Metoksen laadukas tuotevalikoima 

Metoksen tuotevalikoimaan kuuluvat omat, Suomessa sijaitsevissa tehtaissa valmistettavat huippulaadukkaat ammattikeittiölaitteet – kuten maailman parhaat padat – jonka lisäksi valikoimaan kuuluu markkinoiden johtavia kansainvälisiä huippumerkkejä sekä huolella valittujen kumppaneiden korkealaatuisia ammattikeittiölaitteita.

Metoksen tuotevalikoiman laajuus on osin peruja jo yli sata vuotta pitkästä historiastamme. Jotkut valikoimassamme olevista laitteista – kuten maineikkaat Wexiödiskin ammattikeittiöiden astianpesukoneet – ovat olleet alun perin omiamme ja sittemmin ne ovat kasvaneet markkinoilla omiksi tuotemerkeikseen. 

Meillä on pitkä historia myös useiden ammattikeittiöiden huippumerkkien kanssa. Muun muassa Hällde on ollut kumppanimme jo puoli vuosisataa, ja Rationalin ympäri maailman tunnetut ja arvostetut uunit ovat olleet alustaan saakka yksinoikeudella Metoksen.  
 
 

Muiden valmistajien tuotteet Metoksen valikoimassa 


Tuotevalikoimaamme valittavat uudet laitteet perustuvat omaan osaamiseemme ja näkemyksiimme, pohjautuen alan ilmiöihin ja trendeihin sekä asiakkaidemme tarpeisiin. Markkinoiden tunnustelu on yksi ammattitaitoisten tuotepäällikköjemme tärkeimmistä tehtävistä. Tässä huomioidaan muun muassa ympäristön ja toimialan kehitys, kestävyys, tavoitteemme olla aina kehityksen etulinjassa sekä missiomme auttaa asiakastamme menestymään.

Hyväksymme muiden valmistajien tuotteita valikoimaamme vain tarkkaan harkiten. Ennen kuin jokin uusi brändi tulee osaksi Metoksen tuotevalikoimaa, se käy läpi huolellisen valintaprosessin. Tuotteen tulee täyttää tarkat kriteerit. 

”Kaikki tuotteet täytyy testata huolellisesti, jotta ne voidaan hyväksyä osaksi Metoksen laadukasta valikoimaa. Meillä ollaan hyvin kriittisiä siihen – laitteen pitää pystyä siihen, mitä luvataan.” 
– Kari Willman, tekninen päällikkö 

Metoksen logo laitteessa on laadun tae


Ennen kuin hyväksymme muiden valmistajien tuotteita valikoimaamme, käyvät laitteet läpi tarkan testauksen. Tuotteiden taustat selvitetään huolellisesti ja niistä hankitaan dokumentaatio – esimerkiksi huolto, käyttöoppaat, varaosadokumentit sekä tekniset tiedot – tarkastettavaksi. 

Oma Technical Support Centerimme tarkastaa laitteet äärimmäisellä tarkkuudella ja tekee niille yksityiskohtaiset tekniset testaukset, joissa selvitetään laitteiden käyttöturvallisuus ja kapasiteetti. Käyttöturvallisuustestauksessa selvitetään esimerkiksi sähköteknistä ja mekaanista käyttöturvallisuutta. Kapsiteettitestauksessa tarkistetaan todelliset kulutustiedot ja varmistetaan, että laite pystyy siihen kapasiteettiin, mikä siinä on kerrottu. Testauksista tehdään tarkastuspöytäkirjat, jotka käydään läpi toimittajan kanssa. Koko testausprosessi voi toisinaan olla ajallisesti hyvinkin pitkä, ennen kuin tuote lopulta hyväksytään Metoksen valikoimaan.

Metoksen tekninen osaaminen on huippuluokkaa, ja teknisiä oppaitamme hyödynnetään ja kysytään toimialalla useissa asiantuntijafoorumeissa.

