Kalasataman S-market Redi on ruokakaupan ja ravintolamaailman herkullinen yhdistelmä

25.10.2022 10:00
referenssit
Kari Sääskilahti ja Tommi Siitonen aloittavat päivän valmistamalla ja pakkaamalla tuotteita S-market Redin Ruokatorille ja Fresh Baariin marketin omassa keittiössä. Keittiö on tilava ja pöytätilan riittävyys on otettu suunnittelussa huomioon.

Kauppakeskus Redi sijaitsee Helsingin Sörnäisten kaupunginosaan kuuluvassa Kalasatamassa. Kaikki Sörnäisten satamatoiminnot siirtyivät vuonna 2008 Helsingin Vuosaaren satamaan ja paikalle alettiin rakentamaan 20 000 asukkaalle ja 10 000 työntekijälle mitoitettua uutta kaupunginosaa, Kalasatamaa. 

Kalasataman keskiössä on kauppakeskus Redi ja sen läpi kulkeva itäinen metrorata. Kun Redi valmistui, se sai osakseen paljon kielteistä julkisuutta sokkeloisuutensa vuoksi kuten myös kauppiaat joutuivat alkuun kärsimään alueen keskeneräisyydestä. Alkuvaikeudet on nyt selätetty ja alueella on jo runsas rakennuskanta, joka kasvaa edelleen sivuilleen ja tornitalojen myötä myös ylöspäin. Asukkaat ovat löytäneet Redin ja nyt sen ympyräiset kauppakäytävät tuntuvat jo kotoisilta.

Ravintolamaailma tekee marketista erilaisen mihin asiakkaat ovat tottuneet

Tänä syksynä myös S-Ryhmän HOK-Elanto investoi voimakkaasti Rediin avaamalla sinne Helsingin suurimman S-Marketin. Uudessa S-marketissa asiakas kohtaa Grocerant-pohjalta toteutetun ruokakaupan ja ravintolamaailman palvelut herkullisimmillaan uuden market-ilmeen kera. Ruokatorin tuoretiskistä löytyvät monipuoliset kala- ja lihatuotteet, paikan päällä esivalmistetut annokset, prepsit, sekä HOK-Elannon Herkkukeittiön monipuolinen tuotevalikoima. 

Ruokatorin jatkona on Papá Giovannin pizzeria ja Siipiyhtiön Siipiravintola, joissa valmistus tapahtuu avokeittiössä asiakkaan silmien edessä. Torin Fresh Barin avolasikoissa tarjolla olevat täytetyt patongit ja bagelit kuten raikkaat smoothiet valmistetaan myös itse S-Marketin tuotantotiloissa. Ravintolamaailmaan kuuluu myös sushikeittiö, joka valmistaa valmiita annospakkauksia vitriiniin. Kaikki torin ja ravintoloiden tuotteet voi ostaa kotiin mukaan tai syödä paikan päällä.

Ruokatori ja ravintolamaailma hallitsevat uuden marketin ilmettä. Äärivasemmalta alkaen sushivalmistus, Siipiravintola, pizzeria Papá Giovanni, Fresh Barin smoothiet ja patongit sekä bagelit, jonka jälkeen Herkkutorin kala ja lihatuotteet, HOK-Elannon Herkkukeittiön monipuolinen tuotevalikoima sekä paikan päällä valmistetut valmisannokset, prepsit.

 

Metos Uutisille Redin uutta tyylikästä S-Markettia esitteli marketpäällikkö Janne Lahti.

– Redi on uusimpien konseptien mukaan toteutettu ja sisustettu. Ollaan myyntipinta-alalta Helsingin suurin ja HOK-Elannon toiseksi suurin S-market, kertoo Lahti.

Lahti lisää myös, että myymälässä ei ole yhtään ravintolatyöntekijää, vaan kaikki työskentelevät S-market lipun alla. Ravintolatoimiala tuottaa reseptit ja konseptit, joita toteutetaan yhteistyössä oman henkilöstön voimin.

Kysyttäessä Lahdelta Kalasatamalle tyypillisestä asiakkaasta, kertoo hän, että ruokavalioasiakkuus kuten vegaanisuus ja gluteenittomuus korostuvat tällä alueella ehkä eniten. Ennen myymälän avautumista oli S-ryhmän sinuntoive.fi-sivuston kautta tullut jo 300 tuotetoivetta. Myymälän monipuolisuuden takaa S-ryhmän laaja monituhantinen perustuotevalikoima, joka varsinkin nettikaupassa nimikkeiden osalla nousee reippaasti yli 20 tuhanteen nimikkeeseen. Aloituksessa myymälän tuotevalikoimassa oli 14 000 tuotetta.

Lahti kertoo, että Papá Giovannin napolilaistyyliset pizzat ovat olleet suuressa suosiossa. Niiden suosio perustuu taikinan pitkään 48 tunnin kohotusaikaan ja sitten nopeaan paistoon korkeassa kuumuudessa. Pizzoista suuri osa syödään paikan päällä. Suosionsa ovat myös saaneet Siipiravintolan painerasvakeittimellä erittäin rapeiksi friteeratut kananpalat ja siivet, kertoo Lahti.

-Tulevaisuudesta voisi sanoa sen, että pyrimme perinteiseen market kuvioon verrattuna olemaan yllätyksellisempi ja luomaan omalla twistillä erilaisilla myyntikalusteilla torimaisia myyntipisteitä keskelle myymälää, jotka sitten vaihtuvat kausiluontoisesti, kertoo Lahti.

 

Kauppakeskus Redi, Hermannin rantatie 5, Helsinki
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar – lempiruokia ja rentoa fiilistä
Hyvällä keittiösuunnittelulla tehokkuutta ja sujuvuutta ammattikeittiön arkeen
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä
Metos Viron myyntijohtaja sai tunnustuksen Viron puolustusministeriöltä
Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan