Sosekeitot kätevästi ja nopeasti kombipadalla

13.9.2023 12:32
tuotekatsaukset
soseet kätevästi kombipadassa soseutusvarustuksen avulla

Pitkän historiansa ajalta vuodesta 1922 lähtien Metoksella on laaja kokemus erilaisten sekoitustyökalujen valmistuksesta keittopadoille, niin sarjatuotannosta kuin räätälöidyistä ratkaisuista. Padassa olevaa ruokaa on sekoitettu vaakamallisella sekoittimella, yläpuolisella planeettapyörään kiinnitetyllä sekoittimella kuten yleiskone, yläpuolisella akselilla pyöritettävällä sekoittimella sekä pohjasta pyöritettävällä sekoittimella – kuten nykyisissä malleissa. Eikä sovi unohtaa sitä edelleen kaikkein yleisintä sekoitinta eli käsikäyttöistä sekoitusmelaa, jonka olomuoto on ainoastaan vaihtunut puusta vinyyliksi.

Nykyiset kombipatamme jaksavat vaivata taikinan ja vispata kerman, ja kaiken siltä väliltä. Raskaista sekoitustöistä on nykyään automoitu lähes kaikki paitsi soseiden valmistus, jotka mielletään tehtäväksi lähinnä kuttereissa tai kypsennysvaiheen jälkeen keittopadassa hämmentäen käsikäyttöisellä sauvasekoittimella. Pienempien määrien hienontaminen sauvasekoittimella lieden päällä kattilassa onnistuu helpommin, mutta suuren sauvasekoittimen roikottaminen keittopadan yllä on epäergonomista ja vaatii voimia. Kehitystyömme pohjalla on edelleen ollut turhien laitteelta toiselle tapahtuvien siirtojen ja raskaiden työvaiheiden poistaminen kuten kombipadoilla on tapahtunut.

 

Soseutusvarustus patoihin

Keittiömestarimme ovat kehittäneet 40 – 100 litraisiin pohjalta sekoittaviin kombipatoihin soseutusvarustuksen, joka poistaa prosessista lähes kaiken raskaan käsityön ja voi lyhentää valmistusajat jopa viidesosaan entisestä. Esimerkiksi porkkanasosekeiton valmistus voidaan aloittaa kaatamalla ja kypsentämällä kokonaiset porkkanat padassa. Porkkanoiden kypsyessä kombipadan kansi vaihdetaan soseutuskanneksi ja sauvasekoitin kiinnitetään kannessa olevaan pidikkeeseen. Soseet valmistuvat ennätysajassa ja soseutustulos on ensiluokkainen.

Metos soseutusvarustus saadaan Viking ja Proveno -kombipadoille kokoluokissa 40 – 100 litraa. Hinnat löydät verkkokaupastamme. Soseutusvarustus voidaan myös jälkiasentaa kyseisille kombipadoille. Kysy lisää paikalliselta myyjältäsi, kouluttajiltamme tai Metos OnLine -puhelinmyynnistämme. 

 

Soseutusvarustus patoihin verkkokaupassamme:
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan
Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla
Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa viidettä kertaa
Määräaikaishuollolla on tärkeä tehtävä: varmistaa ammattikeittiön toiminnan jatkuvuus
Metoksen oma tuotanto ja tuotekehitys perustuvat asiakkaiden kuunteluun