Metos Expo föreläsarer - Metos FI
-
Beredning
-
Tillredning
- Tillredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Kokgrytor
- Hot-fill doseringspumpar
- Sous-vide bassänger
- Tryckkokskåp
- Ugnar
- Spisar
- Stekbord
- iVario
- Pizzautrustning och pizza tillbehör
- Restaurangutrustning spisserier
- Stekhällar
- Grillar
- Fritöser
- Salamandrar och brödrostar
- Pastakokare
- Sushiutrustning
- Korvvärmeri
- Cirkulator
-
GN kantiner och plåtar
-
Matservering och mattransport
-
Serveringsutrustningar och bänkskivor
- Serveringsutrustningar och bänkskivor Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bufféserie
- Värmd draghurts
- Värmerier
- Värmebord
- Värmeskåp
- Kylbrunnar
- Kylskåp
- Kylbänkar med draglådor
- Kallskänkskylbänkar
- Pizzabord
- Neutrala skåp
- Tallriksdispensrar
- Vattendispensrar
- GN-mellanlister för brunnar och draglådor
- Värmelampor och värmelister
-
Mindre utrustningar för servering
-
Montrar och exponeringskyla
-
Kaffebryggare
-
Barutrustning och barinredning
-
Is och glass tillverkning / gelato
-
Kylning och frysning
-
Diskmaskiner
- Diskmaskiner Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Glasdiskmaskiner
- Underbänksdiskmaskiner
- Frontladdade diskmaskiner
- Huvdiskmaskiner
- Grovdiskmaskiner
- Granulatdiskmaskiner
- Korgtunneldiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD huvdiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD korgtunneldiskmaskiner
- Brickdiskmaskiner
- Vagndiskmaskiner
- Multiwasher
-
Diskutrustning och inredning
- Diskutrustning och inredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Diskkorgar
- Disklådor för bestick
- Inredning för underbänksdiskmaskiner
- Inredning för huvdiskmaskiner
- Inredning för förspolningsmaskiner
- Inredning för grovdiskmaskiner
- Inredning och banor för korgtunneldiskmaskiner
- Sorteringenheter för diskrummet
- Förspolningsduschar
- Spolutrustning
- Ång- och högtryckstvättar
-
Vattenfilter
-
Rostfri köksinredning
-
Vagnar
- Vagnar Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bordsvagnar
- Serveringsvagnar
- Hyllvagnar
- Vagnar för GN-kantiner
- Korgvagnar
- Dispenservagnar
- Avdelningsservicevagnar
- Redskapsvagnar för grytor
- Brickvagnar och bestickvagnar
- Multifunktionsvagnar
- Flakvagnar
- Bassängvagnar
- Bioavfallsvagnar och avfallsvagnar
- Brickreturvagnar
- Returvagnar
- Tallrikskassettvagnar
- Mjölvagnar och kryddvagnar
- Sköljvagnar för sallad
- Specerivagnar
- Vagnar för transportlådor
- Lyftvagnar
- Tvättvagnar
-
Tvättutrustning
-
Outlet
- Outlet Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Förbehandling outlet
- Matlagning outlet
- Mattservering och mattransport outlet
- Serveringsutrustningar och bänkskivor outlet
- Montrar och exponeringkyl outlet
- Kaffebryggare outlet
- Barutrustning och barinredning outlet
- Kylförvaring och nedkylning outlet
- Diskning outlet
- Köksinredning outlet
- Alla outlet produkter
-
Beredning
-
Tillredning
- Tillredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Kokgrytor
- Hot-fill doseringspumpar
- Sous-vide bassänger
- Tryckkokskåp
- Ugnar
- Spisar
- Stekbord
- iVario
- Pizzautrustning och pizza tillbehör
- Restaurangutrustning spisserier
- Stekhällar
- Grillar
- Fritöser
- Salamandrar och brödrostar
- Pastakokare
- Sushiutrustning
- Korvvärmeri
- Cirkulator
-
GN kantiner och plåtar
-
Matservering och mattransport
-
Serveringsutrustningar och bänkskivor
- Serveringsutrustningar och bänkskivor Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bufféserie
- Värmd draghurts
- Värmerier
- Värmebord
- Värmeskåp
- Kylbrunnar
- Kylskåp
- Kylbänkar med draglådor
- Kallskänkskylbänkar
- Pizzabord
- Neutrala skåp
- Tallriksdispensrar
- Vattendispensrar
- GN-mellanlister för brunnar och draglådor
- Värmelampor och värmelister
-
Mindre utrustningar för servering
-
Montrar och exponeringskyla
-
Kaffebryggare
-
Barutrustning och barinredning
-
Is och glass tillverkning / gelato
-
Kylning och frysning
-
Diskmaskiner
- Diskmaskiner Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Glasdiskmaskiner
- Underbänksdiskmaskiner
- Frontladdade diskmaskiner
- Huvdiskmaskiner
- Grovdiskmaskiner
- Granulatdiskmaskiner
- Korgtunneldiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD huvdiskmaskiner
- Förspolningsmaskiner för WD korgtunneldiskmaskiner
- Brickdiskmaskiner
