Metos Koulutuspalvelut – kaikki irti parhaista laitteista

Koulutuspalvelumme tehtävänä on varmistaa, että saatte täyden hyödyn hankkimistanne laitteista ja optimoida asiakkaan keittiön suorituskyky. Tehokkaasti, taloudellisesti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti toimiva ammattikeittiö on yhteinen tavoitteemme.

Monipuoliset laitteemme avaavat uusia mahdollisuuksia laadukkaaseen ja taloudellisesti tehokkaaseen ammattikeittiötyöskentelyyn. Laitteiden monipuolisia toimintoja hyödyntämällä voidaan tehostaa keittiön prosesseja, mikä puolestaan vapauttaa aikaa muuhun keittiötyöhön. Jotta tämä toteutuisi käytännössä, avainasemassa on henkilöstön osaaminen.

Lähtökohtaisesti ammattikeittiölaitteet ovat pitkäikäisiä, joten laitteiden toimintoja kannattaa opetella hyödyntämään – näin ne palvelevat sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Kouluttajamme opastavat laitteiden oikeaan käyttöön. Päivittäinen puhdistus ja säännöllinen ylläpito varmistavat laitteen toimivuuden ammattikeittiön hektisessä arjessa ja mahdollistavat sille pidemmän käyttöiän. Oikein käytettynä laite säästää myös vettä ja energiaa. Kouluttajamme huomioivat opastuksessa myös ergonomian, esimerkiksi työasennot ja ruoanvalmistusprosessissa tehdyt liikkeet. Tarkoitus on ennaltaehkäistä vääriä työtapoja ja näin parantaa työoloja. Laitteen ollessa osaavissa käsissä myös ruoan laatu paranee, mikä puolestaan vaikuttaa ruokahävikin pienenemiseen. 

Vaikka koulutus ottaa muutaman tunnin työajasta, on siitä saatava säästö tulevaisuudessa moninkertainen – ei pelkästään rahalla tai ajalla mitattuna, mutta myös laitteen elinkaaren, työhyvinvoinnin ja vastuullisuuden näkökulmasta.  

Tilaa koulutus tästä

Tilaa koulutus

Uuden keittiön prosessit haltuun

Ammattikeittiön projektitoimituksen yhteydessä toteutetaan uudessa keittiössä koulutus niin laitteiden, järjestelmien kuin prosessien haltuun ottamisen ja osaamisen turvaamiseksi. Koulutussuunnitelma voidaan rakentaa projektikohtaisesti, aikataulutoiveet, tarpeet ja tavoitteet huomioon ottaen. Ennen keittiön käyttöönottoa ja koulutusta on laitteisiin mahdollisuus tutustua Keravalla Metos Centerissä, omia reseptejä valmistamalla ja prosesseja rakentamalla. Varsinainen uuden kokonaiskeittiön laitteiden käytönopastus tapahtuu kuitenkin omassa keittiössänne laitteiden koekäytön jälkeen.

 

Käytönopastus laitteen käyttöön

Yksittäisen laitteen hintaan kuuluu käytönopastus, joka voi tapahtua etäkoulutuksena tai keittiössäsi paikan päällä. Pitkälle automatisoidut laitteet ja esimerkiksi isot astianpesukoneet opastetaan yleensä paikan päällä. Koulutuksessa perehdytään niin sujuvaan käyttöön, toimintojen hyödyntämiseen kuin laitteen ylläpitoon ja puhdistukseenkin, työturvallisuutta ja työskentelyergonomiaa unohtamatta.

