Työharjoittelu- ja opinnäytetyöpaikat

Kesätöihin, harjoitteluun tai tutustumaan työelämään?


Teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuksia esimerkiksi työelämään tutustumiseen, työharjoitteluun sekä opinnäytetyön, gradun tai diplomityön tekemiseen. 

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen työpaikka ja Vastuullinen kesäduuni -yhteisössä, joka haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyökokemuksia nuorille. Mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Niitä ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Olemme mukana monissa rekrytointi- ja oppilaitostapahtumissa keväisin ja syksyisin. Tule tapaamaan meitä, kerromme mielellämme meistä ja vastaamme kysymyksiisi!

”Hyvä kokemus syntyy muun muassa hyvästä perehdyttämisestä, mielekkäistä työtehtävistä, mukavasta käyttäytymisestä työyhteisössä, auttamisesta, hyvästä johtamisesta ja työyhteisöön mukaan ottamisesta.”

– Jenni Kosonen, henkilöstöjohtaja

Tarjoamme joka kesä paljon kesätyöpaikkoja


Tarjoamme joka kesä noin kaksikymmentä kesätyöpaikkaa, jotka sijoittuvat eri osastoillemme. Tarjolla on työtehtäviä esimerkiksi tuotannosta kokoonpanosta tai suunnittelusta ja varastosta sekä toimiston eri toiminnoista – Outlet-myynnistä, markkinoinnista, toimitusvalvonnasta, ostosta ja viennistä, keittiösuunnittelusta sekä tuotehallinnasta. Kesätyöpaikkamme tulevat hakuun varhain keväällä ja kesätyöjakso kestää toukokuusta elokuun loppuun. Kesätyöntekijät saavat aina yhteisen perehdytystilaisuuden ja kesätyöjakson jälkeen Oikotie toteuttaa vuosittain kyselyn kesätyökokemuksista, jonka avulla toimintaa kehitetään koko ajan.

Lue lisää avoinna olevista kesätyöpaikoistamme alkuvuodesta ja hae kesämetoslaiseksi verkkosivuiltamme kohdasta Avoimet työpaikat, jossa voit täyttää myös avoimen hakemuksen. Otamme innolla vastaan kaikki uudet metoslaiset!

Kerromme työpaikkailmoituksessa tarvittavat tiedot ja pidämme hakijat tietoisina rekrytointiprosessin eri vaiheista. Tarjoamme mielekkäät, kehittymistä tukevat työtehtävät. Käymme läpi työn tavoitteet/odotukset heti työsuhteen alkaessa. Huolehdimme, että kesätyöntekijät saavat hyvän perehdytyksen työtehtäviin, ohjaamme heitä työssään ja annamme siitä palautetta. Otamme kesätyöntekijät mukaan osaksi työyhteisöä ja kohtelemme heitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Maksamme työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Teemme kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annamme työtodistuksen.

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni-kampanjassa.  

Kesätyöntekijästä työnjohtoon

Nykyinen tuotannon työnjohtaja Anna-Kaisa Koskela aloitti Metoksella tuotannon suunnittelussa kesätyöntekijänä toukokuussa 2017. Hän kertoo kokemuksestaan näin: 


”Aloitin Metoksella toukokuussa 2017 suunnittelussa. Kesätöiden aikana pidin eniten työn vaihtelevaisuudesta ja ongelmanratkaisusta, siitä, ettei yksikään päivä ollut samanlainen. Lisäksi työkaverini olivat mukavia ja avuliaita, joten en pelännyt kysyä neuvoa. 

Koulun ohella halusin tehdä töitä ja Metos tarjosi minulle siihen loistavan mahdollisuuden, joten kesätöiden jälkeen tein töitä kerran viikossa koulun ohella. Pystyin viemään opintojani eteenpäin, mutta samalla harjoittamaan opintojani vastaavaa työtä ja oppia ymmärtämään, mitä mahdollisuuksia koulutus tarjoaa. Metos lisäksi tarjosi minulle aiheen opinnäytetyölleni, mikä helpotti valinnan tekoa.  

Kesäkuussa 2018 sain vakituisen paikan suunnittelussa, ja 2022 aloitin työnjohdon puolella. Välissä olen ollut myös kaksi kertaa äitiyslomalla. 

Yrityksenä Metos on vanha ja omaa perinteensä. Koen, että jos omaa hyvän huumorintajun ja pilkkeen silmäkulmassa Metoksella pärjää varmasti! Metos on monipuolinen työpaikka, jossa tarjotaan mahdollisuutta moniosaamiselle ja itsensä kehittämiselle. Jos hakee mahdollisesti pitkäaikaista työsuhdetta, jonka aikana voi jatkokouluttautua ja kehittyä sekä oppia ongelmanratkaisua, niin voin suositella Metosta kesätyöpaikkana.”

- Anna-Kaisa Koskela, työnjohtaja

Toimimme vastuullisten periaatteiden mukaan


Kerromme työpaikkailmoituksessa tarvittavat tiedot ja pidämme hakijat tietoisina rekrytointiprosessin eri vaiheista. Tarjoamme mielekkäät, kehittymistä tukevat työtehtävät. Käymme läpi työn tavoitteet ja odotukset heti työsuhteen alkaessa. Huolehdimme, että kesätyöntekijät saavat hyvän perehdytyksen työtehtäviin, ohjaamme heitä työssään ja annamme siitä palautetta. Otamme kesätyöntekijät mukaan osaksi työyhteisöä ja kohtelemme heitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Maksamme työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Teemme kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annamme työtodistuksen.

Yhteistyössä

Olemme mukana monissa rekrytointi- ja oppilaitostapahtumissa keväisin ja syksyisin. Tule tapaamaan meitä, kerromme mielellämme meistä ja vastaamme kysymyksiisi! Jos olet kiinnostunut työelämään tutustumisesta, harjoittelusta, opinnäytetyön, gradun tai diplomityön tekemisestä, ole rohkeasti meihin yhteydessä jättämällä avoin hakemus järjestelmäämme.
Millaista on työ Metoksen tuotannossa?