”Huoltomies oli todella ammattimies, kiitos!” – Kehitämme huoltopalveluamme asiakaspalautteen avulla

30.8.2023 11:40
huolto
Kehitämme huoltopalveluamme asiakaspalautteen avulla.

Olemme keränneet ja seuranneet jo useamman vuoden ajan huoltokäynneistämme saatua palautetta ja kehittäneet huoltopalveluamme myös niiden kautta saatujen toiveiden mukaisesti. Kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka ovat osallistuneet toimintamme kehittämiseen palautetta antamalla!

 

Ammattikeittiöiden toimintaa leimaa usein kiire. Mikäli keittiölaitteen toiminta keskeytyy, on selvää, että ammattikeittiön toiminta kärsii. Meille on tärkeää kehittää palveluita, jotka ovat asiakkaillemme tärkeitä. Huollon palvelutasoa seurataksemme ja palvelua kehittääksemme olemme keränneet siitä järjestelmällisesti palautetta asiakkailtamme.

– Raportointitasolla seuraamme huollosta saatuja palautteita kuukausittain. Näistä tehdään yhteenveto, joka käydään läpi huollon palvelupäälliköiden kanssa. Palvelupäälliköt puolestaan käyvät läpi kaikki palautteet huoltoasentajan kanssa. Ihan jokainen annettu palaute, sen sävystä riippumatta, siis käsitellään kaikilla tasoilla, kertoo huolto- ja myyntijohtaja Antti Myllys.

Vuodesta 2019 saakka kerätty palaute on suurimmaksi osaksi äärimmäisen positiivista, ja se näkyy kokonaistyytyväisyydestä kertovissa luvuissa. Niin sanottua korjaavaa palautetta antanut asiakas saa aina henkilökohtaisen yhteydenoton palvelupäälliköltä.

– Jos asiakas on antanut käynnistä heikomman arvosanan, siitä lähtee aina reaaliaikainen hälytys palvelupäällikölle, joka on asiakkaaseen suoraan yhteydessä niin pian kuin mahdollista, Myllys jatkaa.

Silloin, kun annetussa palautteessa on konkreettista tartuntapintaa, tehdään niiden perusteella myös konkreettisia toimenpiteitä. Esimerkiksi kun asiakas on palautteessaan toivonut pikaisesti käyttöönsä laminoituja pikakäyttöohjeita, on hänelle sellaiset tehty ja toimitettu. Tai kun asiakas on toivonut yhteydenottoa tiettyyn puhelinnumeroon ennen käyntiä, on se järjestetty asiakkaan toiveen mukaan. Usein korjaava palaute on ollut viestinnällistä, eli asiakas toivoisi parempaa tiedonkulkua juuri omaan huoltokäyntiinsä liittyen.

– Näitä toimintamalleihin liittyviä ohjeistuksia käymme yhdessä läpi esimerkiksi huoltokursseilla ja koulutuksissa. Näin varmistetaan, että kaikilla huoltoasentajilla on sama käsitys toimintatavoista ja kaikki osaavat toimia oikein.

 

Asiakkaat ovat tyytyväisiä Metoksen huoltopalveluun

Myllys on tyytyväinen asiakkaiden antamiin arvosanoihin. Palautetta on kerätty useamman vuoden ajan, ja saatu palaute on koko ajalta erittäin positiivista. Koko palauteseurantajärjestelmän aikana on kerätty tuhansia palautteita joka vuosi. Palaute arvioidaan asteikolla 1–10 ja sen kautta voi antaa myös avointa palautetta.

Vuoden 2023 alusta saakka palautetta on antanut noin tuhat asiakasta. Tilaamisen vaivattomuus on saanut arvosanaksi 9,1, huoltoasentajan palvelualttius 9,2, huollon järjestymisen nopeus 8,6 ja kokonaistyytyväisyys huoltopalveluun arvosanaksi 8,8.

Kuva: Myynti- ja huoltojohtaja Antti Myllys on iloinen Metoksen huoltopalvelun saamasta hyvästä palautteesta.

– Olen tietenkin iloinen siitä, että nämä luvut ovat meillä näin hyviä. On ilo lukea näitä avoimia palautteita, joissa huoltoasentajaa kiitellään. Monin paikoin meidän huoltoasentajamme on asiakkaalle tuttu ihminen, jota on kiva nähdä muutenkin, Myllys iloitsee.

Palautteessa on kausiluonteista vaihtelua. Kesällä kylmälaitteet aiheuttavat huoltoon kausiruuhkaa, joka näkyy negatiivisena piikkinä palautetilastoissa. Myllys kannustaakin huoltamaan kylmälaitteet ennakkoon jo alkuvuodesta, jotta ne pysyisivät toimintakunnossa kesän yli.

– On aina parempi tehdä ennakoivaa huoltoa korjaavan huollon sijaan, hän painottaa.

Huoltamalla laitteet ennakkoon vältetään katkoksia ammattikeittiön toiminnassa, etenkin silloin, kun niitä tehdään säännöllisesti. Yleensä ennakkohuollossa vaihdetaan kuluvat ja ikääntyvät osat uusiin ja laitteen toiminta tarkastetaan kokonaisuudessaan mahdollisten piilevien vikojen varalta. Laitekohtaiset ennakko-ohjelmat voivat sisältää tarkastuksen lisäksi esimerkiksi mittauksia ja puhdistuksia.

Kokonaisuustyytyväisyys Metoksen huoltopalveluun vuodesta 2019 (asteikolla 1–10):

– Tilaamisen vaivattomuus 9,0
– Huollon järjestymisen nopeus 8,4
– Huoltoasentajan palvelualttius 9,1
– Kokonaistyytyväisyys huoltopalveluun 8,7

Lue lisää huoltopalvelustamme

Meiltä saat laadukkaan huollon koko Suomen alueella

Valtakunnallinen huoltopalvelumme palvelee joka päivä kellon ympäri. Tilaa huolto ottamalla yhteyttä valtakunnalliseen huoltopalveluumme, p. 020 300 300.

Lue lisää huoltopalveluistamme:
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan
Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla
Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa viidettä kertaa
Määräaikaishuollolla on tärkeä tehtävä: varmistaa ammattikeittiön toiminnan jatkuvuus