”Usein koulutuksessa nousee esiin sinänsä simppeleitä, mutta tärkeitä asioita. Sellaisia, joita ei ole kiireen keskellä ehditty kunnolla miettimään ja viemään käytäntöön. Metos-koulutus tarjoaa tähän uusia näkökulmia ja työkaluja.”
- Kira Weckman, koulutuspäällikkö

Lue artikkeli

Keittiöllesi sopiva koulutus

Koulutuksella ylläpidetään ja lisätään ammattikeittiösi kilpailukykyä. Parhaimmillaan koulutus jatkuu koko keittiön elinkaaren ajan. Tarjoamme räätälöidyt syventävät koulutukset keittiökohtaisesti tehdyn koulutussuunnitelman perusteella. Koulutus voi liittyä esimerkiksi tiettyyn laitteeseen tai laitteisiin, erilaisten valmistusmenetelmien tai tuotantoprosessien kehittämiseen ja testaamiseen tai keittiön energiankulutukseen. Ota yhteyttä koulutuspalveluumme, niin suunnitellaan juuri sinun keittiöllesi sopiva koulutus!

 

Apuja puhelimen päässä

Useat laitteet ovat toiminnaltaan yksinkertaisia ja ohjeistukseksi riittää tuottamamme pikaohje tai käyttöohje, jotka saat koulutuspalvelustamme pyytämällä sen yhteydenottolomakkeella, puhelimitse tai sähköpostitse. Käytössäsi on myös arkisin Koulutuspalvelun puhelintuki, jossa annamme apua akuutteihin laitteen käyttöön liittyviin kysymyksiin. 

Koulutuspalvelun puhelin: 020 300 100 arkisin 8-16
Sähköposti: koulutus@metos.fi

Koulutusta koko maassa

Metoksella käytönopastuksen suorittaa koulutukseen pätevöitynyt kouluttaja. Koulutusorganisaatio on maanlaajuinen. Kaikilla kouluttajillamme on vuosien monipuolinen käytännön kokemus erilaisista ammattikeittiöistä sekä laaja näkemys tämän päivän ruoan tuottamiseen tarvittavista menetelmistä, laitteista ja välineistä. Tällä hetkellä voimme tarjota koulutusta suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Koulutusta keittiön elinkaaren eri vaiheissa

Ammattikeittiön koulutuspalvelu kuuluu osana keittiöprojektin kokonaistoimitusta. Koulutuspalvelu on maksutonta myös, mikäli olet hankkinut meiltä uuden laitteen. Lisäksi tarjoamme asiakaskohtaisesti räätälöityjä maksullisia koulutuksia. 

”Metoksen koulutuspalvelut auttavat ammattikeittiöitä niiden elinkaaren kaikissa vaiheissa, sekä pienissä että laajemmissa kysymyksissä”.
– Kira Weckman, koulutuspäällikkö

Lue täältä kouluttajiemme vinkit – linkit artikkeleihin

Kira Weckman

Energiatehokkaasti ammattikeittiöissä: ”Mitä et voi mitata, sitä et voi muuttaa”

Huolellisella suunnittelulla saadaan aikaan toimiva ja ergonominen astianpesuosasto.

Kupukoneen ergonomia rakentuu työpisteajattelun ympärille

Seuraa tunnelipesukoneiden luukkujen kuntoa.

Astianpesukoneen puhdistus – puhdas kone, puhtaat astiat

Asiantuntijamme palveluksessasi

Sara Antila

Sara Antila

koulutuskoordinaattori
020 300 100
koulutus@metos.fi

Petri Simonen

Petri Simonen

keittiö- ja koulutuspäällikkö
020 300 100
koulutus@metos.fi

Elisa Rontu

Elisa Rontu

kouluttaja
020 300 100
koulutus@metos.fi

Mirka Siltanen

Mirka Siltanen

kouluttaja
020 300 100
koulutus@metos.fi

Testikeittiömme Metos Centerissä

Metos Centerin tiloissa on mahdollisuus testata erilaisia ruokatuotantoprosesseja, raaka-aineita sekä laitteita tai saada täydennyskoulutusta ammattilaistemme avustuksella. Pystymme muuttamaan testikeittiöittemme varustusta tarpeen mukaan, jolloin saat käyttöösi omien konseptiesi ja laiteratkaisusi mukaisen testiympäristön.

Metos huoltopalvelut

Tavoitteemme on auttaa ammattikeittiöitä menestymään koko niiden elinkaaren ajan. Siksi mahdollistamme ammattikeittiölaitteillesi oman valtuutetun Metos-huoltopalvelun.