Metos on ollut jo lähes 100 vuoden ajan varustamassa suomalaisia ammattikeittiöitä. Olemme markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux-maissa ja kuulumme ALI-ryhmään. Metoslaisia on noin 750 kymmenessä eri maassa.

 

Vastuullisuus

Ympäristö on yhteinen asiamme

Vastuullisuus

 

Kannamme keittiöstä koko sen elinkaaren aikaisen vastuun kehittyneiden huoltopalveluiden avulla

Huoltamattomana keittiölaitteen ympäristökuormitus kasvaa moninkertaiseksi sekä sen käyttäminen saattaa olla kasvava riski käyttäjälleen.
Oma huoltomme toimii valtakunnallisesti ja paikallinen huoltopalvelu on aina saatavilla. Tuttu huoltoasentaja varmistaa ja opastaa keittiön teknisen toiminnallisuuden ylläpitämisessä. Ennakkohuoltosopimus ja huoltoleasing ovat tänään vaivattomin tapa huolehtia ympäristöstä. Takaamme myös varaosien saatavuuden pitkälle tulevaisuuteen. Jopa 40 vuotta vanhoja Metos-laitteita on yhä käytössä. Tallennamme laitekohtaisen huoltohistorian asiakkaamme käyttöön MyKitchen-huoltokirjaan.

Ruokahävikin pienentäminen on myös meidän asiamme

Maailman ruokahävikki on 40%. Metoksen prosessisuunnittelu ja tuotekehitys parantavat jatkuvasti laitteita ja tuotantomenetelmiä, joiden avulla valmistuksen aikainen hävikki pienenee. Laitteiden skaalautuvat kypsennysprosessit varmistavat koko valmistuserän tasalaatuisuuden. Poistamme turhaa työtä, parannamme ergonomiaa ja pienennämme energian kulutusta kehittämällä ja tekemällä laitteista ja järjestelmistä yhä monitoimisempia.

Haluamme katsoa myös keittiösi tulevaisuuteen

Ulkona syöminen lisääntyy Suomessa tulevina vuosina edelleen. Matkailuelinkeino jatkaa kasvuaan ja turistien määrä lisääntyy voimakkaasti. Pidämme huolta siitä, että keittiöt ovat yhä muuntautumiskykyisempiä, tehokkaampia ja skaalautuvia kohtaamaan tulevaisuuden trendit.

Olemme osaltamme vaikuttamassa otsonikerroksen palautumiseen

Valmistamme erityyppisiä kylmäkalusteita keittiöön sekä saliin. Ensimmäisten joukossa otimme käyttöön täysin freonivapaat kylmäaineet. Huolehdimme kaikki asiakkaiden käytöstä poistamat kylmälaitteet ja niiden sisältämät freonit turvallisesti kierrätykseen.

Ruokaturvallisuus on myös meidän asia

Pilvipalveluna keittiön taustalla toimiva Metoksen IoLiving -omavalvontajärjestelmä on keittiön apuna ruokaturvallisuuden ylläpidossa. Paljon aikaa vievää työtä säästyy, kun lämpötilat kirjautuvat automaattisesti järjestelmään. Omavalvontamme on jatkuvasti kehittyvä ja joustava ratkaisu, joka skaalautuu kioskista keskuskeittiöön ja on apuna myös siisteyden ja ruokahävikin hallitsemisessa. Kun älypuhelin on taskussa tiedät jatkuvasti missä mennään.

Teemme työtä parempien työskentelyolosuhteiden puolesta

Työvoimapula ei helpota keittiöissä lähitulevaisuudessa. Teemme jatkuvasti kehitystyötä keittiön raskaan ja yksitoikkoisen työn vähentämiseksi automaatiota ja robotiikkaa hyväksi käyttäen. Voit keskittää kaikki resurssit oleellisimpaan.

Kierrätämme laitteet asiakkaan puolesta

Kierrätämme kaikki asiakkaiden keittiöistä poistuvat laitteet.
Metos perustettiin 1920-luvulla ja alkoi tekemään tuotteita juuri kehitetystä ruostumattomasta teräksestä. Vielä tänä päivänä voimme hyödyntää lähes sata vuotta sitten käyttämäämme raaka-ainetta yhä edelleen ja edelleen. Lisäämme vain älyn.

Ei pisaraakaan ylimääräistä vettä

Astianpesu on yksi ammattikeittiön eniten ympäristöä kuormittavista työvaiheista. Jatkuvan tuotekehityksemme ja patentoimamme ICS+ teknologian avulla olemme onnistuneet puolittamaan astianpesuosastojen vedenkulutuksen. Vähenevä vedenkulutus tarkoittaa myös pienempää sähkön ja pesuaineen kulutusta.

Teollisuuslaitostemme ympäristövastuu – ISO14001 standardi

Olemme sitoutuneet ympäristövaikutusten vähentämiseen alallamme. Meillä on sertifioitu ISO14001 ympäristöjärjestelmä.
Meillä on ympäristöohjelman, jolla arvioimme säännöllisesti toimintamme ympäristövaikutuksia. Päämääränä on jatkuva energiatehokkuuden edistäminen ja jätteen määrän vähentäminen.

Energiatehokkuussopimus

Olemme liittyneet mukaan vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen ja olemme pystyneet vähentämään energiankulutusta tehtaillamme yli neljänneksellä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Materiaalien kierrätys

Jätehuoltosuunnitelmamme mukaisesti jätteet lajitellaan ja toimitetaan kierrätysalueelle. Ongelmajätteille on vaarallisten aineiden säilytykseen tarkoitettu jätekontti. Jätteet kierrätetään ja käsitellään kumppaniverkoston kautta. Tavoitteenamme on kaatopaikkajätteiden nollataso ja vuonna 2018 jätteen hyötykäyttöaste oli 100%, josta hyötykäyttö materiaalina oli 58% ja energiana 42%.
Huolehdimme markkinoille toimittamiemme pakkausten tuottajavastuusta ja kierrättämisestä Rinki Oy:n hallinnoimalla sopimuksella tuottajayhteisöjen kanssa.

Sosiaalinen vastuu

Harjoitamme vastuullista henkilöstöpolitiikkaa. Pyrimme tarjoamaan ihmisille turvallisen ja viihtyisän työympäristön huolehtimalla heidän hyvinvoinnista ja työkyvystä kattavalla työterveyshoidolla ja työsuojelutoiminnalla. Käytössämme on valikoima erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia työaikajärjestelyjä. Rekrytoimme kaiken ikäisiä henkilöitä ja kohtelemme kaikkia työntekijöitämme tasa-arvoisesti.

Edellytämme toimittajiltamme kansainvälisten työvoiman käyttöön liittyvien sopimusten noudattamista. Näitä ovat esimerkiksi YK:n Global Compact -aloitteen periaatteet.

Olemme merkittävä työnantaja Keravalla ja Leppävirralla ja tuotamme välillisesti palkkaverotuloja eri puolille maata. Lisäksi maksamme merkittävän summan yhteisöveroa vuosittain Suomeen, emme harjoita agressiivista verosuunnittelua.

Työllistämme kesäisin kymmeniä nuoria eri puolilla maata ja tarjoamme vuosittain useita työharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille.

Avustamme vuosittain yleishyödyllisiä yhteisöjä lähialueilla.