metos messut 2024

Luennot tarjoavat tiukkaa asiaa

Messut tarjoavat entistä enemmän erilaisia inspiroivia ja opettavaisia luentoja, kun lavalle nousee kumpanakin päivänä viisi kiinnostavaa puhujaa. 
Keskiviikko 9.10.
klo

11.30 Proteiinirikkaiden vegaanisten annosten parhaimmat raaka-aineet sekä valmistustavat ja niiden hyödyntäminen ammattikeittiöannoksissa, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (luento englanniksi)
12.30 Kylmävalmistuksen mahdollisuudet sekä Novodrum-konsepti, Petri Nuutinen, Valio Aimo koekeittiö (luento suomeksi)
13.30 Silmänliikemittauksen ja tekoälyn avulla uusia ratkaisuja ergonomiasuunnitteluun ja tuoteasemointiin, Jarmo Ahonen, Turun ammattikorkeakoulu (luento englanniksi)
14.30 Parempia kokemuksia ja vastuullisuutta itsepalveluravintoloissa dataekosysteemin tuella, Niko Myller, Turun yliopisto (luento englanniksi)
15.30 Miltä syöminen tuntuu? –Ruoan bioaktiivisuudesta seuraava megatrendi?, Ossi Paloneva (luento englanniksi)
Torstai 10.10. 
klo

11.30 Proteiinirikkaiden vegaanisten annosten parhaimmat raaka-aineet sekä valmistustavat ja niiden hyödyntäminen ammattikeittiöannoksissa, Katarina Furstenborg, Lettuce Date (luento suomeksi)
12.30 Sous Vide -ruoanvalmistus keskuskeittiössä ja pienteollisuustuotannossa, Oskari Markkanen, Lihakauppa Roslund (luento suomeksi)
13.30 Silmänliikemittauksen ja tekoälyn avulla uusia ratkaisuja ergonomiasuunnitteluun ja tuoteasemointiin, Jarmo Ahonen, Turun ammattikorkeakoulu (luento suomeksi)
14.30 Parempia kokemuksia ja vastuullisuutta itsepalveluravintoloissa dataekosysteemin tuella, Niko Myller, Turun yliopisto (luento suomeksi)
15.30 Miltä syöminen tuntuu? –Ruoan bioaktiivisuudesta seuraava megatrendi?, Ossi Paloneva (luento suomeksi)
Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista. Saliin mahtuu 80 henkilöä. Osa luennoista toteutetaan englanniksi.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Katariina Furstenborg

Proteiinirikkaiden vegaanisten annosten parhaimmat raaka-aineet sekä valmistustavat ja niiden hyödyntäminen ammattikeittiöannoksissa


Ravintorikkaat ja energisoivat ruoat, jotka ruokkivat myös hyvän olon tunnetta. Kotimaiset raaka-aineet ja sesongin helmet, jotka energisoivat ja edesauttavat myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Oletko valmis viemään vegaaniruoan valmistuksen uudelle tasolle? 

Tietoiskussa Katarina esittelee proteiinirikkaiden vegaanisten annosten parhaimmat raaka-aineet sekä valmistustavat, ja kertoo, kuinka niitä voi hyödyntää ammattikeittiöannoksissa. 

Katarina on Lettuce Daten perustaja ja vegaanikokki, joka on omistautunut terveellisten, gluteenittomien ja valkoisesta sokerista vapaiden luomuruokien luomiseen. Hänen ainutlaatuiset ruokakonseptinsa tukevat vihreitä arvoja ja edistävät hyvinvointia. Luentonsa aikana Katarina jakaa vuosien varrella kertyneet tietonsa ja taitonsa siitä, miten valmistetaan herkullisia ja proteiinirikkaita vegaanisia aterioita kasvisproteiineja hyödyntäen.


Jarmo Ahonen

Silmänliikemittauksen ja tekoälyn avulla uusia ratkaisuja ergonomiasuunnitteluun ja tuoteasemointiin


Kiinnostaako sinua ergonomiasuunnittelu ja tekoäly? 
FT, yliopettaja Jarmo Ahonen Turun ammattikorkeakoulusta tulee messuille puhumaan silmänliikemittauksen ja tekoälyn avulla tuotetuista uusista ratkaisuista ergonomiasuunnitteluun ja tuoteasemointiin. Uudet silmänliikemittauksen menetelmät ja tekoälypohjaiset ihmisen liikkeiden mittaamisen menetelmät mahdollistavat aikaisempaa nopeamman ja mitattuun tietoon perustuvan käytettävyyden ja ergonomian suunnittelun. Tiedossa on siis huikean ajankohtainen ja ajatuksia herättävä luento! 


