Metoksen koulutuspalvelu tarjoaa ammattikeittiölle työkaluja ja uusia näkökulmia

15.8.2025 7:09
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Metos, keittiö- ja koulutuspäällikkö Petri Simonen

Jotta asiakas saa investoinnistaan täyden hyödyn irti, on koulutus aina osa uuden laitteen tai ammattikeittiön hankintaa. Mutta siitä oppiminen parhaimmillaan vasta alkaa. ”Metoksen koulutuspalvelu auttaa ammattikeittiöitä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa, sekä pienemmissä että isommissa kysymyksissä, kertoo koulutus- ja keittiöpäällikkö Petri Simonen.

Keittiön hektisessä arjessa kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä olisi syytä tehdä toisin juuri nyt. Miten toimia turvallisemmin, tehokkaammin, oman työn kannalta mukavammin? 

Uusia näkökulmia, uutta ajattelua

Koulutuspalvelut tarjoavat osaavaa apua keittiösi toiminnan kehittämiseen hyvinkin monipuolisissa haasteissa. 

– Usein koulutuksessa nousee esiin sinänsä simppeleitä, mutta tärkeitä asioita. Sellaisia, joita ei ole kiireen keskellä ehditty kunnolla miettimään ja viemään käytäntöön. Koulutus tarjoaa tähän uusia näkökulmia ja työkaluja, Petri painottaa.

Asiakkaan tarve ratkaisee

Koulutus räätälöidään aina kunkin asiakkaan tarpeen ja resurssien mukaan, ja se on usein myös yhdessä tekemistä.

– Koulutus voi kestää tunnin tai päiviä, ja se voidaan järjestää asiakkaan tiloissa, Metoksen päätoimipaikassa tai vaikkapa Teamsin välityksellä. Koulutuksen aikana voidaan testata ja kehittää erilaisia valmistusmenetelmiä sekä tuotantoprosesseja. Tavoitteellinen työskentely haastaa huomaamaan muutostarpeet, ja antaa puhtia niiden toteuttamiseen, kuvailee Petri. 

Kaikilla Metoksen kouluttajilla on pitkä kokemus työskentelystä erilaisissa ammattikeittiöissä, ja koulutusta voidaan järjestää ympäri Suomen, monella eri kielellä. 

Hävikki, energiansäästö, työvoimapula?

Koulutuksessa keskitytään juuri niihin asioihin, jotka ovat kullekin asiakkaalle tärkeimpiä. Joskus se voi olla yksittäisen laitteen toiminta, joskus koko valtaisan prosessin energiansäästö. Ja lähes aina keittiössä kaikki liittyy kaikkeen.

– Kun laitteen kapasiteetit saadaan järkevämmin ja monipuolisemmin käyttöön, prosessit tehostuvat, ruoan laatu parantuu, hävikki pienenee, vettä ja energiaa säästyy ja samalla myös henkilöstön aikaa vapautuu, Petri selventää.  

Koulutuksella rahoille lisää vastinetta

Petri korostaa, että ammattikeittiölaitteet ovat lähtökohtaisesti hyvin pitkäikäisiä. Siksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta, ja laitteiden edistyksellisiä, älykkäitä toimintoja opetella hyödyntämään täysillä. 

Hän kehottaakin ottamaan reippaasti yhteyttä, kun ammattikeittiökoulutus voisi olla paikallaan – esimerkiksi henkilöstön vaihtuessa.

– Usein ajatellaan, että koulutus syö aikaa keittiön arjesta. Mutta säästö on yllättäen moninkertainen, kun yhteisten havaintojen ansiosta prosessi nopeutuu ja ruoan laatu vielä paranee. Meidän kouluttajamme tuovat mukanaan laitetuntemuksen, alan laajan osaamisen sekä testatut koulutusmetodit. Ja halun auttaa!

Koulutuspalvelumme tarjoavat asiakkaan tarpeiden ja resurssien mukaan räätälöitävää ammattikeittiökoulutusta keittiön elinkaaren eri vaiheisiin. Lähtökohtana on usein laitenäkökulma, mutta hyödyt ulottuvat koko tuotantoprosessiin ja sen tehokkuuteen – ja samalla usein myös työviihtyvyyteen ja -tyytyväisyyteen. 

Lue myös: Energiatehokkaasti ammattikeittiöissä: "Mitä et voi mitata, sitä et voi muuttaa"

Metos, keittiö- ja koulutuspäällikkö Petri Simonen
Metoksen koulutuspalvelu tarjoaa ammattikeittiölle työkaluja ja uusia näkökulmia
Vieraskynä ammattikeittiö
Vieraskynä: Hyvähenkinen keittiötiimi on onnellisen ammattikeittiön tukipilari
Pasi Iljo is a Sales Manager of Maintenance in Metos Finland
Keittiön katkokset kuriin! Määräaikaishuollolla vähennät vikatilanteita
Silver Birch Resort.
Silver Birch Resort tarjoaa matkailijoille eksklusiivisia elämyksiä Metoksen keittiöstä
Catering
Vieraskynä: Cateraajat ovat mikrologistiikan supertaitajia
Bistro&Cafe Kuukkeli
Saariselän Bistro & Cafe Kuukkeli nousi tuhkasta