-
Beredning
-
Tillredning
- Tillredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Kokgrytor
- Hot-fill doseringspumpar
- Sous-vide bassänger
- Tryckkokskåp
- Ugnar
- Spisar
- Stekbord
- iVario
- Pizzautrustning och pizza tillbehör
- Restaurangutrustning spisserier
- Stekhällar
- Grillar
- Fritöser
- Salamandrar och brödrostar
- Pastakokare
- Sushiutrustning
- Korvvärmeri
- Cirkulator
-
GN kantiner och plåtar
-
Matservering och mattransport
-
Serveringsutrustningar och bänkskivor
- Serveringsutrustningar och bänkskivor Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bufféserie
- Värmd draghurts
- Värmerier
- Värmebord
- Värmeskåp
- Kylbrunnar
- Kylskåp
- Kylbänkar med draglådor
- Kallskänkskylbänkar
- Pizzabord
- Neutrala skåp
- Tallriksdispensrar
- Vattendispensrar
- GN-mellanlister för brunnar och draglådor
- Värmelampor och värmelister
-
Mindre utrustningar för servering
-
Montrar och exponeringskyla
-
Kaffebryggare
-
Barutrustning och barinredning
-
Is och glass tillverkning / gelato
-
Kylning och frysning
-
Diskmaskiner
- Diskmaskiner Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Glasdiskmaskiner
- Underbänksdiskmaskiner
- Frontladdade diskmaskiner
- Huvdiskmaskiner
- Grovdiskmaskiner
- Granulatdiskmaskiner
- Korgtunneldiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD huvdiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD korgtunneldiskmaskiner
- Banddiskmaskiner
- Brickdiskmaskiner
- Vagndiskmaskiner
- Multiwasher
-
Diskutrustning och inredning
- Diskutrustning och inredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Diskkorgar
- Disklådor för bestick
- Inredning för underbänksdiskmaskiner
- Inredning för huvdiskmaskiner
- Inredning för förspolningsmaskiner
- Inredning för grovdiskmaskiner
- Inredning och banor för korgtunneldiskmaskiner
- Sorteringenheter för diskrummet
- Förspolningsduschar
- Spolutrustning
- Ång- och högtryckstvättar
-
Vattenfilter
-
Rostfri köksinredning
-
Vagnar
- Vagnar Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bordsvagnar
- Serveringsvagnar
- Hyllvagnar
- Vagnar för GN-kantiner
- Korgvagnar
- Dispenservagnar
- Avdelningsservicevagnar
- Redskapsvagnar för grytor
- Brickvagnar och bestickvagnar
- Multifunktionsvagnar
- Flakvagnar
- Bassängvagnar
- Bioavfallsvagnar och avfallsvagnar
- Brickreturvagnar
- Returvagnar
- Tallrikskassettvagnar
- Mjölvagnar och kryddvagnar
- Sköljvagnar för sallad
- Specerivagnar
- Vagnar för transportlådor
- Lyftvagnar
- Tvättvagnar
-
Tvättutrustning
-
Outlet
- Outlet Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Förbehandling outlet
- Matlagning outlet
- Mattservering och mattransport outlet
- Serveringsutrustningar och bänkskivor outlet
- Montrar och exponeringkyl outlet
- Kaffebryggare outlet
- Barutrustning och barinredning outlet
- Kylförvaring och nedkylning outlet
- Diskning outlet
- Köksinredning outlet
- Alla outlet produkter
-
Beredning
-
Tillredning
- Tillredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Kokgrytor
- Hot-fill doseringspumpar
- Sous-vide bassänger
- Tryckkokskåp
- Ugnar
- Spisar
- Stekbord
- iVario
- Pizzautrustning och pizza tillbehör
- Restaurangutrustning spisserier
- Stekhällar
- Grillar
- Fritöser
- Salamandrar och brödrostar
- Pastakokare
- Sushiutrustning
- Korvvärmeri
- Cirkulator
-
GN kantiner och plåtar
-
Matservering och mattransport
-
Serveringsutrustningar och bänkskivor
- Serveringsutrustningar och bänkskivor Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bufféserie
- Värmd draghurts
- Värmerier
- Värmebord
- Värmeskåp
- Kylbrunnar
- Kylskåp
- Kylbänkar med draglådor
- Kallskänkskylbänkar
- Pizzabord
- Neutrala skåp
- Tallriksdispensrar
- Vattendispensrar
- GN-mellanlister för brunnar och draglådor
- Värmelampor och värmelister
-
Mindre utrustningar för servering
-
Montrar och exponeringskyla
-
Kaffebryggare
-
Barutrustning och barinredning
-
Is och glass tillverkning / gelato
-
Kylning och frysning
-
Diskmaskiner
- Diskmaskiner Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Glasdiskmaskiner
- Underbänksdiskmaskiner
- Frontladdade diskmaskiner
- Huvdiskmaskiner
- Grovdiskmaskiner
- Granulatdiskmaskiner
- Korgtunneldiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD huvdiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD korgtunneldiskmaskiner
- Banddiskmaskiner
- Brickdiskmaskiner
- Vagndiskmaskiner
- Multiwasher
-
Diskutrustning och inredning
- Diskutrustning och inredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Diskkorgar
- Disklådor för bestick
