Metos utbildningstjänster förser professionella kök med verktyg och nya perspektiv

2025-08-15 07:09
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Metos, keittiö- ja koulutuspäällikkö Petri Simonen

För att kunderna ska få ut mesta möjliga av sin investering ingår alltid utbildning vid köp av ny utrustning eller ett professionellt kök. Men det är bara början på inlärningsprocessen. ”Metos utbildningstjänst hjälper professionella kök i alla skeden av deras livscykel, både med mindre och större frågor”, säger Petri Simonen, utbildnings- och kökschef.

I det hektiska vardagslivet i ett kök är det värt att ta en stund att fundera över vad som skulle kunna göras annorlunda just nu. Hur kan du arbeta säkrare, effektivare och bekvämare? 

Nya perspektiv, nytt tänkande

Utbildningstjänsterna erbjuder experthjälp för att utveckla ditt köks verksamhet inom en rad olika utmaningar. 

– Utbildningen tar ofta upp saker som är enkla men viktiga. Saker som vi inte har tid att tänka igenom ordentligt och omsätta i praktiken när vi har fullt upp. Utbildningen erbjuder nya perspektiv och verktyg för detta, betonar Petri.

Kundernas behov är avgörande

Utbildningen skräddarsys alltid efter varje kunds behov och resurser, och det är ofta ett samarbete.

– Utbildningen kan pågå i en timme eller flera dagar, och den kan ordnas hos kunden, på Metos huvudkontor eller med hjälp av Teams. Under utbildningen kan olika tillverkningsmetoder och produktionsprocesser testas och utvecklas. Målinriktat arbete utmanar oss att identifiera förbättringsområden och ger oss energi att genomföra dem, förklarar Petri. 

Alla Metos utbildare har lång erfarenhet av att arbeta i olika professionella kök, och utbildningen kan ordnas över hela Finland på många olika språk. 
Avfall, energibesparingar, arbetskraftsbrist?

Utbildningen fokuserar på de frågor som är viktigast för varje kund. Ibland kan det handla om driften av en enskild apparat, ibland om energibesparingar i en hel process. Och i köket hänger nästan allt ihop med allt annat.

– När utrustningens kapacitet används på ett mer förnuftigt och varierat sätt blir processerna effektivare, matens kvalitet förbättras, avfallet minskar, vatten och energi sparas och samtidigt frigörs personalens tid, förklarar Petri.

Utbildning ger dig mer valuta för pengarna

Petri betonar att professionella köksapparater i sig är mycket hållbara. Därför är det värt att ta väl hand om dem och lära sig att utnyttja deras avancerade, intelligenta funktioner fullt ut. 

Han uppmanar människor att höra av sig om professionell köksutbildning skulle vara användbar – till exempel när det sker personalförändringar.

– Många tror att utbildning tar tid från det dagliga köksarbetet. Men besparingarna är förvånansvärt många gånger större, eftersom gemensamma observationer påskyndar processen och förbättrar matens kvalitet. Våra utbildare har med sig kunskap om utrustningen, omfattande expertis inom området och beprövade utbildningsmetoder. Och en vilja att hjälpa till! 

Metos utbildningstjänster erbjuder professionell köksutbildning som kan skräddarsys efter kundens behov och resurser för olika stadier i kökets livscykel. Utgångspunkten är ofta utrustningsperspektivet, men fördelarna sträcker sig till hela produktionsprocessen och dess effektivitet – och ofta också till arbetsglädje och välbefinnande.

Metos, keittiö- ja koulutuspäällikkö Petri Simonen
Metos utbildningstjänster förser professionella kök med verktyg och nya perspektiv
Vieraskynä ammattikeittiö
Vieraskynä: Hyvähenkinen keittiötiimi on onnellisen ammattikeittiön tukipilari
Pasi Iljo är Säljchef för service på Metos Finland.
Undvik avbrott i köket – Regelbundet underhåll är grunden för ett fungerande storkök
Silver Birch Resort, Rovaniemi, Finland
Silver Birch Resort erbjuder resenärer exklusiva upplevelser med kök från Metos
Catering
Vieraskynä: Cateraajat ovat mikrologistiikan supertaitajia
Bistro&Cafe Kuukkeli
Saariselän Bistro & Cafe Kuukkeli nousi tuhkasta