Metos on ollut jo lähes 100 vuoden ajan varustamassa suomalaisia ammattikeittiöitä. Olemme markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux-maissa ja kuulumme ALI-ryhmään. Metoslaisia on noin 750 kymmenessä eri maassa.

 

Suunnittelupalvelu

Metos Suunnittelupalvelu suunnittelee asiakkaillemme kaikentyyppiset ammattikeittiöt ja keittiösaneeraukset keittiölaitteineen ja työprosesseineen.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Metos suunnittelupalvelu laatii toimivat ammattikeittiöratkaisut niin saneeraus- kuin uudiskohteisiin. Asiakkaidemme käytettävissä ovat aina viimeisimpään laiteteknologiaan perustuvat menetelmät. Onnistuneen suunnittelumme perustana on vahva osaaminen niin teknisistä yksityiskohdista kuin loppuasiakkaamme ydinosaamisestakin – käytännön ruoanvalmistuksesta.

Suunnittelupalvelumme ideoi ja tuottaa vuosittain noin 1300 suunnitelmaa – referensseinä mm. ketjuravintoloita, henkilöstöravintoloita, fine dining -ravintoloita, liikenneasemia, myymälä-, päiväkoti-, koulu-, sairaala- ja tuotantokeittiöitä. Paikallisena osaajana Metos tuo parhaan ratkaisun juuri Suomessa toimiville asiakkailleen. Kansainvälisenä yrityksenä ja pohjoismaiden markkinajohtajana kauttamme saa tarvittaessa myös ulkomaista pers­pektiiviä.

Toimiva keittiö koko elinkaaren ajan

Ammattikeittiö palvelee käyttäjäänsä useita vuosia. Investoinnin kannattavuus määräytyy harvoin yksittäisten laitteiden hinnalla. Taloudellinen kokonaisuus perustuu osaavaan, oivaltavaan ja tehokkaaseen laiteteknologian hyödyntämiseen ammattikeittiön toimintaa suunniteltaessa. Näin voidaan minimoida laitteiden käyttö­kustannuk­set, jotka todellisuudessa usein määrittävät hankinnan kannattavuuden. Toimiva ja tehokas kokonaisuus on siis enemmän kuin laitteiden summa.

Metoksen suunnittelupalvelu on liitettävissä osaksi kokonaispalvelua, joka varmistaa keittiön toiminnan koko sen elinkaaren ajan. Oma huolto ja koulutus ovat joka päivä käytettävissänne. Me Metoksella kannamme vastuun suunnitelmiemme toteutumisesta – myös käytännössä.

Keittiö elää tarpeen mukaan

Kokonaisuutta suunniteltaessa on kyettävä ennakoimaan myös tulevaisuutta: asiakasta, työntekijää, sähkön ja veden hintaa, ruokatrendejä sekä paljon muuta. Uusia ratkaisuja on voitava soveltaa myös jo toimivassa keittiössä. Metoksen suunnittelupalvelussa tiedetään ensimmäisenä, mitä ratkaisuja on tulossa ja kuinka niiden tuomat mahdollisuudet ennakoidaan jo suunnitteluvaiheessa.

Suunnittelu perustuu käytännön osaamiseen

Uutta suunniteltaessa on usein hyvä myös päästä itse näkemään ja kokemaan laitteen tai menetelmän toimivuus. Asiakkaamme voivat vakuuttua ideoiden toimivuudesta käytännössä Metos Centerin koekeittiöissä, joissa voidaan testata laitteiden ja työprosessien toimivuutta, hioa uutta reseptiikkaa tai tutkia laitteiden käyttökustannuksia veden ja sähkönkulutuksen osalta. Parhaat suunnitelmat syntyvät tiukassa yhteydessä käytäntöön – vahvaan käsitykseen siitä mitä varten suunnitelmaa tehdään ja kuinka tulevassa keittiössä todellisuudessa toimitaan.

Laitesymbolit

Laitesymbolit on tarkoitettu niille, jotka itse suunnittelevat keittiöitä AutoCADilla tai Revitillä. Symbolit löytyvät tuotesivuilla kunkin tuotteen yhteydessä taso- ja naamapiirroksina. Symbolista näet laitteen mitat, kytkentätiedot ja paikat. Symbolin lataaminen vaatii rekisteröytymisen. Ohjeet löydät tästä.

Mitoituspiirustukset

Mitoituspiirustukseen on mitoitettu kokonaistoimituksessa olevien laitteiden tarvitsemat vesi-, viemäri-, ja sähköliitännät. Mitoituspiirustus on tarkoitettu erikoissuunnittelijoiden (LVIS) ja työmaan tarpeita varten. CAD-mitoitus tehdään tilauksen jälkeen ja se sisältyy toimituksen hintaan. Piirustuksen toimitusaika on kaksi viikkoa edellyttäen, että asiakas toimittaa tarvittavat tiedot mitoitusta varten.

Kitchen Intelligence

Soita meille

Vaihde
020 439 13
Puhelinmyynti
020 300 900
Varaosat
020 439 4456
Huolto
020 300 300
Koulutus
020 300 100

Suunnittelijamme

Autamme asiakaitamme ammattikeittiön suunnittelussa. Ota  yhteyttä jos tarvitset apua.
Ismo Kumpulainen

Ravintolasuunnittelu

Ismo Kumpulainen
Suunnittelija
Anssi Pitkanen

Suunnittelu

Anssi Pitkänen
Suunnittelija
Paivi Pulsa

Suunnittelu

Päivi Pulsa
Suunnittelija
Riitta Pussinen

Suunnittelu

Riitta Pussinen
Suunnittelija
Veera_Hakanen

Suunnittelu

Veera Hakanen
Suunnittelija
Teemu_Karhunen

Suunnittelu

Teemu Karhunen
Suunnittelija
Mirva Saarinen

Suunnittelu ja mitoitukset

Mirva Saarinen
Suunnittelija, mitoitukset