- Inredning för underbänksdiskmaskiner
- Inredning för huvdiskmaskiner
- Inredning för förspolningsmaskiner
- Inredning för grovdiskmaskiner
- Inredning och banor för korgtunneldiskmaskiner
- Sorteringenheter för diskrummet
- Förspolningsduschar
- Spolutrustning
- Ång- och högtryckstvättar
-
Vattenfilter
-
Rostfri köksinredning
-
Vagnar
- Vagnar Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bordsvagnar
- Serveringsvagnar
- Hyllvagnar
- Vagnar för GN-kantiner
- Korgvagnar
- Dispenservagnar
- Avdelningsservicevagnar
- Redskapsvagnar för grytor
- Brickvagnar och bestickvagnar
- Multifunktionsvagnar
- Flakvagnar
- Bassängvagnar
- Bioavfallsvagnar och avfallsvagnar
- Brickreturvagnar
- Returvagnar
- Tallrikskassettvagnar
- Mjölvagnar och kryddvagnar
- Sköljvagnar för sallad
- Specerivagnar
- Vagnar för transportlådor
- Lyftvagnar
- Tvättvagnar
-
Tvättutrustning
-
Outlet
- Outlet Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Förbehandling outlet
- Matlagning outlet
- Mattservering och mattransport outlet
- Serveringsutrustningar och bänkskivor outlet
- Montrar och exponeringkyl outlet
- Kaffebryggare outlet
- Barutrustning och barinredning outlet
- Kylförvaring och nedkylning outlet
- Diskning outlet
- Köksinredning outlet
- Alla outlet produkter
Metos utbildningstjänster förser professionella kök med verktyg och nya perspektiv

För att kunderna ska få ut mesta möjliga av sin investering ingår alltid utbildning vid köp av ny utrustning eller ett professionellt kök. Men det är bara början på inlärningsprocessen. ”Metos utbildningstjänst hjälper professionella kök i alla skeden av deras livscykel, både med mindre och större frågor”, säger Petri Simonen, utbildnings- och kökschef.
I det hektiska vardagslivet i ett kök är det värt att ta en stund att fundera över vad som skulle kunna göras annorlunda just nu. Hur kan du arbeta säkrare, effektivare och bekvämare?
Nya perspektiv, nytt tänkande
Utbildningstjänsterna erbjuder experthjälp för att utveckla ditt köks verksamhet inom en rad olika utmaningar.
– Utbildningen tar ofta upp saker som är enkla men viktiga. Saker som vi inte har tid att tänka igenom ordentligt och omsätta i praktiken när vi har fullt upp. Utbildningen erbjuder nya perspektiv och verktyg för detta, betonar Petri.
Kundernas behov är avgörande
Utbildningen skräddarsys alltid efter varje kunds behov och resurser, och det är ofta ett samarbete.
– Utbildningen kan pågå i en timme eller flera dagar, och den kan ordnas hos kunden, på Metos huvudkontor eller med hjälp av Teams. Under utbildningen kan olika tillverkningsmetoder och produktionsprocesser testas och utvecklas. Målinriktat arbete utmanar oss att identifiera förbättringsområden och ger oss energi att genomföra dem, förklarar Petri.
Alla Metos utbildare har lång erfarenhet av att arbeta i olika professionella kök, och utbildningen kan ordnas över hela Finland på många olika språk.
Avfall, energibesparingar, arbetskraftsbrist?
Utbildningen fokuserar på de frågor som är viktigast för varje kund. Ibland kan det handla om driften av en enskild apparat, ibland om energibesparingar i en hel process. Och i köket hänger nästan allt ihop med allt annat.
– När utrustningens kapacitet används på ett mer förnuftigt och varierat sätt blir processerna effektivare, matens kvalitet förbättras, avfallet minskar, vatten och energi sparas och samtidigt frigörs personalens tid, förklarar Petri.
Utbildning ger dig mer valuta för pengarna
Petri betonar att professionella köksapparater i sig är mycket hållbara. Därför är det värt att ta väl hand om dem och lära sig att utnyttja deras avancerade, intelligenta funktioner fullt ut.
Han uppmanar människor att höra av sig om professionell köksutbildning skulle vara användbar – till exempel när det sker personalförändringar.
– Många tror att utbildning tar tid från det dagliga köksarbetet. Men besparingarna är förvånansvärt många gånger större, eftersom gemensamma observationer påskyndar processen och förbättrar matens kvalitet. Våra utbildare har med sig kunskap om utrustningen, omfattande expertis inom området och beprövade utbildningsmetoder. Och en vilja att hjälpa till!
Metos utbildningstjänster erbjuder professionell köksutbildning som kan skräddarsys efter kundens behov och resurser för olika stadier i kökets livscykel. Utgångspunkten är ofta utrustningsperspektivet, men fördelarna sträcker sig till hela produktionsprocessen och dess effektivitet – och ofta också till arbetsglädje och välbefinnande.