Määräaikaishuollolla on tärkeä tehtävä: varmistaa ammattikeittiön toiminnan jatkuvuus

9.10.2023 8:02
huolto
Timo Lehikoinen painottaa, että keittiö toimii ja tuottaa, kun laitteiden huolto pelaa.

Ammattikeittiöissä huollon merkitys on yhä suurempi, sillä keittiöiden tehokkuusvaatimukset kasvavat. ”Laitteet on hankittu tuottamaan, ja parhaiten se sujuu pitämällä huolta niiden toimivuudesta.”, sanoo Metos Huollon palvelupäällikkö Timo Lehikoinen. ”Määräaikaisen huollon roolia ei voi tänä päivänä liikaa korostaa.”

Ammattikeittiölaitteita huolletaan jo takuuaikana – aivan kuten autojakin. ”Kun päästään huoltamaan määräajoin ennakoivasti, laite toimii joka päivä. Jos tarvitaan korjaushuoltoa, laite on jo rikki.”, Lehikoinen toteaa. 

Määräaikaishuollon avulla investoinnista saadaan kaikki tehot irti – laite kestää ja tuottaa koko elinkaarensa ajan. Sovittujen huoltokäyntien yhteydessä voidaan samalla varmistaa, että keittiön laitteet ovat ajantasaisten määräysten mukaisia ja työturvallisuus on kunnossa. 

Vastuullista palvelua ympäri Suomen

Metos Huolto auttaa asiakkaitaan ympäri Suomen, kaikissa huoltotarpeissa. Lähes 100 ammattilaisen huolto-organisaatiomme keskittyy Metos-laitteiden huoltoon, sekä sovitusti määräajoin että akuuteissa ongelmissa. ”Kaikki asentajamme ovat sähköalan ammattilaisia, ja siihen päälle tulee Metoksen oma koulutus ja pitkien työsuhteiden tuoma laitetuntemus.”, kertoo Timo Lehikoinen. 

Metoksen tarjoama laitekanta on valtavan laaja, ja teknologia muuttuu ja kehittyy kaiken aikaa. ”Keskitymme Metos-laitteiden huoltoon, jotta asentajamme ovat varmasti omassa työssään ammattilaisia.”, painottaa palvelupäällikkö Lehikoinen.

Laitteiden hyvä huolto on vastuullista toimintaa sekä Metoksen että asiakkaan puolelta. Huolto pidentää merkittävästi laitteen käyttöikää ja siirtää uusien investointien tarvetta. Lisäksi huollettu laite toimii aina energiatehokkaasti.

Keskiössä asiakkaiden tyytyväisyys

Huoltopalveluidemme asiakastyytyväisyydelle luo vankkaa pohjaa keskittyminen ammattikeittiöasiakkaiden palvelemiseen. ”Oma huolto-organisaatio, omat varaosavarastot asentajien autoissa, paikallisesti eri puolilla Suomea sekä keskusvarasto Keravalla, jatkuvat koulutukset sekä asiakkaiden ja laitteiden tunteminen luovat tyytyväisyydelle vankkaa pohjaa.”, Lehikoinen listaa.

”Seuraamme asiakastyytyväisyyttämme kaiken aikaa.”, kertoo Lehikoinen. ”Viimeisin arvosana kokonaistyytyväisyydessä oli 8,8. Näin hyvästä luvusta voimme kiittää myös hyvää yhteistyötä asiakkaittemme kanssa.”

Vaikka määräaikaishuoltojen merkitys on kasvussa, on korjaushuollolla aina myös oma roolinsa. Metoksen korjaushuollon tavoitteena on hoitaa 80 % toimeksiannoista jo yhden arkivuorokauden kuluessa. 

A-huoltotunnus vie suoraan laitteen ”henkilötietoihin”

Timo Lehikoisen mukaan laitteen huoltohistoria alkaa jo keittiösuunnittelusta. ”Oikea laite, oikeaan tarpeeseen ja oikein asennettuna.”, hän kiteyttää. ”Ja seuraavaksi tuleekin sitten jo laitteen oikea käyttö.”

”Jokaiseen Metos-laitteeseen liimataan heti asennusvaiheessa A-tunnus, jonka takaa löytyy kaikki tarvittava tieto.” Mitään ei jää arvailujen varaan, vaan kaikki mennyt, nykyinen ja tulevan ennakointiin tarvittavat faktat löytyvät rekisteristä niin kauan kuin huollosta vastaa Metos. ”Asioiden pitää olla asiakkaille helppoja. Yksi laitetunnus ja yksi valtakunnallinen puhelinnumero, josta saa apua. Muuta ei tarvita.”

Olisiko määräaikaishuolto hyvä vaihtoehto?

Jos kiinnostuit määräaikaishuollon eduista, ota ihmeessä yhteyttä. Huoltosopimus voi olla järkevä vaihtoehto myös silloin, kun laite/keittiö on ollut jo pidempään toiminnassa.

  • Soita 020 43913
  • Lähetä sähköposti metoshuolto@metoshuolto.com

Metoksen huollon palvelupäällikkö Timo Lehikoinen: 

Timo Lehikoinen on ensimmäiseltä ammatiltaan suurtalouskokki. Nykyisessä työssään hän auttaa muita keittiöalan ammattilaisia onnistumaan: keittiö toimii ja tuottaa, kun laitteiden huolto pelaa. ”Jos en jotain tiedä, tiedän ainakin keneltä kysyä.”, hän kuvaa pitkää kokemustaan Metoksella. Vapaa-ajallaan Timo viihtyy hyvän ruoan, liikunnan ja luottamustehtävien parissa.

Lue lisää Metoksen huoltopalvelusta
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan
Luoto – urbaani kohtaamispaikka ja helmi Kallaveden rannalla
Metos mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa viidettä kertaa
Määräaikaishuollolla on tärkeä tehtävä: varmistaa ammattikeittiön toiminnan jatkuvuus