- Vagndiskmaskiner
- Multiwasher
-
Diskutrustning och inredning
- Diskutrustning och inredning Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Diskkorgar
- Disklådor för bestick
- Inredning för underbänksdiskmaskiner
- Inredning för huvdiskmaskiner
- Inredning för förspolningsmaskiner
- Inredning för grovdiskmaskiner
- Inredning och banor för korgtunneldiskmaskiner
- Sorteringenheter för diskrummet
- Förspolningsduschar
- Spolutrustning
- Ång- och högtryckstvättar
-
Vattenfilter
-
Rostfri köksinredning
-
Vagnar
- Vagnar Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Bordsvagnar
- Serveringsvagnar
- Hyllvagnar
- Vagnar för GN-kantiner
- Korgvagnar
- Dispenservagnar
- Avdelningsservicevagnar
- Redskapsvagnar för grytor
- Brickvagnar och bestickvagnar
- Multifunktionsvagnar
- Flakvagnar
- Bassängvagnar
- Bioavfallsvagnar och avfallsvagnar
- Brickreturvagnar
- Returvagnar
- Tallrikskassettvagnar
- Mjölvagnar och kryddvagnar
- Sköljvagnar för sallad
- Specerivagnar
- Vagnar för transportlådor
- Lyftvagnar
- Tvättvagnar
-
Tvättutrustning
-
Outlet
- Outlet Visa alla produkter i kategorin
- Tillbaka
- Förbehandling outlet
- Matlagning outlet
- Mattservering och mattransport outlet
- Serveringsutrustningar och bänkskivor outlet
- Montrar och exponeringkyl outlet
- Kaffebryggare outlet
- Barutrustning och barinredning outlet
- Kylförvaring och nedkylning outlet
- Diskning outlet
- Köksinredning outlet
- Alla outlet produkter
Föreläsningarna erbjuder på många intressanta ämnen
Mässan kommer att erbjuda ett stort utbud av inspirerande och lärorika föreläsningar, med fem intressanta talare på scenen dagligen.
Onsdag 9.10.
kl.
11.30 De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (på engelska)
12.30 Potentialen av kall tillredning av mat och Novodrum konceptet, Petri Nuutinen, Valio Aimo provkök (på finska)
13.30 Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens, Jarmo Ahonen, Åbo yrkeshögskola (på engelska)
14.30 Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem, Niko Myller, Åbo universitet (på engelska)
15.30 Hur känns det att äta? -Nästa megatrend inom bioaktivitet i livsmedel?, Ossi Paloneva (på engelska)
kl.
11.30 De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (på engelska)
12.30 Potentialen av kall tillredning av mat och Novodrum konceptet, Petri Nuutinen, Valio Aimo provkök (på finska)
13.30 Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens, Jarmo Ahonen, Åbo yrkeshögskola (på engelska)
14.30 Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem, Niko Myller, Åbo universitet (på engelska)
15.30 Hur känns det att äta? -Nästa megatrend inom bioaktivitet i livsmedel?, Ossi Paloneva (på engelska)
Torsdag 10.10.
kl.
11.30 De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (på finska)
12.30 Sous Vide-matlagning i centralkök och småskalig industriproduktion, Oskari Markkanen, Köttaffär Roslund (på finska)
13.30 Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens, Jarmo Ahonen, Åbo yrkeshögskola (på finska)
14.30 Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem, Niko Myller, Åbo universitet (på finska)
15.30 Hur känns det att äta? -Nästa megatrend inom bioaktivitet i livsmedel?, Ossi Paloneva (på finska)
kl.
11.30 De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (på finska)
12.30 Sous Vide-matlagning i centralkök och småskalig industriproduktion, Oskari Markkanen, Köttaffär Roslund (på finska)
13.30 Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens, Jarmo Ahonen, Åbo yrkeshögskola (på finska)
14.30 Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem, Niko Myller, Åbo universitet (på finska)
15.30 Hur känns det att äta? -Nästa megatrend inom bioaktivitet i livsmedel?, Ossi Paloneva (på finska)
Ingen föranmälan till föreläsningarna. Auditoriet har en kapacitet på 80 personer. En del av föreläsningar kommer att vara på engelska.
Vi förbehåller oss rätten till ändringar.
Vi förbehåller oss rätten till ändringar.
Katariina Furstenborg
De bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och hur man använder dem i professionella kök
Näringsrik och energigivande mat som får dig att må bra. Hemodlade ingredienser och säsongsbetonade delikatesser som ger energi och som bidrar till att mildra klimatförändringarna. Är du redo med att ta din veganska matlagning till nästa nivå?
