Keittiölaitteita ei ole pakko omistaa itse

3.8.2022 11:00
yleiset
Huoltoleasing – keittiölaitteita ei ole pakko omistaa itse

Harva kunta tai kaupunki on toistaiseksi vielä herännyt tämän ajatuksen äärelle: Kuntien ja kaupunkien ei ole mikään pakko omistaa itse keittiönsä laitteita.

Kuntien tulostuslaitteet on usein hankittu huoltoleasing-sopimuksella. Tulostimet huolletaan ja niiden toimintakunto tarkastetaan säännöllisesti. Näin ehkäistään suunnittelemattomia käyttökatkoksia ja parannetaan laitteiden elinikää.

Myös kuntien ja kaupunkien ammattikeittiölaitteet voidaan hankkia huoltoleasing-sopimuksella. Onko omistaminen aina tarpeellista? Voisiko huoltoleasing-sopimus olla vaihtoehto?


Huoltoleasing tuo turvaa ja joustavuutta muuttuviin tarpeisiin

Omistaminen on hyvä vaihtoehto, kun tiedetään, että juuri kyseisiä laitteita tarvitaan vielä vuosiksi eteenpäin, halutaan olla itse vastuussa laitteiden huollosta ja ylläpitää laitteiden huoltorekisteriä.

Kuntien ja kaupunkien tilanne on kuitenkin harvoin stabiili. Väestörakenteessa on muutoksia, väestö liikkuu ja vaihtuu. Myös kiinteistöjen ja keittiöiden tilanteet muuttuvat. Välillä pystytetään kouluille ja päiväkodeille väistötiloja, välillä jokin kiinteistö suljetaan ja toinen avataan.

Huoltoleasing-sopimus tarjoaa joustavuutta ja turvaa muuttuvissa tilanteissa. Sopimus voidaan tehdä esimerkiksi viideksi vuodeksi eteenpäin, jolloin se toimii kuten takuu. Käyttäjä maksaa kiinteän sopimushinnan, laitteen toimittaja vastaa huolloista ja varaosista. Kun sopimus päättyy, tilanne arvioidaan uudelleen.


Huolla kestävästi – saat keittiöön toimintavarmuutta

Julkisessa keskustelussa puhutaan paljon kestävästä kehityksestä ja kuluttamisen vähentämisestä, ja pidämme niitä tärkeinä arvoina. Keittiölaitteiden huoltoja kuitenkin usein laiminlyödään, jolloin laite joudutaan vaihtamaan ennenaikaisesti.

Palataksemme aiemmin mainittuun tulostinvertaukseen – niitä huollamme kyllä. Myös autot viemme tottuneesti määräaikaishuoltoon. Ymmärrämme hyvin, että huoltamattomalla autolla ajaminen vaurioittaa autoa pahemmin.

Sama koskee ammattikeittiölaitteita. Suunnitelmallisella määräaikaishuollolla ylläpidetään laitteen kokonaistoimintakuntoa ja sen elinikä pitenee. Lisäksi vähennetään suunnittelemattomia käyttökatkoja, jotka voivat pahimmillaan häiritä keittiön toimintaa merkittävästi.

Ammattikeittiön toiminta saa varmuutta tekemällä jo hankintavaiheessa päätöksiä, jotka mahdollistavat suunnitelmalliset huoltotoimenpiteet osaavalta, vastuulliselta ja ammattitaitoiselta toimittajalta.

Lue lisää huoltoleasing-mahdollisuudesta:
Blogi: Astianpesu - keittiön keuhkot
Wihuri Metro-tukun upea Konepajan tukku huokuu valoa - Metos toteutti tiloihin demokeittiön
Uusi Robusto tarjoaa ajattomia, modernilla twistillä nykypäivään istutettuja makuja
Bistro Dagmar – lempiruokia ja rentoa fiilistä
Hyvällä keittiösuunnittelulla tehokkuutta ja sujuvuutta ammattikeittiön arkeen
Huolla ammattikeittiölaitteet säännöllisesti – säästät rahaa ja ympäristöä