 1300 planer. På tio år innebär det hela 13 000 planer – och vi lär oss av dem alla. Responsen på hur köken som byggts fungerar i praktiken och önskemålen av köken kommer alltid också till planerarna. ”Kundernas verksamhet utvecklas och förändras, och detsamma gäller Metos”, berättar Päivi Pulsa.

Projekten är mångsidiga och det gör köksplanerarens arbete varierande. Päivi Pulsa anser att det är lika viktigt att grundligt tänka igenom förändringar i utrustningen i en liten restaurang som det är att göra en projektplan för ett enormt nybyggnadsprojekt. ”Köket är alltid viktigt för kunden. Därför är varje uppdrag av lika stor betydelse också för oss.”

Köksplaneraren Päivi Pulsa har arbetat hos Metos i 32 år. Päivis intressen beskriver bra hennes kunders värld: Päivi är utbildad byggnadsritare, storhushållskock och inredare, och dessutom har hon studerat företagsekonomi och till storhushållsföreståndare.

 

Nytt eller förnybart – det första arbetsmomentet är en god planering

”Varje kök är annorlunda. Lokalerna, verksamhetssätten och servicestigen för slutkunderna hos våra kökskunder är unika.” Planerna skräddarsys varje gång enligt kundens önskemål och behov. ”Och vi har ju också möjlighet att vid behov skräddarsy utrustningen tack vare vår egen produktion”, berättar Pulsa.

Metos är marknadsledande inom professionella kök i Finland, Baltikum och Beneluxländerna. Därför kan vi också få nya idéer och tankar från Europa hit till Finland och det gynnar våra kunder.

Vi planerar till exempel kedjerestauranger, hotell, personalrestauranger, fine dining-restauranger och stationsrestauranger, butiks-, daghems-, skol-, sjukhus- och produktionskök samt olika produktionsenheter för livsmedelsindustrin.

 

Välkommen på rundvandring i ert nya kök – virtuellt!

AutoCAD- och Revit-planering är vardag för Metos planerare. De senaste tekniska hjälpmedlen för planeringen gör arbetet snabbare och smidigare och säkerställer att planerna fungerar. ”Det är alltid roligt när de framtida användarna kan bjudas in på besök i sitt nya kök redan i planeringsskedet – virtuellt”, beskriver Päivi Pulsa.

I Metos köksplanering vinner Revit alltmer terräng av mer traditionella tekniker, som visserligen också används vid sidan av nyare vindar. ”Arbetet utförs alltid på det sätt som lämpar sig bäst för kunden.” Om bygget behöver en ritning på papper, då levererar vi den.

Köksplanering är en tjänst som Metos erbjuder som det första steget i sitt omfattande servicepaket – som en del av den totala projektleveransen. Vår köksplanering betjänar vid både nybyggen och renoveringar; kunderna är till exempel användare av köken, byggföretag och arkitektbyråer

 

Tillsammans – genast från början

Pulsa uppmuntrar kunderna att kontakta Metos försäljning och köksplanering i ett så tidigt skede som möjligt. ”När vi arbetar tillsammans blir slutresultatet alltid bättre.”

Vi har en kontinuerlig dialog med kunden när planeringen framskrider, på det sätt och i den tidtabell som vi har kommit överens om, antingen på distans eller vid behov på plats. ”Kunden har det sista ordet, alltid och i alla frågor”, uppmuntrar Pulsa beställare av tjänsten.

 

Läs mer om Metos köksplanering
Wihuri Metro-tukun upea Konepajan tukku huokuu valoa - Metos toteutti tiloihin demokeittiön
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar - favoriträtter och en avslappnad atmosfär
Bra köksdesign ger effektivitet och smidighet i vardagen i ett professionellt kök
Håll dina professionella köksmaskiner i toppskick - spara pengar och vår planet
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä