Koodi: MG4224212

Kombipata Metos Viking Combi 4G 300E

Kapasiteetti, Viking Combi 300: Bruttotilavuus 333 litraa, nettotilavuus 300 litraa, kuohuntavara 33 litraa

Listahinta 30 204,00 €
Tilaustuote
Kapasiteetti, Viking Combi 300: Bruttotilavuus 333 litraa, nettotilavuus 300 litraa, kuohuntavara 33 litraa

Metos Viking Combi on kokonaan Suomessa valmistettu sekoittava monitoimipata. Vahva elektromekaaninen ohjaus huolehtii valmistuksen rutiinitoiminnoista ilman jatkuvaa tarkkailua. Metos Viking Combi voidaan räätälöidä käyttäjän tarpeiden mukaiseksi optioita ja varusteita hyödyntämällä. Optimoitu ergonomia, käytön helppous, laitteen puhdistettavuus ja hygieenisyys sekä energiatehokkuus tekevät Metos Viking Combista käyttäjäystävällisen, turvallisen ja taloudellisen laitteen.

Pata voidaan asentaa paikalleen lattiakiinnitteisesti tai vapaasti seisovana (optio).

Metos Viking Combissa tunnusomaista on hyvin näkyvä, ylös nostettu ohjauspaneeli, joka on suojassa kolhuilta ja padasta nousevalta höyryltä. Kaikki jokapäiväisessä käytössä likaantuvat osat ovat helposti pikalukituksella irrotettavia ja konepestäviä, kuten sekoittimen kaapimet. Vankka rst-turvaritiläkansi helpottaa raaka-aineiden lisäystä. Toimijalan päällä on tasainen laskutila tarvikkeille.

Höyrynkehitin on saatavana automaattisella vedentäytöllä (optio), jolloin veden lisääminen höyryvaippaan ei edellytä käyttäjältä toimenpiteitä. Metos Viking Combi 4G on liitettävissä ryhmäksi tilaa säästäen muiden Metos 4G -patojen sekä kiinteästi asennettujen Proveno 2G ja 3G -patamallien kanssa ilman välissä olevaa tukijalkaa. Korkealta kallistuvan Metos Viking Combi 4G -padan kallistuskorkeus kaatonokan kärjestä lattiaan on 600 mm. Pataan on saatavana korotettu asennuskehys halutun kallistuskorkeuden mukaan (optio).

TOIMITUKSEEN SISÄLTYY
- yksi tehokas ruostumaton monitoimisekoitin kaikkeen sekoitukseen, irrotettavat ja helposti puhdistettavat kaapimet. 300- ja 400
-litraisissa padoissa vakiona Heavy duty -monitoimisekoitin.
- helposti irrotettava, ruostumattomasta teräksestä valmistettu vankka kansi, jossa turvaritilä irrotettavalla kannella. Konepestävissä. Kansi myös pestävissä nostettuna, padassa kiinnitettynä, kannen pyörivän mekanismin ansiosta.
- ruostumaton irrallinen mittatikku, konepestävissä
- tukijalka
- varustekoukku

TEHDASOPTIOT (tilattava laitteen yhteydessä)
- sähkö- tai suorahöyrykäyttöinen malli
- pesusuihku, kolme eri vaihtoehtoa: S1 standardi, S2 järeä tai S3 sisäänkelautuva käsisuihku ( S3 ei C1 jäähdytyksen kanssa)
- pata-anturi langattomalle Metos IoLiving -omavalvonnalle (HACCP)
- manuaalinen jäähdytys C1 verkostovedellä (ei saatavissa höyrytoimisille padoille, eikä sisäänkelautuvan S3 käsisuihkun kanssa), esitelty myöhempänä
- automaattinen jäähdytys C2, verkostovedellä, esitelty myöhempänä
- automaattinen höyryvaipan vedentäyttö
- ruoan lämpötilanäyttö, näytön tarkkuus 1°C
- automaattinen ruokavedentäyttö
- tyhjennyshanat ja pohjatyhjennysputket D1 ja D2
- vaihtoehtoiset käyttöjännitteet
- kaksoisvesiliitäntä, esitelty myöhempänä
- sähköpistoke ohjauspaneelin taakse 230V 10A lisälaitteille
- korkeampia hygieniavaatimuksia varten, pataosan ulkoverhoilu on saatavana kauttaaltaan hitsattuna. Laite on tällöin kokonaan uretaanilämpöeristetty, jolla varmistetaan erinomainen energiatehokkuus.

ASENNUSVAIHTOEHDOT (optio)
- kiinteä asennus: valuasennuskehyspaketti
- kiinteä asennus: pinta-asennuskehyspaketti
- kiinteään asennukseen saatavana korotetut asennuskehykset
- vapaasti seisova asennus: jalkakehyspaketti
- vapaasti seisova asennus: jalkakehyspakettiin suojakaide 1
- vapaasti seisova asennus: jalkakehyspakettiin suojakaide 2
- kaikkiin edellisiin ryhmäasennuspaketit
- vapaasti seisovan padan jalat voidaan kiinnittää lattiaan asennuslaipoilla, jotka eivät läpäise lattian pintamateriaalia. Asennuslaipat eivät estä padan siirtämistä tarvittaessa.

