Wihuri Metro-tukun upea Konepajan tukku huokuu valoa - Metos toteutti tiloihin demokeittiön

2024-05-16 12:11
Wihuri Metro-tukun Konepaja huokuu valoa.

Wihuri Metro-tukun hiljattain avattu uusi tukku sijaitsee keskeisellä paikalla historiallisessa kokoonpanohallissa Helsingin Konepaja-alueella. Ainutlaatuinen ympäristö luo upeat puitteet monipuoliselle palvelevalle tukulle, jonka tyylikäs Demo kitchen palvelee niin asiakkaita kuin tavarantoimittajia. Moneen tarpeeseen taipuvan ja toimivan demokeittiön toteutti Metos.  

Viime vuoden lopussa avattu tukku Helsingin Konepajalla Vallilassa huokuu tilaa ja valoa. Suojellussa ympäristössä, keskellä kaupunkielämää sijaitseva tukku palvelee keskeisestä sijainnistaan kaupungin ravintoloita. Tukun monipuolinen valikoima ja palvelut on tarkkaan suunniteltu helpottamaan keittiöiden ammattilaisten arkea.

Kuva: Tukku tarjoaa monipuolisen valikoiman.


Yksi tukun palveluista on Demo kitchen, joka muun muassa auttaa Metro-tukun asiakasyrityksiä ravintolaliiketoiminnan kehittämisessä. Keittiön isäntänä toimii keittiömestari Juuse Mikkonen, joka nauttii työskentelystä uutuuttaan hohtavissa tiloissa. 

– Uuden tukkumme myötä olemme voineet tuoda demokeittiömme palveluineen keskeiselle paikalle ja osaksi hienon tukkumme palvelukokonaisuutta, Juuse kertoo. 

Sujuva ja joustava projekti

Aiemmin tukkuliikkeen pääkaupunkiseudun demokeittiö sijaitsi Vantaan logistiikkakeskuksessa. Metoksen laitteet ovat tulleet tutuksi jo Vantaan keittiössä, ja kilpailutuksen kautta Metos valittiin myös uusien tilojen laitekumppaniksi. Tutun ja luotettavan kumppanin kanssa työskentely sujuvoitti työtä suunnittelusta toteutukseen.

Kuva: Demokeittiö on varustettu Metoksen laitteilla.

– Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen: kaikki toiveeni ja keittiön laitetarpeet pystyttiin täyttämään. Projektin teki helpoksi myös se, että olen tuntenut Metoksen puolelta kokonaisuutta hoitaneen avainasiakaspäällikkö Petteri Honkasen jo vuosia, ja olemme tehneet keittiöitä yhdessä aiemminkin. 

– Koko yhteistyömme tässä projektissa on ollut hyvin helppoa. Isoissa projekteissa tulee vastaan aina tilanteita, joissa jotain alkuperäistä suunnitelmaa täytyy muuttaa. Sellaiset tilanteet ratkaistiin Metoksen kanssa aina joustavasti ja nopeasti, Juuse kehuu. 

Asiakkaiden tarpeet edellä

Juuse kutsuu uuden tukun keittiötä tiloiltaan ja laitteiltaan ensiluokkaiseksi. Demo kitchen palvelee hyvin monenlaisia tarpeita muun muassa Wihuri Metro -tukun omien videoiden ja muiden sisältöjen näyttämönä sekä tavarantoimittajien tuote-esittelyjen tapahtumapaikkana. 

Keittiössä sparrataan myös säännöllisesti asiakkaita ruokalista- ja tuotekehityksessä, ja kaiken on mukauduttava siihen, millaisia asiakkaiden omat ravintolakeittiöt ja -laitteet ovat. Niinpä laitteistolta vaaditaan monipuolisuutta.

– Lähdin suunnitelmissani siitä, että demokeittiön palveluissa tulee ottaa huomioon koko asiakaskuntamme kirjo. Siksi Konepajalta löytyy tyypillisten keittiölaitteiden lisäksi esimerkiksi Metoksen pizzauuni ja grilli. Juuri varustelun laajuus erottaa Konepajan keittiön aiemmasta demokeittiöstämme.

Tila luo elämyksen

Juuse kertoo, että Konepajalla sijaitseva tukku kerää kiitosta asiakkailta.

– Vetureiden kokoonpanohalli huokuu historiaa. Vanhat rakenteet on jätetty näkyviin ja tilat tulvivat luonnonvaloa. Demokeittiökin on alusta asti suunniteltu näyttämään hyvältä myös esimerkiksi videoilla: meillä on muun muassa lämmintä puupintaa ja tyylikkäät vihreät kaakelit kliinisen rosterin ja valkoisen sijaan. Lisäksi tila hyvin on avara ja valoisa. 

Kuva: Demokeittiössä on hyvä työskennellä ja testailla, sillä sinne on valittu monipuoliset ja laadukkaat laitteet. 


Kokemuksen kruunaa viimeisen päälle suunniteltu ja toteutettu laitteisto, jonka avulla tila taipuu kaikkeen tarvittavaan. Uusiakin suunnitelmia Demo kitchenin palveluvalikoimaan Juusen mukaan on, mutta niistä saamme kuulla lisää vasta myöhemmin.

Blogg: Diskning - kökets lungor
Wihuri Metro-tukun upea Konepajan tukku huokuu valoa - Metos toteutti tiloihin demokeittiön
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar - favoriträtter och en avslappnad atmosfär
Bra köksdesign ger effektivitet och smidighet i vardagen i ett professionellt kök
Håll dina professionella köksmaskiner i toppskick - spara pengar och vår planet