På föreläsningen kommer Katarina presentera de bästa ingredienserna och tillagningsmetoderna för proteinrika veganska rätter och förklarar hur man använder dem i professionella köksrätter.
Katarina är grundare av Lettuce Date och en vegankock som ägnar sig åt att skapa hälsosam, glutenfri och vitsockerfri ekologisk mat. Hennes unika matkoncept stödjer gröna värden och främjar välbefinnande. Under sin föreläsning kommer Katarina att dela med sig av de kunskaper och färdigheter som hon har samlat på sig genom åren om hur man tillagar läckra och proteinrika veganska måltider med hjälp av växtbaserade proteiner.
Jarmo Ahonen
Nya lösningar för ergonomisk design och produktplacering med hjälp av ögonrörelsemätning och artificiell intelligens
PhD, överlärare Jarmo Ahonen från Åbo yrkeshögskola kommer till mässan för att berätta om nya lösningar för ergonomisk design och produktpositionering som bygger på ögonrörelsemätning och artificiell intelligens. Nya metoder för mätning av ögonrörelser och AI-baserade metoder för mätning av mänskliga rörelser möjliggör snabbare och mer information baserad användbarhet och ergonomisk design. Så det kommer att bli en mycket aktuell och tankeväckande föreläsning!
Ossi Paloneva
Hur känns det att äta?
-Nästa megatrend bioaktivitet i livsmedel?
Ossi Paloneva som är en matinfluenser, entreprenör inom livsmedel och pionjär i ekologisk matlagning, kommer genom exempel, teori och recept att illustrera hur man kan fördjupa färgerna och smakerna i maten och multiplicera dess hälsofördelar. Hur känns det att äta? Kommer bioaktivitet i maten att bli nästa megatrend?
photo: Dorit Salutskij
Petri Nuutinen
Potentialen av kalltillredning av mat och
Novodrum konceptet
Vill du förbättra effektiviteten i ditt professionella kök, spara arbetstid och kontrollera avfallet? På Metos Expo har du en unik möjlighet att få värdefulla tips!
Kom till Metos Expo för att höra Petri Nuutinens tips om hur du kan förbättra ditt professionella kök. På sin föreläsning Petri kommer att fokusera på möjligheterna till kalltillredning av mat för att effektivera ditt köks dagliga rutin, spara arbetstid och kontrollera avfallet. Han kommer också att presentera ett helt nytt Novodrum-förpackningskoncept som avsevärt kommer att spara arbetstid, märkbart minska avfallet, förbättra arbets- och produktsäkerheten och förbättra ergonomin!
Oskari Markkanen
Sous Vide-matlagning i centralkök och småskalig industriproduktion
Hur tillagar man kött till perfektion med sous-vide-metoden? Kom till Metos Expo och hör Oskari Markkanen, köksmästare och försäljningsdirektör på Köttaffär Roslund, berätta om hemligheterna med att tillaga olika typer av kött!
Du får också lära dig hur man kombinerar kött och såser med sous-vide-tekniken. Oskari kommer också att berätta om sous-vide-produktion och förklara dess fördelarna, utmaningarna och inverkan på energieffektivitet och koldioxidavtryck. Och vilka är de nya trenderna inom sous-vide-produkter? På föreläsningen får du svaret på det också!
Oskari har ett starkt kundorienterat förhållningssätt till produktutveckling. Som en liten och smidig köttaffär gör Roslund skräddarsydda produkter för sina kunder, och deras mål är att hjälpa kunder att lyckas. Det här är din möjlighet att få expertkunskap och utveckla ditt eget professionella kök!
Niko Myller
Bättre upplevelser och hållbarhet i självbetjäningsrestauranger med stöd av ett dataekosystem
Senior forskare på Åbo universitet och PhD i Databehandling Niko Myller kommer att presentera Dining Flow -projektet och Flavoria-forskningsrestaurangen, samt visa resultaten av projektet och möjliga tillämpningar i den dagliga driften av självbetjäningsrestauranger.
Syftet med Dining Flow -projektet är att förbättra upplevelsen för matgäster och tjänsteleverantörer samt att öka hållbarheten i självbetjäningsrestauranger genom att minska avfallet och förbättra energieffektiviteten. Detta ska uppnås med hjälp av datadrivna verktyg och lösningar som kombinerar data från olika miljöer.
Niko Myller är också entreprenör och operativ chef i Confidently International Oy som utveckla system för att mäta och hantera kundupplevelsen. Niko har tidigare arbetat som entreprenör och sålde sitt företag till Bisnode, ett europeiskt data- och analysföretag, där han senare arbetade som Chief Operating Officer.