LISÄVARUSTEET
- langaton IoLiving-omavalvontaohjelma
- monitoimisekoitin IoLiving-anturilla
- siivilälevy
- siivilälevyn jatkopala 300-400 litran padoille
- kaatonokan kavennin
- vispausritilä
- pesutyökalu
- Heavy duty -monitoimisekoitin 150-200 litran padoille
- soseutusvarustus 40-100 litran padoille
- lisäksi runsas lisätarvikevalikoima

VALMISTUSMATERIAALI Padan ja osien rakenne on kauttaaltaan ruostumatonta terästä ja keittoastian materiaali haponkestävää ruostumatonta terästä. Suojausluokka on IPX5.

OHJAUSPANEELI
- suuri, ylös nostettu elektromekaaninen ohjauspaneeli, joka on erotettu toimijalasta
- näyttö on suojassa ulkoisilta kolhuilta ja padasta nousevalta höyryltä
- ohjauspaneelin säätimet, kytkimet sekä näppäimet ovat informatiiviset, symbolein sekä visuaalisin signaalein varustettu
- aktiivisina olevat toiminnot (lämmitys, sekoitus, jäähdytys) valaistu led-valoin, näkyvät kauas
- hätäseis-painike

SEKOITUSOHJELMAT
- kaksi valmista ohjelmaa
- portaaton sekoitinnopeus joka patakoossa 15-120 rpm
- edestakainen sekoitus

PESUOHJELMAT Sekoitusohjelmat käytettävissä pesuohjelmana sekoittimeen kiinnitettävän padan pesutyökalun kanssa.

LÄMMITYSTOIMINTO Maksimi lämpötila +120°C. 6-asentoinen lämmityksen valintakytkin. Lämpötilanäytön tarkkuus 1°C (optio) mahdollistaa optimaalisen energiankäytön kaikissa olosuhteissa. Maksimikäyttöpaine järjestelmässä on 1,0 bar, mikä vastaa +120°C padan sisäpinnan lämpötilaa.

RUOKAVEDENTÄYTTÖ
- manuaalinen ruokaveden täyttö kytkintä kääntämällä
- veden juoksuputki on sijoitettu padan reunalle, että vesi saadaan pataan myös pataa kallistettaessa ja kohteissa, joissa vedenpaine on alhainen. Veden lisäys kallistettaessa on erinomainen ominaisuus esimerkiksi pastaa jäähdytettäessä/huuhdeltaessa.

AUTOMAATTINEN RUOKAVEDENTÄYTTÖ Automaattinen ruokaveden täyttö (optio). Vedentäyttö tapahtuu paneelissa olevaa näppäintä painamalla. Veden litramäärä luettavissa digitaalinäytöllä.
- vedentäyttönäppäintä pidetään manuaalisesti painettuna kunnes haluttu litramäärä on saavutettu.
- veden automaattinen juoksutus lakkaa, kun ennalta asetettu litramäärä on saavutettu. Veden juoksuputki on sijoitettu padan reunalle, että vesi saadaan pataan myös pataa kallistettaessa ja kohteissa, joissa vedenpaine on alhainen. Veden lisäys kallistettaessa on erinomainen ominaisuus esimerkiksi pastaa jäähdytettäessä/huuhdeltaessa.

SEKOITINTOIMINNOT Kahteen suuntaan pyörivä, integroitu monitoimisekoitin automaattisella suunnanvaihtotoiminnolla, joka sekoittaa kauttaaltaan jo alhaisilla nopeuksilla ja rikkomatta tuotetta. Portaaton sekoitusnopeus joka patakoossa 15-120 rpm. Kaksi valmista ruokapalveluammattilaisten testaamaa ja kehittämää, automaattista sekoitusohjelmaa monipuoliseen ruokatuotantoon.

Padan vakiosekoitusohjelmat:
- hellävarainen hämmennys, keitot, edestakainen sekoitus tauolla
- lihan hopeointi/murustus/perunasose voimakas edestakainen sekoitus. Sekoitusohjelmasta toiseen voi siirtyä koska tahansa. Sekoitin pysähtyy, jos kansi avataan. Sekoitus vähentää merkittävästi lämmitykseen ja jäähdytykseen käytettävää aikaa ja vähentää näin energiankulutusta.

KALLISTUSTOIMINNOT Voimakas ja kestävä sähköinen 40-150L / hydraulinen 200-400L kallistusmekanismi. Työturvallisuusmääräysten mukaisesti padan kallistus on mahdollista ainoastaan kallistusnäppäintä painettaessa. Kallistuskorkeus kaatonokan kärjestä lattiaan on 600 mm, mikä mahdollistaa padan tyhjennyksen suuriinkin astioihin. Pataan saatavana korotettu asennuskehys halutun korkeuden mukaan (optio).

OMAVALVONTA HACCP-anturi (optio), joka on kytkettävissä omavalvontajärjestelmään. Pata voidaan liittää esimerkiksi osaksi langatonta Metos IoLiving
-omavalvontajärjestelmää.

RUOAN LÄMPÖTILANÄYTTÖ (optio) Ohjauspaneelin digitaalinäytöltä luettavissa reaaliaikainen ruoan lämpötila. Näyttö 1°C tarkkuudella.

KAKSOISVESILIITÄNTÄ (optio)
- ruokavesi verkostovedellä
- kaksoisvesiliitäntä mahdollistaa eri veden käytön padan tekniseen vesijärjestelmään. Esimerkiksi suodatinjärjestelmän kautta juokseva vesi, joka vähentää epäpuhtauksien kerääntymisen ja vähentää huoltokustannuksia.

TYÖTURVALLISUUS Tahattomat liian nopeat sekoittimen nopeuden muutokset on estetty. Sekoitin pysähtyy, jos kansi avataan. Höyryvaipan lauhdutus ennen jäähdytysjärjestelmän tyhjennysventtiilin aukeamista jäähdytyksen alkaessa (optio). Työturvallisuusmääräysten mukaisesti pata kallistuu ainoastaan kallistuksen painiketta pidettynä painettuna. Sekoittajan toiminta on estetty kannen ollessa auki. Manuaalinen varoventtiilitesti.

MANUAALINEN JÄÄHDYTYSTOIMINTO VERKOSTOVEDELLÄ C1 (optio) (ei saatavissa höyrytoimisille padoille, eikä sisäänkelautuvan käsisuihkun kanssa)
- vaatii S1 standardisuihkun tai S2 järeän käsisuihkun
- suihkuletku kytketään padan vaipanjäähdytysliittimeen

JÄÄHDYTYSTOIMINTO VERKOSTOVEDELLÄ (C2) Automaattinen verkostovesijäähdytys näppäintä painamalla (optio). Ruoan jäähdytyksen seuranta ohjauspaneelin digitaalinäytöltä (optio). Automaattinen vaipanjäähdytysveden tyhjennys jäähdytyksen tai kylmänäpidon jälkeen. Höyryvaipan lauhdutus ennen jäähdytysjärjestelmän tyhjennysventtiilin aukeamista jäähdytyksen alkaessa. Jäähdytyksen keskeytys tai lopetus mahdollista jäähdytyksen aikana.

AUTOMAATTINEN HÖYRYVAIPAN VEDENTÄYTTÖ Höyry vaippa täyttyy automaattisesti oikealla määrällä vettä, jotta saadaan optimaalinen teho padan lämpövastuksista.
Yleiset tiedot
Nimike Kombipata Metos Viking Combi 4G 300E
Mitat ja kapasiteetti
Tuotteen kapasiteetti netto 300 L
Tuotteen leveys mm 1560
Tuotteen syvyys mm 1100
Tuotteen korkeus mm 900/1535
Pakkauksen tilavuus 4,008 m3
Pakkauksen mitat (LxSxK) 169x134x177 cm
Nettopaino 410 kg
Pakkauksen paino 441 kg
Tekniset tiedot
Liitäntäteho kW 43.6
Sulakkeen koko A 80
Liitäntäjännite V 400/230
Vaiheiden määrä 3NPE
Taajuus Hz 50/60
Käynnistysvirta A 74
IP-luokitus X5
Sähköliitännän valmius Kiinteä
Sähköliitännän korkeus mm 510
Kylmävesiliitännän halkaisija R½" (Ø15)
Kylmävesiliitännän kierre Ulkokierre
Kylmävesivirtaama l/min. 20
Minimipaine kylmä vesi kPa 250
Maksimipaine kylmä vesi kPa 600
Kylmävesiliitännän korkeus mm 270
Lämminvesiliitännän halkaisija R½" (Ø15)
Lämminvesiliitännän kierre Ulkokierre
Minimipaine lämmin vesi kPa 250
Maksimipaine lämmin vesi kPa 600
Lämminvesiliitännän korkeus mm 270
 • Brochure EN

  1,7 Mt

 • Brochure FI

  1,7 Mt

 • User Manual FI

  8 Mt

 • User Manual EN

  7,8 Mt

 • User Manual SE

  7,9 Mt

 • Product sheet EN

  164 Kt

 • Product sheet FI

  165 Kt

 • Product sheet NO

  167 Kt

 • Product sheet SE

  166 Kt

 • 2D CAD symbol

  120 Kt

 • CAD Face symbol

  53 Kt

 • 3D CAD symbol

  1,7 Mt

 • Revit / BIM symbol

  912 Kt

 • Revit / BIM symbol

  5,7 Mt

Palvelut ja lisätarvikkeet

Listahinta 2 159,00 €

Listahinta 1 666,00 €

Listahinta 925,00 €

Listahinta 732,00 €

Listahinta 599,00 €

Listahinta 1 629,00 € Kampanjahinta 1 140,00 €