Ossi Paloneva

Miltä syöminen tuntuu?
–Ruoan bioaktiivisuudesta seuraava megatrendi?


Huippukokki, ruokavaikuttaja, ruoka-alan yrittäjä ja ekologisen ruoanlaiton pioneeri Ossi Paloneva havainnollistaa esimerkkien, teorian ja reseptiikan kautta, kuinka ruoan värit ja maut syvennetään ja ruoan terveysvaikutukset moninkertaistetaan. Miltä syöminen tuntuu? Tuleeko ruoan bioaktiivisuudesta seuraava megatrendi? 

kuva: Dorit Salutskij


Petri Nuutinen

Kylmävalmistuksen mahdollisuudet sekä Novodrum-konsepti


Haluatko tehostaa ammattikeittiösi toimintaa, säästää työaikaa ja hallita hävikkiä? Metos Messuilla sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus saada arvokkaita vinkkejä!

Tule mukaan Metos Messuille kuulemaan Petri Nuutisen vinkit ammattikeittiön toiminnan kehittämiseksi. Petri keskittyy luennossaan kertomaan kylmävalmistuksen mahdollisuuksista, joilla sujuvoitetaan keittiön arkea, säästetään työaikaa ja hallitaan hävikkiä. Lisäksi hän esittelee täysin uudenlaisen Novodrum-pakkauskonseptin, jonka avulla säästetään merkittävästi työaikaa, pienennetään huomattavasti jätekuluja, parannetaan työ- ja tuoteturvallisuutta sekä parannetaan ergonomiaa! 


Oskari Markkanen

Sous Vide -ruoanvalmistus keskuskeittiössä ja pienteollisuustuotannossa


Kuinka kypsennät lihat täydellisesti sous-vide -menetelmää hyödyntäen? Tule Metos Messuille kuulemaan lihakauppa Roslundin keittiömestari ja myyntijohtaja Oskari Markkasen puheenvuoro, jossa avataan erilaisten lihojen kypsentämisen salat! 

Kuulet luennolla myös, kuinka yhdistät lihat ja kastikkeet sous-vide -tekniikalla. Lisäksi Oskari pureutuu sous-vide -tuotantoon ja kertoo, mitkä ovat sen hyödyt ja haasteet sekä vaikutukset energiatehokkuuteen ja hiilijalanjälkeen. Entä mitkä ovat sous-vide -tuotteiden uudet tuulet? Saat siihenkin vastauksen luennolla! 

Oskarilla on vahva asiakaslähtöinen lähestymistapa tuotekehitykseen. Pienenä ja ketteränä lihakauppana Roslund tekee räätälöityjä tuotteita asiakaskohtaisesti, ja heidän tavoitteensa on auttaa asiakasta menestymään. Tämä on tilaisuutesi saada asiantuntevaa tietoa ja kehittää omaa ammattikeittiötäsi!


Niko Myller

Parempia kokemuksia ja vastuullisuutta itsepalveluravintoloissa dataekosysteemin tuella


Turun yliopiston erikoistutkija ja tietojenkäsittelyn tohtori Niko Myller esittelee Dining Flow -projektin sekä Flavoria-tutkimusravintolan, ja näyttää projektin tuloksia ja mahdollisia hyödyntämiskohteita itsepalveluravintoloiden päivittäisessä toiminnassa. 

Dining Flow -projektin tarkoitus on parantaa ruokailijoiden ja palveluntarjoajien kokemuksia, ja lisätä kestävyyttä itsepalveluravintoloissa vähentämällä hävikkiä ja parantamalla energiatehokkuutta. Tätä tavoitellaan datalähtöisillä työkaluilla ja ratkaisuilla yhdistellen eri ympäristöistä saatavaa tietoa. 

Niko Myller toimii myös yrittäjänä ja operatiivisena johtajana Confidently International Oy:ssä, joka kehittää järjestelmiä asiakaskokemuksen mittaamiseen ja johtamiseen. Niko on toiminut aikaisemmin yrittäjänä ja myynyt yrityksensä eurooppalaiselle data- ja analytiikka yritykselle Bisnodelle, jossa hän myöhemmin toimi mm. operatiivisena johtajana.