Toisinaan laitteille tehdään myös käyttötestejä mahdollisimman aidoissa ympäristöissä. Näissä laitteilla valmistetaan tiettyjä tuotteita, joista saadaan vertailutietoa esimerkiksi paistoaikoihin liittyen. Testeissä voidaan myös mitata esimerkiksi laitteen energiankulutusta. Joskus laitteita toimitetaan testattavaksi myös asiakkaalle. Näin saadaan kestotestattua laitteita. Yksi testauspaikka on myös oma Maku-ravintolamme Metos Centerissä. 

Emme arvioi kuitenkaan vain laitteita ja niiden teknisiä ominaisuuksia, vaan arvioimme myös toimittajia. Jos toimittaja tekee itse hyvää laadunvarmistusta, vaikuttaa se valintaprosessiin. Toimittajien arvomaailma ja vastuullisuuden arviointi on yksi tärkeä arviointikriteerimme, jota selvitämme toimittajien vastuullisuuskyselyllä. 

 
 

Kun ostat Metos-laitteen, ostat koko palvelupaketin


Kun ostat ammattikeittiölaitteen Metokselta, et osta vain laitetta. Metokselta hankittu laite on käynyt läpi huolellisen teknisen tarkastuksen, jonka lisäksi saat laitteelle varaosapalvelun, teknisen tuen, asennuspalvelun, käyttökoulutuksen sekä asiakkaan tarpeeseen räätälöidyt muut koulutukset esimerkiksi laitteen energiatehokkuuteen liittyen. Sekä tietenkin laitteen muut elinkaaripalvelut – määräaikaishuollon ja korjaavan huollon, sekä lopulta kierrätyspalvelun. 

Metos antaa myös kaikille myymilleen laitteille vähintään vuoden takuun. 

Ostaessasi laitteen Metokselta saat siis aina paljon enemmän kuin pelkän laitteen. Saat käyttöösi koko organisaation osaamisen.

Metoksen oma tuotanto 


Metoksella on oma tehdas Keravalla ja kalustetehdas Sorsakoskella. Omaan tuotantoomme kuuluvat muun muassa maailman parhaat padat ja niiden lisätarvikkeet sekä ammattikeittiökalusteet. Metoksen oman tuotannon tuotekehitys ja testaus tapahtuu Suomessa ja sitä tehdään yli sadan vuoden ajan karttuneella huippuosaamisella ja ammattiylpeydellä. 
”Meiltä saa räätälöidyt paketit niin, että kokonaisuudesta tulee asiakkaan kannalta toimiva ja hyvä.”
– Risto Koskelainen, tuotannon kehityspäällikkö

Metos WD - laadukkaat Wexiödisk-astianpesukoneet


Wexiödisk-tuotemerkki oli alun perin Metos-ryhmään kuuluva liiketoimintayksikkö, joka oli keskittynyt ammattikeittiön astianpesuratkaisujen suunnitteluun, valmistukseen ja markkinointiin. Yhteisen historian kautta myös astianpesuratkaisujen tuotanto ja niiden laitekehitys on ollut yhteistä. Nykyään Ruotsin Växjössä sijaitseva Wexiödisk on toimialansa suurin yritys Pohjoismaissa. Vuonna 1972 perustettu yritys on paneutunut astianpesun elinkaaren aikaisten kustannusten hallintaan ja on onnistunut kehittämään lukuisia ratkaisuja, joilla ammattikeittiöiden veden, energian ja pesuaineiden kulutusta on voitu vähentää. Wexiödiskin astianpesuratkaisuilla on kaksi myyntikanavaa. Laitteita myydään sekä Metoksen omien myyntiyksiköiden, että eri puolella maailmaa olevien maahantuojien kautta.
 
 

Olemme osa maailman suurinta Ali Group -konsernia


Olemme osa maailman suurinta Ali Group-konsernia - mikä mahdollistaa sen, että voimme tarjota asiakkaillemme Ali Groupin omistamat brändit vaivattomammin. Kaikki valikoimaamme tulevat laitteet käyvät läpi saman hyväksymisprosessin.

Yhteistyössä mm: